Comentariile membrilor:

+ Un admirator de Cartarescu acuza
Vlad Ioan Mirescu
[14.Feb.04 17:03]
Niste oameni rai, doi intriganti care se iau de un om corect, rapidist convins care se duce si el sa sarbatoreasca alaturi de echipa de suflet castigarea campionatului, cu laptopul si dictionare la el si caruia nu ii este permis accesul pe stadion din considerentul ca poate folosi respectivele obiecte pe post de contondente. Pe urma acelasi om, batut de soarta ajunge sa se plimbe cu Norah, cu care se ascunde de ploaie intr-un wc ecologic, de unde sperie doamnele de varsta a treia, cu punga cu Mega Image in cap.

Si colac peste pupaza, imi spuneti mie aici, tu si cu acolitul tau ce am ratat. Pe Cartarescu Mircea, (Mircica in romanele sale) dandu-se de ceasul mortii postmodernismului. Zau ca ma faceti sa imi dau foc in fata Pietei Victoriei ca sa cer inca o saptamana de Arrest.

Domnilor cu arma la dos, recunosc, iubesc o minora. Dar sunt si eu minor, am 14 ani, inca mai ridic probleme legale??? Ca deh, unde nu a dat Dumnezeu.....


Corupatorul de minora

 =  atat
Marcela Simplu
[26.May.03 02:40]
Buna Silvia
Din tot ce-ai scris paci imi place pictura.
Cui ii apartine? Cine-i mesterul(a) ei?
atat

 =  o admiratoare de Mircea(nu Cartarescu)...
Dutu Silvia
[26.May.03 01:25]
Mey, ce rau imi pare ca n-am venit si eu...L-as fi vazut si eu pe "fratele Mircea" pe care-l studiez la scoala...eh, in alta zi...
1."într-o vespasiană ultra-shic din parc și, evident, nu de unul singur ci însoțit de ultima sa cucerire de sex opus, căreia i-a citit din dicționar până la sfârșitul ploii. "-eu sunt ultima cucerire de sex opus(sau cel putin asa credeam pan'am citit editorialu'tau...haha...da'nah, asa e cand il lasi singur printre femei...mai ales cu un caine dupa tine)
2."studii aprofundate și revoltate împotriva Mc.Donaldizării"- ce-au ei cu Mc Donald's? Mie-mi place!
3."iar contra cost, un ciclu de volume cu învățături și bune maniere pentru începătorii într-ale sexualității – bonus afișul publicitar pentru cine cumpără toată colecția (pe noi ne-au confundat, ni l-au dat gratis)."-haha...inseamna ca pe voi macar va considerau majori...


Bogdan, eu nu prea am haine de doliu asa ca ar fi bine sa nu treci prea curand prin Piata Victoriei...

Raman la ideea ca ar trebui sa citesc legea aceea...cu coruperea de minori...

Eu ti-am zis ca te-ai cam grabit cu nasterea...de aceea esti acum rapidist convins!

 =  italiene
Kiraly Sandor
[26.May.03 02:40]
Edituri italiene erau?

 =  nedumerire
Dutu Silvia
[26.May.03 03:04]
am si eu o nedumerire!
stelutele astea cum se introduc la text?ca eu vad ca doar bogdan a dat steluta si-a facut comentariu...da'sus, la titlu, apar doua stelute!

sper sa nu deranjez pe nimeni cu curiozitatea mea...

 =  cartile la arest
Mariana Cardas
[26.May.03 12:45]
An de an astept cu nerabdare acest targ. Pentru ca se desfasoara foarte aproape de locul unde lucrez. Anul acesta nu am prea avut starea sufleteasca necesara ca sa-l vizitez. Totusi pana la urma m-am incumetat si am intrat. E drept ca am gasit aceeasi sauna. Nu pot sa nu-mi exprim regretul in legatura cu micsorarea spatiului si importantei editurii Univers care se pregateste sa moara. Si nu pot sa nu ma intreb de ce, de peste 7 ani, editura Pontica a lui Marin Mincu etaleaza cam acelasi carti ( le am aproape pe toate cele scrise de Eco, fiindca imi place, mai putin pe cea cu licenta deoarece nu mai este cazul in ceea ce ma priveste...). Si totusi nu mai simt acelasi entuziasm ca la inceput. Sa fie vina mea pentru ca imbatranesc sau vina organizatorilor, a pietei de carte care ucide incet incet unele edituri (parca standul Institutului European de la Iasi si cel al Poliromului erau si ele mai mici)?
Si draga Adriana (fosta Silva) poate ca ar fi fost mai potrivit celalalt portret facut de Arcimboldo, acela al carturarului ( un om al carei podoabe capilare a devenit o carte cu paginile in vant).
Pentru Marcela Simplu autorul picturii este ARCIMBOLDO, un pictor manierist italian.

