poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 51 .



Despre organizarea psihosomatică
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-07-15  |     | 



Conform legilor universului prezentul este o consecință a trecutului, respectiv viitorul va fi o consecință a prezentului.
Pentru a face necesarele modificări în psihologia omului este important ca omul să se cunoască , să afle cine este, să descopere care este rolul și misiunea lui în lume în această viață, pentru a nu se închide într-un cerc vicios de înțelegere din care să nu mai poată ieși.
Prezentul se prezintă așadar ca o întoarcere acasă dintr-o lungă , aventuroasă călătorie existențială. Primul pas este să ne relaxăm bucuroși că am adus cu noi un mare bagaj de cunoștințe, apoi desfacem bagajul, despachetăm lucrurile, le trecem prin procesul de curățare, de igienizare, mai apoi le organizăm în dulapul personal, în sertarul potrivit, pe raftul pregătit pentru o anumită categorie de lucruri, mai exact pentru cărțile pe care le-am achiziționat sau pe care chiar noi le-am scris în interiorul și în exteriorul nostru.
Fără dubii fiecare om și-a scris în subconștient și conștient propria carte, propriile scenarii de viață de evoluție, fără discuție fiecare psihic este o carte care trebuie deschisă înțeleasă, acceptată.
Dezordinea psihologică poete genera la propriu mari dureri de cap, greu de suportat care se pot repeta până la clasificarea, valorificarea sentimentelor, trăirilor, ideilor, visurilor, până la armonizarea psihicului cu spiritul cu sufletul cu voința divină.
Este important să ne descoperim plusurile și minusurile psihologice pentru a nu crea confuzii, pentru a putea decide ce urmează să facem cu viața noastră, cum să aflăm oportunitățile potrivite psihicului, sufletului și spiritului nostru. Oamenii diferă mult unii față de ceilalți, chiar și cei din cuplu familial diferă mult de aceea lucrurile nu trebuie amestecate, iar comunicarea trebuie să se facă pe baza iubirii, a respectului, a încrederii, a loialității.
Trebuie clasificate, sortate, și ordonate toate sentimentele, amintirile, emoțiile pe care le-am trăit, le păstrăm pe cele care ne-au marcat la modul fericit, favorabil, le înlăturăm pe cele care ne-au pus în situații penibile, stânjenitoare, nedorite.
Cu siguranță purtăm în noi o minimă recunoștință pentru tot ceea ce ne-a oferit, natura, universul, divinitatea, oamenii cu care am socializat, cu care ne-am intersectat pe drumurile noastre existențiale.
Nu trebuie să existe conflicte nerezolvate, pentru ca să nu avem conștiința plină de mustrări, de regrete, de vină, de rușine, sunt aspecte psihologice total negative care blochează efectiv dezvoltarea personală.
Dacă ajungem într-un impas de înțelegere, de organizare, trebuie să așteptăm semne , indicii de la univers, de la ghizii spirituali, categoric nici un om nu este lăsat de izbeliște dacă păstrează conexiunile cu universul cu divinitatea, dacă le acordă încredere totală..
Așteptarea nu durează prea mult în funcție de nivelul de evoluție, astfel că ne sunt deschise oportunitățile necesare dezvoltării personale, progresului spiritual.
Cu alte cuvinte fiecare om cu propria putere psihologică și-a creat prezentul și va fi singurul responsabil pentru ce va primi și va deveni în viitor.
Cu cât omul este mai lucid, mai rațional, mai organizat psihologic cu atât de mult viitorul se va situa pe un halou de lumină, pe un curcubeu de culori, care vor emana strălucire, fericire, împlinire în toate aspectele vieții, pe toate planurile existențiale.
Nu necesită foarte mult timp pentru a ne organiza în acest mod prezentat mai sus, sentimentele, amintirile, emoțiile, vibrațiile, rezonanțele.
Recomand să li se dea o mai mare importanță vibrațiilor, rezonanțelor, pentru că ele indică sursa la care omul se poate alimenta psihosomatic, psihoenergetic, îl pot scoate pe om din rutina zilnică, de obicei plictisitoare.
Canalul psihoenergetic, psihosomatic dintre om și Univers trebuie să fie liber, deschis permanent pentru ca omul să primească în timp util informațiile necesare soluționării problemelor cu care se confruntă.
Astfel fiecare om poate deveni cocreator cu universul, cu divinitatea, poate crea lumea lui plină de oameni fericiți, realizați, plină de visuri și idealuri mărețe.
Credința este cheia tuturor acestor aspecte existențiale, psihologice, credința este cheia cu care putem deschide ușile noilor oportunități de progres spiritual și bunăstare materială.
Este important ca fiecare om să se simtă pe valul principal al evoluției, să se simtă cu adevărat special, iubit de univers și divinitate, prețuit de familie și semeni, să devină un model demn de urmat pentru copii și generațiile viitoare.
Timpul este unul dintre cele mai prețioase elemente existențiale, astfel că recomand cititorilor să nu rătăcească în trecut, să nu amâne în prezent descoperirea valorilor actuale, să accepte toate oportunitățile care se ivesc în cale.
Oricât de anevoios și întortocheat este drumul când omul va ajunge la capăt, la destinația propusă va constata că este așteptat cu multă iubire de Tatăl Ceresc, de univers, va înțelege că nimic din experiențele trăite nu a fost zadarnic.
Procesul evoluției se desfășoară în toate cazurile cu voința universului și a Tatălui Ceresc, cu ajutorul incontestabil al ghizilor spirituali.





.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!