poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 58 .



Despre talent și pasiune
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-07-12  |     | 



Fără urmă de îndoială, cele mai senzaționale, mai admirabile manifestări ale oamenilor se datorează talentelor cu care sunt dăruiți, hărăziți și care trebuie, susținute, menținute de pasiune.
Fiecare om vine pe pământ cu unul sau mai multe talente, fac parte din zestrea specială dată de divinitate și univers. Talentul se dezvăluie la unii oameni chiar din copilărie, uneori din primii ani, pentru ca să poată fi dezvoltat și manifestat cu excelență pe parcursul vieții.
Am descoperit o lume impresionantă, cu talent scriitoricesc , poetic, oameni care sunt considerați romantici incurabili, care creează cu puterea talentului lor în modul cel mai minunat visuri, idealuri, viziuni mărețe pentru omenire. cu adevărat o carte, o piesă de teatru, un scenariu de film pot schimba radical viața unui om în bine, îl pot ajuta să descopere în el calități asemănătoare.
Oamenilor vremurilor actuale le place să fie eleganți, pentru ei sunt o seamă de creatori de modă foarte talentați, preocupați de frumusețe și grație pentru ambele sexe.
Chiar și cei mai simpli oameni au un talent, de agricultor de pildă, care vorbind cu pământul, iubindu-l îngrijindu-l îl face să rodească, să producă fericire și încântare, bunăstare pentru familie și cei apropiați.
Agricultura este cea mai importantă, sursă de hrană pentru omenire, mai mult decât atât este vitală, este demn de apreciat și admirat faptul că tot mai mulți oameni au părăsit orașele și s-au întors la satul natal să reconecteze cu casa părintească dar și cu pământul să îl facă roditor, prosper.
Unii oameni au talentul de a meșterii lucruri și obiecte folositoare gospodăriei și vieții, este plină România de meșteri populari care duc tradiția meșteșugitului mai departe.
Unii oameni au talentul de a desena, de a picta, de a sculpta, reflectând în lucrările lor cele mai frumoase și mai speciale calități și sentimente.
Un talent poate fi dezvăluit în timpul unui vis, de aceea este foarte indicat ca omul să aibă pregătit pe timpul nopții un creion și o foaie de hârtie, pentru ca la trezire să poată nota cu detalii ce a visat. Sunt confirmați foarte mulți inovatori, care au luat în considerare semnele viselor astfel că au conceput tot felul de articole necesare dezvoltării și progresului umanității.
Din păcate la mulți oameni talentul nu se dezvăluie niciodată pentru că nu țin cont de semne și indicii din subconștientul lor, acolo unde se află înmagazinat talentul, nu dau importanță nici viselor care i-ar putea ajuta să se cunoască pe ei înșiși să se pună în lumină cu diferitele calități chiar virtuți, aflate în stare latentă.
Este miraculoasă lumea interioară a oamenilor dăruiți cu unul sau mai multe talente, este bine să îi admirăm, să îi urmăm, să le ascultăm sfaturile, îndemnurile, pentru că nu se știe niciodată cât de mult ne putem afla în rezonanță și pe frecvența talentului lor, uneori talentul se poate împrumuta, se poate fura doar prin simpla admirație și prețuire.
Talentul poate fi moștenit ereditar sau de la strămoși de aceea este bine ca omul să fie pus la punct cu arborele genealogic, cu alte cuvinte să cunoască istoricul îndepărtat al familiei din care provine.
Un talent de excepție se menține cu mare pasiune, cu deplină încredere în calitățile cultivate de la o vârstă fragedă.
Talentul poate reflecta și nivelul de evoluție pe care a venit omul în viață pe pământ.
Medicii de exemplu au talentul de a trata bolnavii aflați în suferință la care se adaugă devotamentul, abnegația și iubirea față de oameni și dorința mare totală de a-i ști sănătoși fericiți, realizați.
Artiștii au talentul de a-i face pe oameni să viseze cu ochii deschiși la realizări mărețe, potrivite conștiinței lor, comedianții, în special cântăreții au talentul de a le da oamenilor buna dispoziție, de a le reda încrederea în ei, de a le reda speranța pierdută.
Fără pasiune un talent nu se poate realiza la cel mai înalt nivel, pasiunea îi face pe oameni să realizeze lucruri fenomenale, speciale, de excepție.
Talentul se manifestă în oamenii care au încredere deplină îi ei, în univers , în divinitate, se manifestă în oamenii care iubesc viața, lumea, natura, soarele, lumina, stelele, păsările, izvoarele, munții, lacurile, mările, oceanele, toate minunile create de Dumnezeu pentru ca un talent să poată fi îmbogățit, până la plus infinit, până la nivelul de excelență de genialitate.
Contemplarea și admirația fenomenelor naturii, a oamenilor realizați în general pot contribui la dezvăluirea talentului ascuns bine în subconștient.
Talentul se pierde, se destramă în oamenii neîmpăcați cu ei cu viața, cu semenii, în oamenii ursuzi, absurzi, negativi față de fenomenele din viața lor, față de semeni în general.
Preoții au talentul mai exact harul de a le reda oamenilor liniștea sufletească, de a-i ajuta să se descopere, să se cunoască, să se accepte, să se bucure de viață ca fiind darul suprem dat de divinitate oamenilor.
Este indicat ca fiecare om să aibă un duhovnic să se sfătuiască cu el, poate în urma discuțiilor îl poate ajuta să scoată din subconștient la suprafață calități inimaginabile. Nu în ultimul rând psihologii sunt înzestrați cu darul de a vindeca sufletele oamenilor deznădăjduiți, rătăciți în labirintul sau în deșertul existențial.
Cel mai mult psihologii pot crea în sufletul pustiit o oază de speranță, de încredere, de optimism, de liniște, de bună dispoziți, pentru că acești minunați oameni, psihologii comunică direct cu sufletul, cu spiritul, îi face să se trezească din letargie, le oferă stimuli psihologici de care au nevoie pentru a se vindeca.
În așa fel minunat, paradisiac a creat și aranjat Dumnezeu Tatăl Ceresc lumea și natura încât fiecare om să poată avea la dispoziție un palier și un spectru larg de valori fizice și spirituale pentru ca să poată evolua frumos, fenomenal, excepțional.





















.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!