 =  Alte detalii, precum și lămuriri
Adrian Firica
[26.May.03 13:12]
Ne cerem scuze că nu am vorbit despre cel mai spectaculos element al salonului: balonașele. De fapt era vorba de jerbe de baloane și balonașe de toate culorile, inscripționate cu nume de edituri, de autori, de titluri de carte sau de evenimente culturale mai vechi sau mai noi. Dacă aveai noroc primeai un balonaș cu bastonaș/bețișor și o șepcuță de carton.
Ei bine, dacă nu ar fi fost aceste balonașe am fi ilustrat editorialul cu "Librarul" lui Giuseppe Arcimboldo (n. în 1527 sau 1530, m. 1593, milanez de felul său)
Sandore, erau și edituri italiene, însă nu se înghesuia nimeni la ele. Autorii italieni erau căutați ... la editurile anglo-saxone. Era așa de cald încât nu ne-am enervat pe chestia asta.

Ne vom duce și la viitorul salon, dar ceva mai bine pregătiți.

+ De bine...
Andrei Horia
[26.May.03 13:19]
Am dezvoltat, in timp, o fobie de telejurnale, extinsa ulterior asupra jurnalelor. Cu alte cuvinte, imi traiesc viata precum numitul Jonathan, convins ca se poate zbura si de dragul zborului, nu doar pentru cate un os de ros, fie el de peste... Mentionez aici ca nu imi sta in fire sa refuz oase de peste, inculpatii stiind cu precizie la ce ma refer.
Nu mica mi-a fost mirarea sa ma vaz pre prima pagina injurnalizat. Astept explicatiuni.
Fanilor mei dragi: braila e departe, iar targul de carte e o imbinare parca din ce in ce mai fericita pe an ce trece intre vanzoleala talcioc-urilor, prestanta discursurilor mai mult sau mai putin anuntate si propria-mi fericire sau nefericire in raport de directa proportionalitate cu eficienta cautarii de titluri (avand in vedere recultatele obtinute anul acesta, cred ca am sa ma reprofilez pe google)...
Ce mi-a placut: Editura All a scos "Sex pentru incepatori" (REgula 6: Nu dati frau liber imaginatiei), nu mirosea a carte ci, dimpotriva, prima impresie a fost ca am intrat intr-o parfumerie (nu stiu daca asta e bine sau rau), "Pentru Gellu Naum" - numai 100.000 lei la standul editurii Vinea (pentru profani: ala care il tot omoara pe Siret), un afis foarte bine facut referitor la Duna lui Herbert cu sloganul "Cartea bate filmul" si alte lucruri suficient de marunte incat sa se amestece intr-o pasta omogena, dulce-acrisoara...
Pana la anul (si la multi ani) sa auzim de bine... Acum ma retrag - am ce citi anul acesta (daca-mi place la anul imi iau Webster-ul).

 =  Cartea ca obiect și cumpăna lui Wilmark
Adrian Firica
[26.May.03 13:41]
Uitați și voi ce spune Dan C. Mihăilescu în editorialul de astăzi din LA&I:
"Celor care de unsprezece ani încoace le-a intrat în reflex să redacteze concluzii despre târgurile de carte Bookarest și Gaudeamus le-au devenit, din păcate, la fel de familiare câteva lamentări: 1) înghesuiala cumplită, sufocantă, total ostilă dialogului în tăcere cu cartea, acea foială isterizantă, la o temperatură lichefiantă, pe buza infarctului; 2) plăcerea - iute devenită corvoadă - a lansărilor, unde încâlceala microfoanelor paralele (nu o dată manevrată ca pur sabotaj intereditorial), conflictul agasant dintre auditoriul încremenit și cei care își reclamă dreptul firesc totuși, de-a traversa respectivul spațiu; 3) insatisfacția specialistului dornic să schimbe idei, să polemizeze elegant, într-o atmosferă de club select, și care se vede plonjat amețitor în forfota de obor duhnitoare"

Am spus noi altceva?

 =  nu cumva v-ati grabit, domnilor?
Jupp B. Itter
[26.May.03 16:05]
Eu cred ca textul trebuia intii periat si abia dupa aceea ar fi putut sa primeasca degetele in sus. In mod straniu, nimeni nu a avut nimic de obiectat desi sint citeva erori si citeva pasaje incilcite:

"Tocmai așa a fost și cu noi: Bogdan Geană: [...] Partea cealalta a comandoului [...]" - lipsa de unitate.

"[...]care contra 20 000 de mi de lei/cap – pensionarii cu reducere, pe alocuri și studenți…" - lipseste predicatul.

Paragraful care incepe cu "Înauntru, unul cu..." poate fi inteles probabil doar de cei care au fost la fata locului, abia de la "Onorabilul Cartarescu" lucrurile devenind ceva mai clare.

"Se putea citi gratis,... un eseu..., cărțulii..., studii" - cred ca ar fi fost mai corect "puteau".

"Restul banilor... adică diferența de prețuri [...] care le-am băut de necaz pe ploaie..." - corect "pe care i-am baut" sau, facind referire la "diferenta", "pe care am baut-o"

"...că erau mistificare..." - posibil un "o" lipsa.

 =  Bitteru' baut in graba
Vlad Ioan Mirescu
[14.Feb.04 17:03]
Jupp B.Itter

Nu intelegi lucruri elementare. Nu pricepi ca fiecare autor de proza este liber sa isi conceapa textul dupa bunul sau plac, cata vreme acesta nu contine greseli gramaticale. De aici incolo este problema cititorului daca se identifica sau nu cu textul respectiv. Un text necitit este intr-adevar un text prost, insa un text citit pana acum de peste 100 de membri, dintre care nici unul nu reclama greseli gramaticale, este indiscutabil un text bun. Problema care se ridica este: care este problema dumitale, de esti nemultumit!!!

Intr-un text de proza, altele sunt problemele. In primul rand ideatice. Dar sa te vaiti ca o conjunctie ti se pare in plus este cel putin ridicol. Probabil inca nu realizezi ca aceasta este proza si nu poezie si metrica devine neglijabila. Nu realizezi ca intr-un text care se termina cu puncte puncte nu are neaparat ce cauta predicatul.

In cazul:
"Se putea citi gratis,... un eseu..., cărțulii..., studii" - cred ca ar fi fost mai corect "puteau".
Gramatica Limbii Romane admite ambele variante, adica verb si la plural si la singular. Am un examen luat la asa ceva in primul an de facultate, la Universitatea Bucuresti, profesor Brandusa Forascu. Materia se numeste LRC (Limba Romana Contemporana) si sunt fericitul admis al acestui examen cu nota 8, in re, dupa ce stiusem de 10 si atunci si la primul examen. Motivul? Stimata doamna profesoara (membru activ pe vremea aceea in Partidul Romania Mare) nu putea pricepe cum un roman get-beget poate studia maghiara in facultate.

"Care le-am baut" este varful acestui editorial scris de cativa cetateni "ebrietati", lucru care sper, ne convinge pe toti ca nu ai inteles de unde provin greselile VOITE din acest text. Si nici nu ai citit Caragiale.

"...că erau mistificare..." - posibil un "o" lipsa
Nu te-am asteptat ca era pierdere de timp. Este acelasi caz. Este vorba de nearticularea voita a unui substantiv comun, gen feminin, caz Ac... pentru a crea generalitate si nicidecum pentru a personaliza. Asadar, raspunsul meu:
IMPOSIBIL UN O LIPSA.

Si acum am raspunsul general:
Nu, nu s-a grabit nici unul dintre autori, dumneata te-ai grabit cand ai sarit peste gramatica limbii romane, sau mai mult, cand ai ignorat sa citesti LITERATURA, care te-ar fi ajutat in orice caz sa-ti trasezi niste reflexe literar-gramaticale.

Bogdan Geana

 =  Erata Forascu
Vlad Ioan Mirescu
[14.Feb.04 17:03]
Cer scuze, profesoara cu pricina se numea Narcisa Forascu.

Daca inca mai traieste si nu a sucombat de blestemele studentilor picati en-gros la examene, ii transmit pe aceasta ocazie:

"Sarut-mana Doamna!"

Bogdan Geana

 =  o zi la targul de carte
Trușcă Elena Cristina
[26.May.03 17:41]
Am asteptat si eu cu nerabdare deschiderea minunatului targ de carte, mancandu-mi de sub unghii ca sa-mi pot procura si eu o mana de "hrana" pe hartie...asa ca am lasat sa treaca doar o zi si am purces in acel spatiu joi pe la pranz. Din fericire, inca nu devenise sauna, inghesuiala nu prea era, iar afara nu ploua. M-am invartit pret de o ora jumatate printre standuri, constatand cu mirare ca unele edituri isi unisera "fortele" pe acelasi spatiu, am evitat cu desavarsire standurile editurilor straine ca sa nu-mi mai fac sange rau ca nu-mi pot lua si eu nici macar un volum din literatura de specialitate care m-ar fi interesat (din domeniul medical) si am cheltuit cei 500 de mii pe numai 4 carti, cu parere de rau, fiindca as fi vrut sa mai iau cate ceva...poate la targurile viitoare...Cat despre lansari, auditoriul mi s-a parut a fi prezent mai mult de complezenta sau din snobism...
Totusi, ma bucur ca am reusit sa mai gust si eu un pic din atmosfera de targ, de expozitie, concentrandu-ma doar asupra volumelor si muzicii, si facand abstractie de restul...

 =  Bogdan Geana, avem dreptul la pareri pe acest site?
Jupp B. Itter
[26.May.03 19:05]
Bogdanel tata, ia-o mai incet ca daca iti creste adrenalina asa de fiecare data cind citesti un text care nu-ti convine, faci doamne fereste vreun atac si ramine site-ul fara tine.

Intr-adevar, tu ai terminat literele in timp ce eu m-am chinuit cu politehnica iar ultimele ore de gramatica le-am facut acum o suta de ani. Avantaj tu.
Dar de aici pina sa-mi spui tu "Nu intelegi lucruri elementare." e cale lunga. Un lucru elementar este ca nu tu trebuia sa aperi textul. Un alt lucru elementar este tonul pe care il folosesti. Tot un lucru elementar e ca, daca textul este deschis parerii vizitatorilor, atunci si parerea mea are o valoare. Vrei sau nu vrei, fac si eu parte dintre cititori si, daca ma uit la comentariile unora, cu o crasa lipsa de modestie pot afirma ca nu sint chiar printre ultimii. Imi pare tare rau sa-ti stric imaginea idilica pe care ti-au format-o cei care iti cinta osanale in jurul tau dar sa stii ca, oricit ar parea de surprinzator, in lumea asta sint si persoane cu o alta opinie decit a ta. De accea, la intrebarea ta:
"Problema care se ridica este: care este problema dumitale, de esti nemultumit!!!", raspunsul e banal de simplu. Nu aveam o nemultumire ci o opinie contrara celorlalti. Crezi ca ai putea sa inveti sa respecti si opiniile altora?

Si parerea mea e ca in textul cu pricina exista si fraze incilcite si erori de constructie. E dreptul autorului sa scrie cum vrea dar e si dreptul meu sa nu-mi placa ce sau cum a scris. Nu-i asa?
Daca este interzis sa critic ceea ce scrii tu sau prietenii tai, macar pune un afis undeva, sa stim si noi.

Tu poti sa afirmi ca sint "licente" toate greselile pe care le-am enumerat. Eu pot sa accept ce spui sau sa le consider in continuare "scapari" ale autorului. Mi-as fi putut sustine parerea cu argumente dar nu imi dai impresia ca stii sa si asculti.

Fraza aia din final, afisata cu bold, arata ca ai probleme in sustinerea ideilor, de aceea apelezi la artificii pe text (ma insel sau obisnuiesti sa ridici vocea intr-o confruntare face-to-face?) si la afirmatii gratuite.
Eu zic ca, daca poti, ar fi bine sa stergi fraza aceea care nu-ti face cinste.

***

Sa ne mai amuzam si noi. Cica "un text citit pana acum de peste 100 de membri, dintre care nici unul nu reclama greseli gramaticale, este indiscutabil un text bun". Pai daca tuturor le-ai inchis gura tot asa cum incerci sa faci cu mine, cum sa mai aiba cineva curajul sa zica ceva?!?

 =  Bitter Off-topic
Vlad Ioan Mirescu
[14.Feb.04 17:03]
Un lucru elementar este ca nu tu trebuia sa aperi textul.

Cum sa nu trebuiasca sa il apar? Nu pricep, daca mie mi se pare ca aberez, pe un site de profilul meu, sa nu iti spun cand calci in strachini?

M-ai vazut pe mine pe un site "politehnic" sa dau cu presupusul? Cred ca nu. Nu ti-a interzis nimeni sa scrii sau sa-ti dai cu parerea doar ca ti-am aratat cat de departe esti de adevar.

P.S.
Nu mai veni cu lacrimozitati, nu au rost. Nu elimin pe nimeni, doar ca taxez atunci cand respectivul este off-topic.

Bogdan Geana

 =  Bogdan Geana, ultima verba
Jupp B. Itter
[26.May.03 20:24]
"lacrimozitati" zici? Spune-mi tu ce sanse aveam sa mi se publice mesajul daca foloseam vocabularul tau: "Nu intelegi lucruri elementare", "inca nu realizezi", "ai sarit peste gramatica limbii romane".

Sa ma explic cu: "Un lucru elementar este ca nu tu trebuia sa aperi textul". Nu e prima data cind abordezi lucrurile ca si cum ti-ar fi fost adus un afront personal. O alta persoana (de ex. autorul) si-ar fi putut prezenta argumentele intr-un mod neutru si s-ar fi putut discuta.

Nici tu nu veni cu banalitati de genul "M-ai vazut pe mine pe un site "politehnic" sa dau cu presupusul".
Eu n-am venit sa va invat sa faceti editoriale ci sa-mi exprim parerea ca si consumator de literatura tot asa cum si tu iti poti exprima - si sigur iti exprimi - parerea ca utilizator in diverse domenii tehnice.

Dar oare parerile tale in "domeniul tau" sint infailibile? Eu deja am ridicat o data steguletul sa semnalizez ca erai in ofsaid cind ai afirmat ca "entuziasm exagerat" e pleonasm (din pacate, mesajul a fost cenzurat). Nu vad de ce "avintul" sau "inflacararea" trebuie neaparat sa fie exagerate. Astept sa vii cu regulamentul in brate sa-mi demonstrezi contrariul.

 =  eu nu apar pe nimeni...
Paiu Constantin
[26.May.03 20:37]
jupane bitter, daca ai stii tu cat de calm vorbeste bogdan geana cu cei din jur probabil ca ai retrage fraza aceea din al doilea comentariu. e adevarat ca uneori rade cu pofta, dar nu zgomotos. in plus, cei ce nu-l cunosc pot avea impresia ca sunt ii trateaza ironic (eu nu-l cunosc!!!).
cat despre arta apararii, e mai onorabil (cred eu) sa fii avocatul altuia decat propriul tau avocat. geana apara un text. tu ce aperi? stiu, o opinie.

nu stiu daca ai citit textele sau comentariile silvei. opiniile tale o transforma intr-o semi-analfabeta, pe cand poeziile si ocazionalele ei invataturi demonstreaza contrariul.

 =  Părerea mea
Andrei Horia
[26.May.03 21:00]
Iată aici cum se poate ajunge de la o aventură plină de peripeții, care mai de care mai savuroase, la o dispută sterilă, care nu face decât să urle micile frustrări ale fiecărui combatant.

Lui Bogdan îi pot reproșa faptul că face din țânțar armăsar (dacă omul a învățat regulile gramaticale, lasă-l să expună... e clar că, literar, textul nu-i spune nimic); a doua greșeală este exprimarea incompletă "un text citit pana acum de peste 100 de membri, dintre care nici unul nu reclama greseli gramaticale, este indiscutabil un text bun". Incompletă pentru că nu ai precizat în ce sens este bun; domnul Bitter este de părere că din punct de vedere gramatical nu e așa bun și s-ar putea să aibă dreptate. A treia este că nu era cazul să faci uz nici de tag-uri de editare de text, cu atât mai puțin de diplomele tale pentru simplul motiv că taie tăria restului argumentelor.

Domnului Bitter am să-i spun: "cobori în jos" este un pleonasm. Eu zic să depuneți o plângere. În paranteză fie spus: (chiar toate acele gremăticeli sunt licențe poetice. Ele vin dintr-o joacă mai mult vorbită a co-autorilor și a umililor lor prieteni, printre care îndrăznesc să mă număr). Ca ultimă sugestie: să-i spuneți lui Bogdan că nu el trebuia să apere textul este în contradicție flagrantă cu afirmația potrivit căreia opiniile pe acest site ar trebui să fie libere. Mai mult decât atât, dvs. nu ați priceput că nu era nimic de apărat. Cea mai bună reacție la "acuza" dumneavoastră ar fi fost lipsa unui răspuns. Ea nu face alceva decât să reflecte nivelul dumneavoastră de înțelegere al unui text mai mult sau mai puțin literar.

