poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6184 .



Concursul de Haiku "Ascuțind creionul verde"
articol [ Internet ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [alchimina ]

2012-02-16  |     | 



Concursul de Haiku

"Ascuțind creionul verde"

organizat de Grupul Romanian Kukai

Pe 1 aprilie 2012, concursul lunar de haiku ROMANIAN KUKAI împlinește 5 ani de când se desfășoară online. Concursul se adresează doar celor care scriu în limba română. El a fost și este un mijloc excelent de a face promoție haiku-ului în aria vorbitorilor de limbă română. Totodată, prin activitatea pe care a declanșat-o în jurul lui, concursul a devenit o adevărată școală de haiku online, absolvită deja de o nouă generație de autori.

Experiența câștigată în acești ani ne determină să lansăm și un concurs în limba engleză, limba în care scriu astăzi cei mai mulți autori de haiku din lume. O mare parte din participanții la concursul nostru în limba română participă deja la concursurile internaționale în limba engleză cu rezultate care ne bucură. Credem că e momentul să le dăm posibilitatea să se confrunte cu autorii din întreaga lume și printr-un concurs organizat de noi. Concursul este unul aniversar, dar dorim și sperăm să devină unul care să se desfășoare an de an. Un concurs care, asemenea celor consacrate, să stimuleze creativitatea autorilor și calitatea poemelor lor, să reprezinte un mijloc de cunoaștere reciprocă și de îmbogățire a experienței tuturor.

Numele concursului este inspirat de unul din versurile unui cunoscut poem al Elenei Manta Ciubotariu: primăvară - / copilul ascute / creionul verde, premiat în 1995 la unul dintre concursurile internaționale organizate în SUA.


Regulamentul concursului

1. La concurs pot participa persoane de orice vârstă și de orice naționalitate, exceptând membrii echipei de organizare.

2. Concursul este fără taxă.

3. Se vor prefera poeme originale, nepublicate în presa scrisă, în volume sau pe internet.

4. Se vor trimite două haikuuri în limba engleză. Autorii sunt rugați să trimită și varianta poemelor în limba lor maternă.

5. Tema este liberă.

6. Poemele se vor trimite numai prin poșta electronică la adresa eduard_tara@yahoo.fr. La subiect se va scrie obligatoriu concurs haiku 2012. Mesajul propriu-zis trebuie să conțină poemele, urmate de datele personale ale concurentului (numele și prenumele, adresa poștală completă, adresa de e-mail).

7. Data limită de expediere a poemelor este 15 martie 2012.

8. Secretarul concursului va copia și transmite prin e-mail juriului lista poemelor primite, fără numele și datele concurenților.

9. Juriul va aprecia originalitatea și complexitatea poemelor în acord cu spiritul haikuului clasic.

10. Juriul va acorda un număr de trei premii și, de asemenea, un număr de mențiuni care va fi decis ținând cont de calitatea poemelor. Fiecare autor premiat va primi prin poștă din partea organizatorilor o diplomă și antologia tipărită a concursului.

11. Premiile vor fi anunțate pe 1 aprilie 2012 pe site-ul Romanian Kukai.

12. Poemele primite vor fi publicate într-o antologie a concursului care va fi disponibilă publicului larg pe site-ul Romanian Kukai.

13. Autorii care trimit poeme pentru acest concurs își dau acordul ca poemele lor să fie publicate fără nicio pretenție financiară în antologia concursului. Dreptul de autor revine poeților după publicarea acestei antologii.

14. Juriul va fi format din Corneliu Traian Atanasiu, fondatorul mișcării haiku online din România, Dan Doman și Cezar Florin Ciobîcă.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!