poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 77 .



Despre responsabilitate
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-07-20  |     | 



Responsabilitatea este calitatea fundamentală a omului dedicat poziției sale în familie, în profesie, în societate. Responsabilitatea reprezintă în fapt regula de conduită a omului aflat în procesul de evoluție.
Un om responsabil este conștient de faptul că de el depinde găsirea unor soluții pentru rezolvarea problemelor aflate în dificultate.
Responsabilitate mai înseamnă și asumarea sentimentelor și acțiunilor, mai denotă un control riguros al relațiilor familiale, profesionale, sociale.
Un om responsabil nu lasă niciodată un lucru , o stare la voia întâmplării, este pregătit mereu să rezolve orice situație apărută.
Un rol responsabil poate fi asociat cu rolul de conducător, care trebuie să ia deciziile cele mai favorabile pentru a dobândi succesul în planurile familiale, profesionale, sociale.
Responsabilitatea reprezintă în primul rând o datorie față de propria persoană, față de familie, față de societate în general.
În societatea civilizată fiecare om are o anumită responsabilitate, să își respecte poziția în societate cu demnitate, să își respecte cuvântul dat, dar mai cu seamă să se facă util celor din viața lui.
Responsabilitatea reprezintă o necesitate, are o importanță deosebită în contextul vremurilor actuale care sunt pe cât de complexe pe atât de complicate.
Un om responsabil poate fi prietenos, iubitor, generos cu semenii din viața lui, considerând că este necesar să asimileze toate calitățile care îl pot desăvârși ca ființă umană.
Un om lipsit de responsabilitate devine sclavul neputinței, a propriilor erori de conduită, de înțelegere, de acțiune.
Oricât de anevoios este drumul ales, oricât de grea este călătoria existențială, un om responsabil ajunge la destinația propusă plin de demnitate, plin de satisfacție, plin de fericire și mai presus de toate încununat de succes.
Winston Churchill a afirmat că măreția unui om reprezintă prețul responsabilității.
Cea mai semnificativă responsabilitate este aceea de a defini, realitatea, de a-i aduce îmbunătățiri cu propriul potențial creator, de a te simți liderul propriilor alegeri, proiecte, planuri de evoluție, mai ales de a fi omul potrivit la locul potrivit, conștient de importanța rolului propriu în familie în societate.
În concluzie cu cât omul actual se bucură de libertatea de acțiune, de expresie, cu atât gradul de responsabilitate este mai mare.





.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!