Iar celor care se mai întreabă încă de ce m-am băgat în vorbă am să le răspund că mă simt direct afectat ori de câte ori din ceva plăcut și util iese ceva neplăcut și inutil.

 =  alooper, nu brublem
Jupp B. Itter
[26.May.03 23:02]
Jupine alooper, e posibil sa ai dreptate si Bogdan Geana sa fie cel mai calm si simpatic om din univers; eu m-am ciocnit de el in doua locuri si nu mi s-a parut asa; dar sint oricind gata sa admit ca ma insel. In cealalta privinta insa nu pot fi de acord. De ce trebuie vazute lucrurile numai in alb si negru? Impresia mea (probabil gresita, cind doi iti spun ca esti beat...) era ca editorialul a fost publicat dupa primul draft si toti au apreciat prezentarea evenimentului fara a se apleca asupra textului (uita-te la comentariile mai vechi, nu e nici o referire la textul in sine). Dar chiar daca, prin absurd, as fi avut dreptate, asta nu insemna ca am transformat autoarea intr-o "semi-analfabeta", asa cum spui tu. Toti gresim, din neatentie, din schimbarea doar pe jumatate a unei propozitii, din copierea incompleta a alteia (chiar si tu, in ultimul mesaj :) ); ce dumnezeu ati sarit toti ca arsi daca mie mi s-a parut ca era ceva de corectat?

Domnule Horia, v-am gustat ironia fina din interventia dv.; asa imi trebuie, daca atit am aratat pina acum, asa merit sa fiu apreciat. Daca forumul de pe acest site ar fi fost folosit, poate am fi avut ocazia unei discutii care sa va faca sa descoperiti ca mai exista niscaiva urme de inteligenta si in afara colectivitatii din care faceti parte.

Citeva observatii - o sa incerc sa fie scurte - la problemele pe care le-ati ridicat:

- va cred pe cuvint ca "toate acele gremăticeli sunt licențe poetice";
- site-ul acesta contine numeroase texte in care limba romana este siluita; o sa ajunga sa declare toti ca au facut "licente poetice";
- cind s-a trecut de la o "joacă mai mult vorbită" la publicarea pe site, s-ar fi putut (zic eu, in umila mea parere) folosi acele semne indeobste utilizate pentru astfel de ocazii (ghilimele, litere italice, semne de exclamare etc.); stiu, in momentul de fata va ginditi: "pai da, asa ar fi trebuit, ca sa priceapa pina si asta"; nu, raspunsul e altul: ca sa faceti diferenta dintre dv. si multimea de agramati care publica articole prin ziare si reviste, traduceri sau chiar texte pe acest site;
- aveti perfecta dreptate la sugestia referitoare la Bogdan; singura mea scuza e ca nu am stiut sa ma fac inteles: ma refeream la faptul ca avusesem deja cu el un clinci si ca ar fi fost corect sa nu sara iar la mine;
- nu inteleg de ce se tot pronunta cuvintul "acuza"; eu n-am "acuzat";
- asa este, tacerea ar fi fost un raspuns extrem de edificator; totusi, un raspuns corect, fara "acuze" si referiri la gradul de cultura al celuilalt, ar fi fost mai "fair"; in definitiv, toti trebuie sa invatam cite ceva, nu credeti?

 =  > jupp
Radu Herinean
[26.May.03 23:13]
si care a fost scopul acestei defilari ? nu cumva o antipatie personala ? eu cu aceasta impresie am ramas din tonul primelor fraze fiindca mai mult nu mi-am permis (prioritati) sa citesc.
daca e asa, inseamna ca aceste comentarii sunt doar in cautare de "nod in papura".
pierdere de timp, de inteles pentru o parte si de neinteles pentru cealalta parte.
oricum, "enjoy yourselves", dar va atentionez ca va indreptati catre off-topic.

 =  si totusi se poate
Sandra Joanta
[27.May.03 19:35]
Draga Adriana,
Culmea culmilor este ca Lowman s-a tinut de cuvant. Pentru 25% din cvartetul minune care a luat parte la Bookarest si care a fost mentionat in editorialul tau, ziua de sambata 24 mai este o zi memorabila.
Pentru ca, repet - editura Lowman - a dat un premiu. Un dictionar sau o carte de gramatica la alegere..

Ne vedem deci si la anul.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !