Comentariile membrilor:

+ Nu stiu cine e Doamna
Andu Moldovean
[25.Dec.04 17:59]
Un poem ritmat in tropi de adevar, unu-doi, poate mai multi nu stiu cati am numarat si nu vreau sa o iau de la inceput, prefer sa raman cu senzatia de frumos pe care mi-a imprumutat-o, pentru o clipa de Lumina, acest poem.
Pana la urma, Vrajitorule, iti spun ce a spus altcineva inaintea mea : "I don't take things too seriously anymore!"... cred ca este ultima propozitie din ultima lui carte.
Mi-a placut. Remarc:
- prima strofa in intregime -
- strofa a doua in intregime -

Finalul, Vladi, finalul! Author! Author!

Bobadil.

 =  Unii se cred vrajitori
Maduta Florin
[02.Oct.05 19:06]
Si poate or fi. Dar nu in poezia aceasta, emfatica, in care se invoca situatii aporetice numai de dragul de a fi invocate, fara pic de veradicitate sau autenticitate.

 =  nevrajita :)
Silvia CALOIANU
[26.Dec.04 09:29]
Nu te supara, Vladimir, stii ca eu spun ce cred si, cred ca nu sunt si eu o doamna frumnoasa, daca nu ma vad vrajita de "tropii" acestia ai tai...Oare chiar sa fie mai usor de vrajit femeile frumoase? :)

 =  Comentatorilor
Albu Vladimir
[26.Dec.04 14:00]
Multumesc Andrei pentru ca te-ai apropiat de acest text din unghiul potrivit... e izbanda celui ce stie sa vada.
Florin, Silvia... mai sapati poate ca dincolo de poezie o sa gasiti si sensul... Silvia doamna aceea e si nu e o doamna in intelesul comun al termenului :)

 =  Completari
Albu Vladimir
[26.Dec.04 14:16]
Si nedumerit fiind de modalitatea searbada in care unii dintre colegii nostri comenteaza si dau sentinte pe un text pe care nu au zabovit decat intre doua fumuri de tigara m-am gandit ca poate niste repere nu ar strica... sa zicem ca tropii aceia dincolo de intelesul lor de figuri de stil ne pot duce cu gandul, daca bineinteles avem disponibilitate si destula cultura la noi, la atropos, una dintre cele trei moire... ne poate duce cu gandul la atropina si astfel gasim cheia subtitlului... e femeie dar e si otrava, e atropa belladona... apoi starea de mag este diferentiata calitativ in universul ocult de cea de vrajitor, tamaia, smirna si aurul sunt darurile celor trei magi la picioarele pruncului divin etc... poate ca femeia aceea atat de frumoasa e doar moartea pana la urma... in rest asigur pe stimatul domn Florin M. ca aceasta alcatuire e dureros de autentica si adevarata dar nu exista vinovati pentru intelegerile diferite ci doar lipsa de rezonanta.
Cu respect pentru opiniile dvs. si cu scuzele de rigoare pentru ca am ajuns sa-mi explic propriul text va multumesc si va indemn sa mai treceti.

 =  Albu, poate, daca etc.
Silvia CALOIANU
[26.Dec.04 14:18]
Vladimir, tu crezi ca eu ma consum in cautare de sensuri, cand citesc poezie?! Eu vreau ca aceasta sa ma atinga, sa rasune in mine, inca mult dupa...Sa ma chinuie, sa ma provoace, sa ma innebuneasca, sa ma calmeze, sa ma adoarma...
Uite, mi-ar fi placut sa pot spune eu despre tine ca ai fi "un vrajitor fara pereche", dar cand spui tu, iti asumi o responsabilitate foarte mare, crede-ma! Apropo: esti sigur ca anume asa ai vrut sa zici: "sunt un vrăjitor fără pereche [...] mai mult mag (sic!!!) decât / prunc"
In privinta "sapatului", sper sa nu ma "imperechezi" cu Maduta la o asemenea munca, pentru ca nu e genul meu de activitate. M-ai pus pe ganduri! Poate doar sa fi fost cumva barbatul vietii mele, da, poate sapam prin sensuri!!! :)

 =  Uite...
Silvia CALOIANU
[26.Dec.04 14:30]
Vladimir, suntem intr-un cenaclu aici, virtual, in cadrul caruia imi ceri sa tac sau sa mint :( Asa interpretez eu vocea ta ofensata. Ia, sa nu te mai vad ofensat!!! :D
Ce crezi ca as avea eu cu tine? Uite, cred ca expresia "sunt un vrăjitor fără pereche" a nuantat aiurea sensul poeziei tale...Adica, e un fel de prea multa sare in ciorba ta...Si, ar mai fi de spus...

 =  Silvia
Albu Vladimir
[26.Dec.04 14:34]
"sunt un vrăjitor fără pereche"... adica nu nemaipomenit ci fara pereche mai Silvia ce Dumnezeu?
Pai daca nu cauti de ce dai sentinte? M-ai vazut pe mine comentand aiurea?

 =  de ambiguitati...
Silvia CALOIANU
[26.Dec.04 14:50]
Vladimir, nu am dat sentinte, asa sunt eu, de ce crezi oare ca sunt femeie solitara? :D Ca sunt mofturoasa! :D Si, asa voi muri! Eu nu vreau sa caut, eu vreau sa fiu gasita! Exact asa si in arta: vreau sa ma ajunga din urma ecouri din subconstient, in cazul cand a reverberat, sa imi doresc sa revin, ca la un izvor fermecat din povesti...
Daca nu ma simt provocata sentimental...Si, daca mai gasesc si ambiguitati defavorabile...ce sa mai zic? ("sunt un vrăjitor fără pereche", "mai mult mag decât
prunc").
(De ex. textul meu "ah nu te indragosti" l-am tot refacut, ieri, pentru ca avea din astea...)

 =  placut
Mae Stanescu
[26.Dec.04 16:01]
vlad, mi-a placut mult textul, ai lasat o usoara magie in el, si are parca si muzica si betie;

poate ca ai ajuns prea repede la final;

daca nu ar fi fost andu, ti-as fi oferit eu o stea;


 =  Vladimir Albu
liviu dascalu
[26.Dec.04 20:40]
Acum, ca ti-ai explicat propriul text, sa zicem ca il inteleg... Dar tot o poezie proasta mi se pare ca e, chiar si acum.
Pur si simplu rebusurile nu mi se par lirice.
Esti pur si simplu naiv atunci cand dai explicatii propriilor texte. Eu as putea sa vin cu un text alambicat plin de simboluri culese din Cartea Transformarilor (Yi King), o carte chinezeasca veche de cinci milenii, asa cum si tu ai scris o poezie in care faci referire la simboluri din Tarot. Daca indrazneste cineva sa-mi spuna ca poezia e proasta ii spun ca e ignorant; dupa o saptamana o sa binevoiesc sa-i las, in subsol, "cheia": du-te la Yi King si mai discutam.
Si totusi, de ce nu-ti iei la intrebari si cititorii cu pareri pozitive? Esti sigur ca au inteles de fiecare data mesajul? Fii un pic mai sever cu ei, nu se stie, poate incearca sa-si ascunda ignoranta prin laude fara fundament.

Parerea mea este ca nu prea stii ce este poezia. Nu vreau sa te simti jignit, nu asta intentionez. Si nici nu am cum sa te lamuresc, nu am cum sa-ti dau o definitie.

 =  Silvia, Mae, Liviu
Albu Vladimir
[27.Dec.04 07:12]
Silvia... nu ma revin aici asupra celor lamurite zic eu pe YM
Mae... multumesc.
Liviu... intr-un fel parerea ta e de bun simt insa vezi tu eu nu imi propun sa ma afund in simboluri (poate cu exceptia poeziei cu tarotul)... asa sunt eu mai alambicat... stiu insa prea bine ce e poezia dar sa spunem ca asez alcatuiri de acest gen mai mult in stare pasiva, le las sa fie "mirosite" de cei care vor mai mult decat niste metafore pe tava. E bine ca faci distinctia intre modul de realizare a unei poezii si ideile continute in ea insa daca fac trimitere la idee este doar pentru ca prea multi dintre noi atunci cand comentam nu ne referim decat la forma.
Multumesc pentru opinia ta.
P.S. pentru mine poezie e doar o cale de autocunoastere si nu un vehicul care sa ma duca in arena... nu caut gloria prin poezie.

 =  ne-pereche, tu
Ela Victoria Luca
[02.Oct.05 19:06]
Vladimir, parca scrii un descintec, o incantatie. De dezvrajire. Te joci cu "cartile" destinului. Iti cauti rima. Femeia ne-iubita "prea devreme".
Finalul, totusi, e stingaci, Vlad.
Pe curind,
D

 =  Daniela
Albu Vladimir
[02.Oct.05 19:06]
Daniela finalul acesta e inca nescris si e deopotriva stangaci si drept... finalul e o continuare a versului precedent.

 =  parere
dediudanut
[02.Oct.05 19:06]
domnule maduta,ce ati vrut sa spuneti cu,,veradicitate,,..
mie mi-a placut poezia,dar cred ca finalul e tratat un pic
cam superficial...nu prea are forta,substanta...sau poate
gresesc eu..

 =  Danut
Albu Vladimir
[29.Dec.04 07:13]
Danut ma bucura faptul ca poezia ti-a fost pe plac... finalul e alta poveste si are logica... s-a intamplat sa ma asez intr-o postura pasiva asteptand intamplarile sa "se intample".
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !