poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 57 .



Despre cultură și spiritualitate
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-12-08  |     | 



Cultura reprezintă rolul fundamental în spiritualitatea umană, în evoluția umană.
Dimensiunea cunoașterii se datorează în mare parte culturii și spiritualității.
Cartea reprezintă simbolul culturii și al spiritualității, influențează viziunile, visurile, spiritul inovator, creator și salvator, generează idealuri mărețe.
Cărțile pot fi cei mai buni și mai valoroși prieteni ai omului setos de cunoaștere.
Atunci când omul caută răspunsuri la întrebări răscolitoare le poate găsi deschizând o carte sau două, atunci când caută soluții la rezolvarea problemelor dificile le poate găsi deschizând o carte la întâmplare.
Cartea nu îl dezamăgește pe om niciodată, nu îl judecă și nu îl părăsește, îi este prietenul fidel, pe care se poate baza la nevoie.
Cartea îi dezvoltă omului inteligența emoțională și spirituală, îl poate motiva să își creeze un sistem de valori semnificative cu un cost mic.
Cartea poate fi darul mult așteptat de un prieten, care poate produce multă bucurie, încredere, inspirație.
Materiile de învățământ, artele, tradițiile , literatura, domeniile științifice toate sunt ilustrate, exprimate în cărți, și pot deveni o valoroasă bogăție spirituală și culturală.
Maestrul culturii românești Mihai Eminescu a afirmat – Cartea reprezintă o reală enciclopedie, care dezvoltă inteligența unui om.
Cultura reprezintă un ansamblu de calități și convingeri, de religie, de norme sociale care este transmisă din generație în generație.
Cultura îl poate ajuta pe omul interesat să depășească limitele cunoașterii, să acceseze din dimensiunea cunoașterii partea ascunsă, nevăzută, pentru dezvoltarea spiritului, respectiv a spiritualității.
Speranța de viață și calitatea vieții exemplară sunt asigurate de cultură și educație, de învățăturile religioase.
Cultura unei țări joacă un rol fundamental în dezvoltarea societății, indiferent de condiția socială sau economică, factorii culturali sunt ancorați în comportamentul uman, reprezintă investiția de bază în domeniul social și economic, individual, influențând oamenii să dezvolte un nivel de trai semnificativ conform culturii pe care o dețin.
Renumitul istoric și teoretician Nicolae Iorga a afirmat- fără steag de cultură lumea ar fi o gloată nu o oaste în lupta cu prostia, cu ignoranța.
Cultura și educația sunt cele care îl fac pe om să se simtă parte importantă dintr-un grup social, dintr-o societate, nu în ultimul rând cultura îi unește pe oameni.
Lipsa sau distrugerea culturii poate duce la dispariția unei națiuni, evoluția culturii definește evoluția istorică a unui popor.
Moștenirea culturală îi permite omului să aibă o bună și clară înțelegere a lumii, a fenomenelor culturale și istorice, a naturii și a universului, nu în ultimul rând să aibă o înțelegere înțeleaptă , semnificativă asupra divinității.
Ca o concluzie cultura reprezintă patrimoniul umanității, dar fiecare om este liber să își creeze propria cultură pe baza studiilor, a experiențelor, sporind astfel bogăția cunoașterii culturale, universale, sporind bogăția spiritualității.
Ca o ultimă concluzie fiecare cultură este specială, diferită, diversitatea culturală reprezentând o moștenire inestimabilă a spiritualității umanității, cu alte cuvinte valorile și credințele unei societăți sunt date de cultură, de spiritualitate.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!