poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 158 .



despre rolul omului în societate și natură
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-03-30  |     | 



Nu sunt de acord cu unii gânditori care au spus că lumea în care trăim este fragmentată, divizată, dimpotrivă eu cred că este foarte frumos, concret structurată pe societăți bine închegate, care comunică între ele pe multiple rețele sociale animate de o credință autentică, veridică, solidă.
Fizicianul Albert Einstein a afirmat că oamenii sunt încorporați în natură nu în afara ei, cu adevărat cred că oamenii se încadrează perfect în natură, au rolul de a fi responsabili cu mediul cu comunitatea sau grupul din care fac parte, dezvoltând în permanență trăsături existențiale demne de apreciat și de urmat.
Fiecare om își pune amprenta pe mediul în care trăiește, unii au reușit să transforme natura din jur în minunată operă de artă.
Fiecare om participă la procesul de dezvoltare al comunității sau al grupului din care face parte.
Omul de știință Albert Einstein mai afirma secolul trecut că omul trăiește în același timp în mai multe dimensiuni, că are posibilitatea de transformare.
Întreaga viață a oamenilor constă în schimbare începând cu modificarea conștiinței, omul ca și natura face salturi cuantice dobândind mereu o însușire nouă.
Nimeni nu mai este în situația să se chinuiască în lupta pentru supraviețuire, precum Robinson Crusoe care a stat peste douăzeci de ani izolat pe o insulă plină de canibali.
România a început să fie cunoscută datorită faimosului simbol Dracula( stafia domnitorului Vlad Țepeș) care bântuie care se crede că bântuie Castelul Bran de câteva secole.
Oameni din întreaga lume atrași pasionați de povești horror, thriller au venit ca turiști, fapt demn de apreciat și benefic pentru economia ministerului de turism.
Dar oare (mă întreb) România nu are alte simboluri mai valoroase mai pozitive cu care să se mândrească peste tot în lume?
Mie una recunosc îmi face o deosebită plăcere postura de observator, să constat că românii au multe vocații, aptitudini, sunt polivalenți și lucrează performant pentru bunăstarea și prosperitatea societății.
Consider că Bunul dumnezeu îi iubește pe români pentru că nu sunt avari, se mulțumesc cu o viață decentă, excepție făcând politicienii care s-au cățărat in vârfurile sistemelor să poată controla avuția tării, să se servească din bunurile ei după pofta nestăvilită a conștiinței și a inimii.
Românii au o voce puternică, dorind să se facă auziți, de multe ori și-au strigat drepturile în stradă, este modul cel mai bun de luptă pașnică pentru ca să le fie asigurate drepturile, necesitățile.
După părerea mea România înflorește an de an mai minunat mai dinamic și constat că acest lucru îi face mai fericiți pe români, natura este oglinda omului și invers omul este oglinda naturii.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!