Comentariile membrilor:

 =  continua pentru a progresa
macovei dani costin
[01.Mar.04 23:35]
frumos parca si simnt extazul primaverii
mi-a placut mai ales aș
"as alerga în tinerețea fiecărei zi"

 =  rugăminte
Virgil Titarenco
[01.Mar.04 22:05]
"îndorurate", "deocheat-o", "maiprimăvara".... îmi traduci și mie cuvintele acestea. Please.

 =  Maiprimaverii...
Daniel Dinescu
[01.Mar.04 22:29]
Frumos poem de dragoste, oare e pentru primavara, sau pentru primavara ta? :)
Si eu sunt nedumerit de unele cuvinte, ca si Virgil, cu toate ca "maiprimavara" l-as interpreta ca o intarire interesanta...
La re-citiri!
D.D.

 =  Numai primaverii...
Aniela Ungureanu
[02.Mar.04 09:24]
Multumesc pentru citire Costin, Virgil si Daniel! Eu am vrut sa fie un poem de dragoste inchinat mult asteptatei primaveri.Sper sa fi reusit. Voi incerca sa explic acele cuvinte mai neclare.Daca am scris `primavara mea` este pentru ca asa o simt ca fiind si a mea, cu fiecare an o iubesc din ce in ce mai mult, deorece o intalnsc dupa o intunecata si parca nesfarsita iarna scandinava, cand ajunge aici e fermecatoare si nu sta prea mult.Renasc si intineresc cu ea in fiecare an ( la propriu nu la figurat! ) si de aceea mi se pare maiprimavara- si mai primavara de fiecare data.O iubesc la nebunie :)! `Deocheat-o`ii spui cuiva frumos, vesel si nebunatic, cuiva care-i usor de deocheat; este regionalism din sudul Romaniei; eu l-am auzit la bunicii mei din Teleorman; offf dragii de ei!
`Indorurat`-plin cu doruri; nu stiu daca exista in dictionar dar sunt sigura ca l-am citit, mi-a placut si l-am retinut. Sper sa se-nteleaga mai bine acum ;)!
La re-citire!
Aniela
PS: acum doua minute am scris si am trimis raspunsul meu dar nu s-a inregistrat nimic asa ca l-am scris si l-am trimis din nou;e posibil sa apara amandoua; nu va speriati!Nu-i vina mea!

 =  numai Anielei...
Virgil Titarenco
[02.Mar.04 18:55]
Eu înțeleg ce vrei să spui și nu vreau să interpretezi că că te critic într-un mod absurd, dar cred că `Deocheat-o` se scrie împreunat.
În ce privește "îndorurat", l-am mai întîlnit odată, dar tot așa pe la români care nu mai trăiesc în România (vezi http://romania.emiweb.org/cgi-bin/leon/wwwboard.cgi?job=click&number=237). Să zicem că ar putea fi un fel de regionalism. Nu mă pricep. Ethnologii poate.
Iar "maiprimăvara" cred că trebuie să o înregistrezi ca licență poetică. :) Nu că n-ar fi frumoasă.
În orice caz poezia îmi place, te asigur. Și să-ți trăiască bunicii.

 =  Ai dreptate Virgil!
Aniela Ungureanu
[02.Mar.04 20:16]
Multumesc pentru `deocheto`!Din prea multa teama fac greseli :-( .

 =  Curaj...
Virgil Titarenco
[02.Mar.04 20:48]
Ei uite că acum chiar că mă "forțezi" să îți răspund. De ce teamă ? Mă întristezi... Poezia nu se scrie cu teamă! Poate cu teama de a nu fi tu însăți. Sau de a nu face erori grosolane. Dar nu altceva. Toți greșim Aniela. Din păcate nu toți ne corectăm. Evident vor veni unii care te vor mușca din invidie sau răutate. Sau te vor ataca pe la spate. Sînt convins că vei ajunge să discerni între critica făcută cu bune intenții și răutate sau invidie. Dar poezia nu ți-o va putea lua nimeni. Ea este a ta. E ca și copilul tău. Indiferent dacă e frumos sau mai puțin..., este al tău. Și nu îl poți ține ascuns. Curaj...

 =  Hei, ce-i asta?
Daniel Dinescu
[02.Mar.04 22:12]
Chiar asa, fara teama in poezie, Aniela! Ce se intampla cu tine, tine la poezia ta si scrie-o, chiar daca esti criticata...normal ca, daca au dreptate, te indrepti, dar altfel...
Ia sa nu mai auzim de asta, bine? :):):)
Mai ne citim!
D.D.

 =  :):):)
Aniela Ungureanu
[03.Mar.04 11:01]
Aseara am fost putin trista :-( si-mi cam pierdusem curajul (gandeam ca nu sunt in stare nici macar sa scriu!) insa acum ma simt cu totul altfel :-).Multumesc!

 =  ????
Aniela Ungureanu
[03.Mar.04 11:09]
Asta mi se intampla mereu!Primul mesaj trimis nu-l vad, il scriu din nou si apar apoi amandoua.Offfff tehnica asta ma termina! Dar asta e cititi mai multe raspunsuri :)....
Aniela

 =  explicație și părere
Paul Bogdan
[03.Mar.04 11:16]
Nu aveai cum să vezi acel comentariu deoarece erai decuplată și a intrat pe site ca "neverificat". L-am aprobat eu ulterior. Acum am refuzat unul dintre ele.
Și dacă tot am intrat pe text și mi-a sărit în ochi acel "deocheato" cu probleme, trebuie să-ți spun că mai are una și anume că, fiind vocativ, se situează între virgule. Totuși, este doar o părere profană, s-ar putea să mă înșel.

 =  Aha..
Aniela Ungureanu
[03.Mar.04 11:38]
Nu stiam care-i procedeul.Multumesc P.B.!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !