poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 65 .



Despre ostilitate
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-12-05  |     | 



Ostilitatea, respectiv răutatea este un aspect total negativ, care este influențat de demoni.
Pe termen scurt și lung, ostilitatea afectează speranța de viață precum și calitatea vieții, întrucât un om ostil este respins de toți factorii din societate.
Ostilitatea poate fi privită ca o boală psihică, care poate fi tratată cu ajutorul unui medic specializat în probleme neurologice, psihice.
Un om ostil denotă o educație precară, lipsa de studii elaborate, lipsa de atenție din partea familiei, nu în ultimul rând lipsa de iubire necondiționată care trebuie să existe în interiorul ființei, dar și în exteriorul ei.
Educația joacă un rol fundamental în caracterul și comportamentul unui om, cu cât studiază mai mult cu atât crește calitatea vieții și pe plan personal, și pe plan profesional.
Ostilitatea se instalează în mentalul unui om atunci când are porniri rebele, de neascultare, de nesupunere în cadrul familial și social și colectiv.
Un om educat, cu o conduită etică admirabilă, de excepție va refuza întotdeauna să fie ostil, să aibă de-a face cu caractere ostile.
Ostilitatea este rezultatul unui intelect cu multe defecte, cu imposibilitate de discernământ, cu imposibilitate de a analiza situațiile cu care se confruntă.
Ostilitatea precum o monedă are două fețe, prima reprezintă dușmanul din sine, a doua reprezintă dușmanul din celălalt, adică din exterior.
Oamenii ostili nu își pot construi o viață ferită de griji, o viață plină de realizări și fericire pe toate planurile, vor fi întotdeauna judecați aspru de societatea din care fac parte, precum și de legile societății, vor fi întotdeauna respinși, negați., marginalizați.
Privind mai în profunzime , ostilitatea este generată din ură și invidie la adresa semenilor, aspecte total negative, chiar demonice, aspecte care se pot instala în primii ani de viață, dar și pe parcursul vieții ca adult.
Oamenii ostili nu știu să iubească, nu au puterea să fie toleranți și indulgenți cu cei din jur.
Oamenii fără iubire se pot sălbătici mai rău ca viețuitoarele pădurii, ca viețuitoarele junglei.
Ura față de ceilalți reflectă ura față de sine, cu stima de sine și încrederea în sine scăzute, deficitare.
Simplul fapt de ai critica și judeca pe cei din jur reprezintă un act de ostilitate, fapt care poate face ca o relație să sară în aer, să se distrugă, în cel mai rău caz poate să producă agresivitate, violență, fizică și verbală.
În general oamenii ostili au tendința de ai învinovăți pe cei din jur pentru lipsurile lor, pentru nefericirile și neîmplinirile lor, fapt care denotă un intelect plin de probleme grave.
Nu în ultimul rând ostilitatea este un factor autodistructiv, omul devine inconștient de manifestările sale, nu mai poate avea un control asupra rațiunii, devine dezechilibrat, dezorganizat, dezordonat cu propria ființă.
În concluzie ostilitatea, respectiv răutatea poate fi eliminată din conștient și subconștient cu ajutorul unui psihoterapeut, în cazul în care omul respectiv se trezește și apelează la serviciile lui.
Nu în ultimul rând ostilitatea, respectiv răutatea, face ca sufletul și spiritul omului în cauză să îl părăsească, rămânând gol pe dinăuntru, mai gol ca viețuitoarele junglei.
Psihologi de renume spun că ostilitatea respectiv răutatea își are rădăcinile în suferința din copilărie, când copilul a fost neglijat și neiubit suficient de membrii familiei, perioadă când durerea și frustrarea se instalează în subconștient și conștient.
Ostilitatea produce teamă, suspiciune, neîncredere, minimalizează toate oportunitățile și perspectivele de realizare personală și profesională.
Oamenii ostili nu pot să își creeze relații de colaborare, de susținere, de întrajutorare, sunt întotdeauna gata să explodeze ca o bombă, dar mai ales sunt incapabili să își creeze o relație bazată pe iubire curată, în cel mai fericit caz se căsătoresc din interes.
Ca o ultimă concluzie ostilitatea reprezintă un act de furie și de învinovățire a sinelui dar și al celor din jur, ca atare ostilitatea otrăvește relațiile, pune în pericol însăși viața personală și profesională, cu alte cuvinte este distructivă, în tot ceea ce privește bucuria, frumusețea și fericirea vieții.



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!