Comentariile membrilor:

 =  țiganule!
Paul Bogdan
[28.Apr.04 13:44]

Subiectul din portret nu-mi place că-i tuciuriu, în schimb apreciez limbajul portretistului. Aș da o stea dar adineauri spunea unul pe site că nu știu din ce gașcă facem parte așa că n-am s-o dau pentru că te cunosc și-or să spună neaveniții că suntem prieteni.

...și un altfel de portret:


 =  Portretul unei uși de biserică
Adrian Firica
[28.Apr.04 14:48]
Păi da, Pane! Între atâtea bărbi ... m-am gândit că e bine ca măcar unul să-și dea arama pe față.

Da' las-că-ți vine și ție rândul la portretuială. Dacă negociezi cu mine cum se cuvine, te scot "ușă de biserică". După aia mă spovedesc.

 =  tiganule!
Cosmin Dodoc
[28.Apr.04 15:21]
mie mi-a placut pentru ca adrian a spus ca bogdan nu e de mancat.nu era exclus ca intr-un exces de zel sa-l prepare la cina si sa ne punem pe mancat ca si cum geana ar fi vreo rata la tava.


 =  Cosmina Boboaca: portret în guașe
Adrian Firica
[28.Apr.04 15:43]
Bobocule,
Și pe tine te dau pe rotisor, însă îți schimb sexul - sau sexualitatea ... mă mai gândesc!

Se poate să te fac Boboc de Fată Mare. Vei fi răpitoare, pentru că te răpesc și ți-o fac, pictura-portret, în guașe. No să te mai recunoască nimeni de "fată mare", nici Zmeul Zmeilor, nici Poliția de moravuri.

Portretul îl scot apoi pe piață, acolo la noi în cartier, la Toillette Zone. Îl dau cu ora.

 =  nu, nu as "negocia"!
Silvia CALOIANU
[28.Apr.04 20:30]
Sunteti asa de frumosi! (Cand sunteti cuminti si nu faceti uz de cuvinte si expresii din "acelea"!). Admirabila e prietenia voastra, spiritualilor! (Adrian, nu incerc sa "negociez", pentru ca imi e o fricaaaaaaaaa de "forfecare"-a lui Bogdan, de nu cred in nici o "negociere": nici chiar cu tine, la care stiu ca tine atat de mult Bogdan! Va urmaresc eu, mai bine! :) Suntreti interesanti!

+ pictorul Adrian Firică
Virgil Titarenco
[29.Apr.04 04:01]
Uite chestia asta îmi place la Adrian Firică, faptul că scrie cu cuvinte pe care le înțeleg și eu. Că eu dacă nu pricep un cuvînt fac un fel de blocaj și mi-e așa o lene să mă întind după dicționar. Apoi îmi place că în această perioadă de DoDularizare generală scriitorul Adrian Firică ramîne incoruptibil. Chiar și atunci cînd scrie un text cvasi-umoristic. E o verticalitate care mă impresionează. Nu că aș avea eu ceva cu DoDu, că n-am de fapt nimic, dar am văzut pînă și autori serioși că au cedat "ispitei".
Îmi place textul și pentru că se ia în serios la modul simplu. Precizez, această stea n-are nimic de-a face cu domnul Bogdan Geană.
p.s.
Am uitat să spun, azi port cămașă violet.

 =  Spune-mi da, Silvia.
Adrian Firica
[29.Apr.04 12:22]
Silvia,
nici nu mi-a trecut prin cap să negociez cu tine "costurile" unui portret. Trebuie totuși să te întreb dacă îți pot atașa, urechilor desenate, niște clopotei făcuți din perle și dacă ai să dai voie privitorilor să sufle spre ei ca să clinchenească. Ce te costă sș-mi dai acordul? O vorbă și gata: spune da!

 =  nuuuuuuuuuuuuuuu! :))
Silvia CALOIANU
[29.Apr.04 12:29]
Nici prin cap sa-ti treaca, Adrian Firica, sa tii cont de parerile mele in ce ma priveste! Zica lumea ce o vrea si..."sa ma picteze" cum o vrea, niciodata insa la comanda mea! :)

 =  Virgil cu multe nuanțe de mov
Adrian Firica
[29.Apr.04 12:30]
Virgil,
măi, măi-măi: dicționarul meu de neologisme a binevoit să emigreze, cu câțiva ani buni în urmă, în State. Am rămas doar cu fondul principal de cuvinte. Asta și pentru că adaosul cu neologisme al DEX-ului e depășit ... de tehnologie și de viață. Ce să fac?, mă descurc cum pot. Nu-ți face griji, portretul tău am să-l fac în "Cuvente den vetrani" cu multe nuanțe de mov.

 =  prefă-ți comanda-n șoaptă
Adrian Firica
[29.Apr.04 12:35]
Silvia,
prefă-ți comanda-n șoaptă
că nu te dă de gol ...

 =  Adrian, cel care ma lasa fara cuvinte si cand ma barfeste in fata
Bogdan Geana
[29.Apr.04 18:04]
ADRIAN

Am foarte putini prieteni. Tu esti intr-adevar singurul cu care joc sah, desi nu am mai jucat de mult si singurul pe care-l ascult orbeste. Poate fiindca la varsta ta simt ca si eu voi fi ca tine. Voi fi divortat de 2 ori, voi fi avut un copil si voi fi avut o iubita cu 15 ani mai mica ca mine. Sau poate nu iubita. Dumnezeu stie. Tu insa stii tot. Si ceva in plus. Cu tine beam vodca in ajunul Craciunului, uitand sa imi mai duc acasa bradul cu implanturi de crengi si aproape abandonandu-l in WC. (Pentru ca din el se topea gheata.) Cu Matei m-am impuscat cu ventuze, ventuza pe care ulterior am pescuit-o din wc-ul tau personal. Am fost model educativ pentru Matei, tu te-ai folosit pervers de mine, aparand in cadrul usii si spunandu-i lui Matei: "vezi tata, de ce e bine sa lasi capacul la wc?"

Avem multe amintiri. Portretul acesta nu il accept insa. Fiindca e o amintire grea ca o cruce de granit. As prefera sa fie macar pneumatica, sa o pot plia si lua cu mine. Mie mi-a fost intotdeauna de cand te cunosc jena sa ma consider prietenul tau. Am asteptat momentul in care imi dai un sut in fund, cum bine zisa profetul de la Valcea. Nu e exclus sa vina si momentul asta. Dragut este insa ca macar o clipa m-ai considerat prietenul tau. Si asta ramane.

La urma urmei, poate sa nu fie prea pneumatica. Nu poate cantari mai mult ca doua gantere de 20 de kile amandoua.

 =  Bogdan, de ce nu-mi dai un telefon?
Adrian Firica
[30.Apr.04 17:34]
S-a făcut. Adică o facem amândoi, dar nu pneumatică. O facem pneumotoracică. Găsim noi un medic până la urmă, că știi că ăștia sunt ca vai de ei, pe drumuri, pe toate drumurile, nu ca prietenii care ... "ba"! - adică ba sunt, ba nu sunt, chiar dacă răspund la telefon

 =  "Îndreptări "cu privire la ganterele lui Bogdan
Adrian Firica
[03.May.04 16:42]
Mi-a dat telefon Bogdan.
Am procedat cum se procedează: Alo, salut! Alo, salut.
Uite cum este cu ciorapii, că a înțeles lumea altceva: am vrut să spun că atunci cănd ești ocupat îți cumperi ciorapi noi, rămânînd să îi speli pe cei purtați când ai ceva timp liber.
Salut! Salut!

E de la sine înțeles că atunci când începe un text nou, Bogdan încalță o pereche de ciorapi noi cu bigi-bigi.

Cât privește genul de muzică pe care-l mănâncă pe pâine, am vrut să spun că ascultă orice gen de muzică, dar nici nu vrea să guste, nicicum să-și pună pe pâine genul "Marina Voica". Nici eu nu mănânc AC/DC, dar ACu', DC, nu vă spun.

Cu "pneumotoracica" rămâne cum am stabilit. Eu am una de sex masculin, de-i zice "pneumotorax activ".


+ culori aprinse
DUTU SILVIA
[04.May.04 21:38]
hehe...ti-am citit portretul imediat cum a aparut, dar n-am reusit sa-ti raspund atunci...

de fapt si mai mult de stang discutia pe care ai purtat-o tu la telefon cu bogdan a purtat-o in prealabil cu mine. nu de alta, da'tot faza cu ciorapii mi-a atras atentia. si problema nu era numai de atentie, ci mai mult de nas, nu de alta, da'nu semnalasem nici un incident iar viitorul suna bine. si miroase. da, miroase a muzica buna! data viitoare parca vad cum te parfumeaza bogdan cu ceva ABBA ca sa iei si tu aer de pictor...

 =  Silviei, cu drag despre ABBA și Kissinger, prietenii mei.
Adrian Firica
[10.Dec.18 14:27]
Silvia,
eu mi-am făcut cu prisosință datoria față de Bogdan - în ceea ce privește pasiunea lui pentru muzică. L-am înzestrat cu albumul de debut al Țapinarilor. Nu-i de ici de colea! Unde mai pui că i-am scris și niște comentarii și am adăugat modul de folosință - ca să nu își strice combina când bagă țapinele la reprodus. Altă dată i-am dat un album de casă mare cu omul de se recomandă drept mașină sexuală, James, James Brown parcă?! Nu știu eu ce face cu C.D.-ul respectiv, presupun că nu confundă registrele și locașele.
De ABBA nu poate fi vorba, am dat examen cu ele în mai 1983, la cursul de istorie universală contemporană. Profesor examinator era răposatul Mircea Popa. Un fan ABBA, ce nu s-a pomenit. Mi-a dat 10 după ce m-a trimis de trei ori în bancă. I-am spus toată istoria "la ABBA-ilor" precum și mizeriile pe care le-a provocat Kissinger omenirii, inclusiv după prima criză a petrolului. Domnul ăsta mă calcă pe nervi, pentru că în 1990 a spus că omenirea trebuie să conserve încă 50 de ani războiul rece. C.D.-ul ăsta mi-a scăpat, acum a devenit piesă de colecție, iar eu nu-mi pot permite să îl achiziționez. De piratat nu poate fi vorba, pentru că e securizat în draci.
Să nu te duci la facultatea de istorie. Te lămuresc eu. Să te faci medic psihiatru, poate-mi faci un bine mai încolo. Momentan mă încadrez în limitele acceptabile ale judecăților de valoare. Îmi patinează ceva la capitolul civic, dar e din cauză că mă tund scurt.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !