Comentariile membrilor:

 =  de mine?
nicollè pierrè
[05.May.07 14:02]
îți este dor?

cu drag,
seagull, pierre

 =  Doruri
Gelu Bogdan Marin
[05.May.07 14:31]
multe, gînduri așijderea, sentimentele tale peste ele, acoperindu-le complet.
Ești o simpatică!

 =  Draga mea Gabriela,
carmen mihaela visalon
[05.May.07 20:35]
Draga mea Gabriela,
Daca vei citi atent vei observa ca am nominalizat doar poetii care nu mai publica, de mult timp, pe acest site si care au avut un rol determinant in evolutia mea.
Tu, Magdalena Dale, inca mai publicati, deci nu intrati la capitolul absente ci prezente.

 =  gelu bogdan marin
carmen mihaela visalon
[05.May.07 20:43]
Despre mine se pot spune multe dar ca sunt simpatica atunci cand imi spun of-ul, nu.
Oricum, multumesc de trecere, chiar daca, un pic pentru disparitia nominalizatilor mei, esti vinovat si tu.
De multe ori, in loc sa lasi un semn pe pagina lor, ai ales sa lauzi autori minori sau locotenenti, ajutandu-i sa devina importanti, motiv pentru care cei cu adevart buni
s-au simtit marginalizati si au ales sa emigreze sau sa taca.

 =  să fim serioși
Alberto M. Popesco
[06.May.07 10:50]
dacă au renunțat să posteze e din vina comentatorilor, sau ce vrei să spui?! probabil că domnii și doamnele de mai sus s-au plictisit de toată vânzoleala și încrâncenarea poetică de pe acest site.
sunt convins că dumnealor încă mai scriu poezii.
și le doresc inspirație; și ție la fel
amical,

 =  mie
laurentiu enache
[06.May.07 11:58]
imi e dor de poeti. dupa cum stim, au mai ramas f. putini de aici si incrancenarea. trece-o pe lista si pe li, ioan ravel,
anatol sevra si multi alti buni scriitori. in scurt timp presimt ca o sa scrii o poezie in care te vei arata multumita ca am plecat.

 =  ***
mihai zabet
[06.May.07 11:13]
eu ce sunt mika?
locotenent capitan sau maior?

am fata de culoarea lui iuda?

oricum mare dreptate ai cel putin in privinta mea:

Scientists have finally discovered
what's wrong with the ZABET brain
on the left side, there is nothing right
and on the right side, there is nothing left


 =  Alberto,
carmen mihaela visalon
[06.May.07 12:13]
Alberto,
Hai ca ai reusit sa pui punctul pe "I" si eu cred ca disparitia unor nume de top este cauzata de "plictiseala produsa de toată vânzoleala și încrâncenarea poetică de pe Agonia"
In ceea ce priveste comentariile insa te contrazic. Orice autor asteapta un feed back. Ori, cand tu stii ca ai scris o poezie buna si vezi ca nu este comentata de nimeni, nu este instelata de nimeni si la recomndate apar tot felul de balarii, atunci spui, de ce sa mai postez??? Si iei o pauza, iti faci un blog sau emigrezi pe alt site, unde dai, tot de agonisti, care, acolo se poarta diferit, pentru ca interesele sunt cele care dicteaza pozitia fata de text si autor si nu valoarea literara.

PS1: Stii am exemple concrete care nu se pot divulga. X scrie o poezie. 1, 2, 3 editori care ii sunt amici, il suna si ii spun, super, excelent si la recomnadate apar tot textele lor poporul nu afla ca el a scris o poezie "super", si audienta sitului scade.
Mai este si o alta tactica: comentariile negative, facute la poezii bune. Ca sa ti se faca lehamite sa mai postezi, sau sa promovezi chestii subtiri, pentru a nu iesi din pluton.
Evident asta este parerea mea de nespecialist. Tu sa asculti de specialistii.

PS 2: Si eu cred ca ei inca mai scriu, pentru ca pentru ei poezia era parte din "a fi", nu din "a avea."
Iti poti imagina ca majoritatea celor cuprinsi in lista dorurilor mele, desi scriu mult mai bine decat multi autori consacrati, nu si-au trimis nicicand o poezie la o editura sau la o revista? De ce? Pentru ca adevartul artist scrie. De promovare se ocupa impresarul.

PS3: In afara de poetii nominalizati de mine, mai sunt si prozatorii care au plecat si autorii cu care eu nu am avut o relatie literara foarte apropiata, dar care erau mult mai buni decat multi dintre cei care publica acum. Mie imi este dor de oamneii care m-au sustinut, incurajat si care
m-au ajutat sa progresez, dar si de starea de efervescenta poetica, care, la un moment dat exista, pe Agonia.

 =  Enache,
carmen mihaela visalon
[06.May.07 12:35]
Asa cum am spus in comentarilul anterior, lista dorurilor mele cuprinde poeti care au avut gentiletea de a ma sustine si cunostintele teoretice pentru a ma ajuta sa progresez.
Din fericire, toti sunt in viata, asa ca eu sper sa
se intoarca si Agonia sa redevina ceea ce ajunsese in vara lui 2006.
In afara de ei, sunt si altii. Un sustinator care m-a ajutat enorm, a fostAdrian Jiganaru:
http://www.agonia.ro/index.php/author/5849/index.html

Adrian era un autor talentat de la care am invata, pentru ca era toba de carte. Din nefericire, a ales sa plece definitiv si irevocabil nu doar de pe site ci si de pe pamant. Nu l-am cuprins in lista dorurilor pentru ca nu am vrut sa amestec vii cu mortii.
Mai sunt si prieteni, precum Luana sau Bianca, pe care nu
i-am inclus pentru ca scriu mai ales proza.
Cat despre cei care nu m-au bagat in seama, de ce crezi ca mi-ar fi dor de ei?
In ceea ce te priveste, daca tu pleci sau ramani imi este indiferent. Nu esti in topul preferatilor mei, desi te-am incurajat deseori, chiar instelandu-te. In ceea ce priveste comnetariile tale, am spus deseori ce cred: sa intri pe un text la caterinta sau sa spui: "esti penibil" poate oricine. Sa argumentezi, e mai greu. Tu ai dovedit sa-ti este imposibil.
Mult succes.

 =  Zabet, Zabet, Zabet:)
carmen mihaela visalon
[06.May.07 12:40]
Zabet
Uneori, cand imi spui sa tac pentru nu stiu sa comentez, si singura voce autorizata a Agoniei este Felix, esti locotenet.
Alteori esti capitan sau maior, depinde ce si cum scrii.
Cat despre "fata de culoarea lui Iuda", nu este cazul tau.
Din cate stiu eu tu nu ti-ai tradat Dumnezeii.

 =  și tăcerile vorbesc cîteodată
Preoteasa Marinela
[06.May.07 14:12]
Intresant mod de a face critică literară. Eu te cred pe cuvnt că îți este dor de ceea ce a fost cândva, probabil bucuria sufletului tău. Să nu uităm că : "apa trece, pietrele rămân" și nici zicala " Cîinii latră, ursul merge!"...
Frmosul va fi frumos mereu, iar amintirile sunt la purtător oriunde și oricând! draga mea, tăcerile își au și ele limbajul lor, poate într-o zi le vei înțelege și pe acestea!

 =  Critica literara, nu lobby pentru oamenii de talent, da!
carmen mihaela visalon
[06.May.07 14:25]
Marinela,
Ori de cate ori o doamna cu bratele pline de crini lasa un semn, sunt onorata si spun: da!, de bucuria sufletului imi este dor, mereu; de ceea ce a fost undeva candva imi este dor, uneori, dar ceea ce este grav acum, pentru mine, pentru tine, pentru noi, este ca peste un an, sau doi o
sa-mi/ne amintesc/amintim de perioada de recesiune a poeziei agonice in 2007.
Eu inca mai sper, eu inca mai lupt, eu, inca mai trag semnale de alarma, pentru ca nu-mi propun sa comunicam doar prin limbajul tacerii.
 =  părerea mea
Alberto M. Popesco
[06.May.07 15:21]
site-ul e plin de poeți la kilogram :D, iar acei-câțiva poeți adevărați, care mai există printre noi, se vor "auto-exila" foarte curând.
și să vezi atunci circ, distracție și panaramă aici pe site, în lipsa valorii.
amical,

 =  alberto,
dorin cozan
[06.May.07 15:23]
sper ca macar tu sa ramai :)

 =  eu nu-s la kilogram, sunt la legătură :D
Alberto M. Popesco
[06.May.07 15:26]
normal că rămân, unde să plec, în iadul poeților?! :D

 =  Adrian Grauenfels, Alberto, Cozan
carmen mihaela visalon
[07.May.07 09:15]
Nu pot sa tac cand dorul ma cuprinde. Mai ales daca acel dor te cuprinde si pe tine, poetul care m-a sustinut pana ce am trecut de furcile caudine ale micilor nepasari si invidii. De la tine am invatat -cum spune Dario-"sa-mi urmez ritmul", sa nu cedez expectativelor generatiei "coca cola", sa nu-mi fie rusine sa citesc o carte si ori de cate ori, nu reusesc sa ma descurc cu "specialistii" sa ma retrag pentru o vreme in salonul refuzatilor pentru a fi. Sa spun Nu-Nu si sa fac lobby pentru noii veniti, e tot o invatatura Grauenfels. N-am invatat sa fac curte domanelor si domnisoarelor, asa ca nu m-am bucurat nicioadat de constelatia ta de stele si commuri, si nici de dedicatii on line:), si vai, in lipsa relatiilor personale, cu cine trebuie, glasul meu e din ce in ce mai putin auzit.
Dar, nu-i bai, poezia nu moare. Moare dialogul dintre gradinari, de cand la difuzoare se aud menele. Si este pacat. Eu sper sa te intorci pe Agonia, pentru ca am nevoie de un partener de "dialog cu surprize". Ce ne spui despre proiectul tau? Avanseaza? Cu drag.
C
Alberto,
Iar ai punctat corect. "da suntem invadati de poeti la kilogram, care se sustin si se aplauda unii pe altii, ignora textele bune sau intra sa le faca praf. A fost o data o minunata poezie a Ioanei Barac- "minunata digestie a baletei ucigase", o poezie in ritm discovery despre viata, dragoste si moarte, ce circ au facut in subsolul ei, "mimeticii" nu-ti spun. Au urmat si alte poezii, super, scrise de ea sau de altii, facute praf de diversi, timp in care, cei care ar trebui sa inteleaga ceva din poezie si sa o apere au tacut. Din lene, din invidie, sau din nepasare, din lipsa de timp. Nu stiu exact si nu vreau sa judec. Dar nici nu pot sa tac, cand vad ca seaca izvorul la care veneam sa ne adapam nevoia de poezie.
Cozane, Cozane
O sa-ti dedic o poezie scrisa acum 100 de ani. In piata de plastic/ pe pat de salata/poetii se vand la kilogram si cei mai buni la bucata/ girofare, etc, etc. Nu-mi mai amintesc exact ce-am scris, dar stiu ca a fost inspirata de momentul in care devenit prim ministru, radu vasile, si-a lansat volumul de poezii. In loc sa-si vada de PIB.

 =  no, thanks
dorin cozan
[07.May.07 10:05]
oricum, tu inca nu scrii poezie. doar te legi de cine poti

 =  citire
Vasile Mihalache
[07.May.07 10:56]
Viața proprie ades legată de a celorlalți, prieteni sau dușmani sau oarecare, devine monedă de rememorări;rămân lucruri valoroase; și bucuriile sincerităților și dezamăgirile înșelătorilor.Există o luptă de accedere individuală a valorii pentru care foarte mulți își"suprimă" așa zișii inamici. Sau "cine nu e cu noi e împotriva noastră".Se uită că valoarea strălucește ca aurul chiar și printre mizerii.Non-toleranți, poeții în gașcă.Nu dau nume, dar așa stau lucrurile, se vede de pe Himalaya.

 =  dorin cozan
carmen mihaela visalon
[07.May.07 20:03]
Dupa parerea mea eu scriu poezie si de foarte buna calitate.
Dupa parerea ta, nu.
Deci parerile sunt impartite. Oricum, ti-as fi recunoscatoare sa-mi spui de ce te-ai repezit asa la mine. Vrei un loc la tribuna?
If yes, be my guest:)
Ganduri bune si nu uita, avem sanse egale sa intram sau sa nu intram in istoria literaturii romane.
Pentru premiul Nobel sau Herder, recunosc, tu ai ceva mai multi sorti de izbanda.
Sa fii iubit.

 =  nevoia de a fi iar acasa, presupune reintalnirea cu ei
carmen mihaela visalon
[07.May.07 20:39]
Vasile Mihalache,
Mie pot sa nu-mi placa ochii lui X, dar daca este un mare poet nu pot spune despre el ca nu este talentat sau mai stiu eu ce. De dragul meu, trebuie sa recunosc valoarea. Cat despre dusmani, ei exista doar la fata locului. Dupa ce a apus soarele, i-am uitat. De prieteni, de oamenii minunati pe care am avut privilegiul sa-i intalnesc, nu ma despart niciodata. Ii port mereu in gand si daca pot ii rog sa se intoarca, chiar daca pe mine ma rog sa plec:)

 =  carmen
mircea lacatus
[29.May.07 00:36]
ai socotit ca soarele mai arde
inca vreo zece milioane de ani
numai atat de azi pe maine
si-atunci cu mine cum ramane ?

pese trece ma pe lista!
altfel nu te mai iubesc in veac

 =  Lacatus!
carmen mihaela visalon
[02.Jun.07 17:02]
Draga Mircea daca citeai cu atentie, ai fi vazut ca, aproape toti cei inscrisi pe lista mea, sunt scriitori care au plecat in exil de buna voie sau condamnati de divan. Singura exceptie este Tania Cozianu, care a si plecat a si ramas.
Pe scurt, poti sa ma iubesti ca si pana acum, cu conditia sa imi demonstezi ca esti suficient de barbat ca sa primesti si laude nu doar aplauze.
Incantata ca ai indraznit sa lasi un semn si pe pagina asta. Te mai astept:)

 =  erata
carmen mihaela visalon
[02.Jun.07 17:03]
si critici,nu si laude
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !