Comentariile membrilor:

+ povești poetice din imperiul Tympului
Dana Banu
[18.Apr.07 10:23]
pui neștiutul în ramă, drapezi elegant, ai parcă vagi trimiteri spre Saint-John Perse,

realul tău pare unul de pură esență poetică, sclipiri luxuriante, o atmosferă bizară dar în același timp întinderile marine vaste îți stau la îndemână, ai cu siguranță îndemânarea jocului poetic, aparențele devin real, realul devine aparență într-un dans tumultuos

fascinantă mi se pare lumea cuvintelor tale, o lume care merită privită îndeaproape, părerea mea,

elian

 =  "Important, este să transformi un pion în orice altceva... "
MA Ioan
[18.Apr.07 13:55]
Chiar și într-un "pumn de șoapte", aruncat de pe o stâncă peste albastrul cerului, devenit apă.

Noroc bun,"zbor și țipăt de pescăruș"!
MA

 =  La multi ani!
carmen mihaela visalon
[18.Apr.07 13:19]
Am voie sa te critic partial sau nu?

 =  pasii desculti
Ioan-Mircea Popovici
[18.Apr.07 18:59]
Aici, pe Stradela Vantului, la numarul 17, atelierul meu este si casa voastra. Va astept la un pahar din Lacrima lui Ovidiu. Elian a facut un semn cu batul si-n loc sa se desprinda Insula de Piatra s-au cutremurat stelele si una galbena s-a agatat de cornul de luna ce se atingea de Infinit. Ma Ioan, ai pus punctul pe pionul despre care Carmen, si alti jucatori intaintea ei, ziceau ce ziceau (vezi commurile din Pestele-n ploaie). Carmen, critica-ma cu blandetea derivatelor partiale de asa maniera incat infasuratoarea curbelor integrale sa tina de-o pelerina... Multumiri si va astept pe Terasa lui Herimon de unde distantele dintre clipe se masoara cu pasii desculti prin stropii de roua si cantecul cartierului se coloreaza cu latratul ospitalier al Ponnei si-al gemenei sale Dorruta...

 =  Iann(continuarea commului meu)
Dana Banu
[18.Apr.07 19:21]
să îți fie pionul al poezeștilor nervi, faci cum faci și tot revin, asta e, prietene, iartă steaua aceea, știu eu prea bine că nu se aruncă spre prieteni cu onoruri, Ponna cred că e deja nervoasă citind, te las în grija jucătorilor nu înainte de a spune că "S-a făcut deja dimineață și eu n-am reușit să termin ziua de ieri" e memorabil și vreau să mi-l dai mie ca vers pentru o poezie ce stă să vină, hai, te rog, dă-mi mie versu' ăsta

mulțumesc pentru el, îl iau, nu e așa că mi-l dai?:)


 =  si tristetile au bucuriile lor...
Ioan-Mircea Popovici
[18.Apr.07 20:56]
ai de la mine o piatra rotunjita de valuri, si dincolo de Zidul Alb, dincolo de Citadela... pe-o gura de Rai/ se tine de-un pai/ un balon de clipa/ atins de-o aripa/ si in centrul lui/ versul lordului.../ iar la colt de vreme/ stau sa ma intrebe/ Iann si elian/ daca stiu sa fac/ daca stiu sa tac... tu ai inteles ca daca Remmy sta pe umarul manechinului din lemn de gutui, Alexis a reaparut in peisaj si doar gandurile bune au loc pe rana... pe langa vers, ai si o parte din Dig... ai gasit cercul?

 =  harul comunicării poetice
silviu viorel păcală
[18.Apr.07 21:22]
într-o tristețe reflexivă a labirintului

 =  Mircea,
carmen mihaela visalon
[19.Apr.07 09:29]
OK: Pentru ca mi-ai dat voie sa am sa-ti spun in mare viteza care sunt "+" prozopemelor tale: atmosferasiderala si elementele care tin de suprarealism. Care sunt "minusurile": stilul este mult prea albastru-( Asa ca o pictura de Balasa). As prefera sa scrii mai Voronet, chiar daca un astfel de execritiu ti-ar manca ceva timp pentru transcriere si te-ar obliga sa iesi din zona "frumosului" pentru a intra in cea a "adevarului" la poarta caruia sta Iisis. Ai curajul sa smulgi valurile?

Cat despre invitatie. Daca tot ne-am adunat pe terasa am venit si cu cartile de joc.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Predictii:
Corespondenta astrologica: Jupiter in a 11-a casa, in sensul increderii si clarviziunii.
Mitologie: Binah sau Sofia, ca principiu al ratiunii superioare sau cele 7 Coloane ale Intelepciunii - Preotesele oracolului zeitei Isis.
Yi Jing: 61 Giung Fu/Adevarul Interior.

Descriere
Steaua este cartea sperantei, intelepciunii si perceperii conexiunilor superioare. Ea arata ca planuim sau incepem anumite lucruri care vor duce in viitor si in a caror evolutie pozitiva ne cladim sperantele intemeiate. Adesea, nici nu suntem constienti de efectul cu bataie lunga a actiunilor initiate, privind inapoi vom realiza ce macazuri importante au fost asezate in perioadele marcate de Stea. In talmacirea traditionala, Steaua este considerata una din cele trei carti protectoare, care prevesteste o reusita imbucuratoare.
Profesional: Cartea simbolizeaza faptul ca ne aflam la inceputul unei activitati de mari perspective: inceputul unei cariere sau alte intreprinderi de viitor. Proiectele, tratativele si asumarea afacerilor care au loc sub semnul acestei carti sunt de mare viitor si promitatoare de succes.
Constiinta: Steaua arata ca ne planuim viitorul. Este vorba despre intelegerea profunda a unor interconexiuni superioare, care ne permit sa depasim ingustimea orizontului nostru. Este ca si cum am privi lucrurile din perspectiva de pasare, peste obstacolele care se ingramadesc in jurul nostru, permitand deschiderea unor vaste orizonturi asupra unui viitor fast.
Relatii personale: Steaua semnaleaza intalniri cu semnificatie profunda si legaturi stimulatoare si de viitor. Relatiile de parteneriat se gasesc sub semnul unei stele norocoase.

PS: Numarul XVII este cel mai frumos dintre copii lui 8-balanta si sabia. Eu sunt un 26, adica un sclav al sceptrului, asa ca fug sa confectionez caramizi;)

 =  gemenii
Ioan-Mircea Popovici
[19.Apr.07 10:22]
Carmen, unii spun Dali, tu spui ceva ce nici mie nu-mi place, altii zic Perce iar eu ma trag din petrolul unui tarm in vecinatatea caruia exista ceva ce nu definesc inca, sa nu stric buna cautare... Deocamdata sunt in fuga calului, dar ma voi opri cand da calul semn de sete si-o sa-ti povestesc cat poate vedea orbul... ai vazut ce-a ajuns cactusul. ar trebuie sa-ti povestesc si ceva despre oglinzi dar asta mai bine ia-o tu de la gemenii Apollo si Artemis...

 =  citire
Vasile Mihalache
[19.Apr.07 14:50]
Poemul trăirilor succesive de clipe înlănțuite, unde micile evenimente se regăsesc pe o hartă în relief a sufletului sau pe un vad traversat de inimă ăn vârful degetelor pe pietre mari. Poemul este o fereastră- clasor de amintiri finisate cu lacrimă crăpată dintr-o lovitură, asemeni pietrei de silex, când se deschide- în afara luminii pătrund șoaptele și vuietul deodată cu mireasma sărată a valurilor, aceste petale ale TYMP-ului.

 =  cerc (din trei puncte)
Ioan-Mircea Popovici
[19.Apr.07 23:00]
Cand e sa fie, este, chiar daca totul pare ca n-ar mai fi. Cheile muzicale ale prieteniei sunt altceva decat jocul absurd al calculelor ori ale pasiunilor fara miez, sau fara radacini. Pentru Vasile si Viorel, pe prima treapta a Scarii, o piatra alba, cu toata memoria ei, si doua scoici. Una cu nelinistile rotunjite de valuri, cealalta, proaspat despartita de jumatatea ei inegala, cel putin prin destin. Si peste toate astea, rimeaza-n joc secund, mai pur si fara contur, paharul de vin. Cel putin prin destin... Tympul se grabeste iarasi spre maine. O prietena de departe are grija sa fie si-un pic de maine tot azi...

 =  Ioan-Mircea Popovici
Mahmoud Djamal
[20.Apr.07 00:27]
Cuvintele tale au aripi, foșnesc, se zbuciumă, potopesc maluri și gândesc destul de mult.
Cu prietenie
Aprecieri
Djamal

 =  Cuvintele mele
Ioan-Mircea Popovici
[10.Dec.18 14:27]
Cuvintele mele, când ies din Poveste, vâslesc înspre maluri cu tărmul înalt. Se plimbă pe plajă, culeg spre ferestre din pietre și alge o scoică și-un prag. Peste ochiul întors, pleoapa tăcerii în raza cuvântului. Va veni și vremea când mă voi aduna risipindu-mă-n Roza Vânturilor. Poate-i un spirit al locului, poate-i o formă care se caută un pic dincolo de ceea ce este. Acolo, în ceea ce nu este, se întâlnește cu Spațiul Gol (pe care-l cultivă cu o lume mai bună ca lumea agresivă și fără Cuvânt a Țărmului).
De-ar fi să las tăcerilor povara, pendula infinită s-ar sfărâma în fire. Pescăruș lângă pescăruș, val după val. În spatele nostru, mal. Pe plajă, departe, o dungă și-un pâlc de călăreți. Mare, țărm, plajă și păsări. Lipsesc pe dig pescarii la stavrizi. În locul lor, femeia cu umbrela și zar imi aduce aminte de Pierre Nadar. Mă joc cu urma unui gând. Mă joc și tac și cânt. Si când credeam că tac mai mult oprește vântul. Îl ascult. Parcă-i o șoaptă dintr-un val. Un val pleacat în larg din mal...

 =  carte
Stefan Doru Dancus
[29.Apr.07 00:19]
Asta faci in ultimul timp, frate Ioan-Mircea?
Am pe cineva care iti va trimite o carte, trimite-mi pe e-mail adresa ta postala.
Despre astrologie - asta e. Poate ar fi bine sa-i trimit lui Carmen cartea aceea cu istoria ocultismului - ar ajuta-o in calcule.
Studiul matematic pe care mi l-ai trimis e incomplet. In plus, am rezerve in ceea ce priveste corectitudinea termenilor folositi la redactarea lui.
Cartea lui Rodion, "Oameni si demoni" e acum in Singapore, la o romanca. Eu i-am trimis-o, stiind ca are nevoie de asa ceva.
Cred ca la vara ne vom vedea in Constanta.
Sa ai pace, Dancus

 =  intalniri paralele
Ioan-Mircea Popovici
[29.Apr.07 14:22]
Dorule, se pare ca ai cazut intr-o logica in componentele careia eu pun valoarea zero. In ocultism si astrologie interesul meu este zero taiat iar intalnirile de pe Stradela Vantului sunt doar poetice.

 =  noeuds bleus
Maria Gheorghe
[02.Aug.07 01:57]
quelqu'un m’avait laissé un billet.
...que tu sois bien! prends ma bonne pensée, d’une respiration de soirée et couvre-la dans la larme de la soif du désert...si tu la laissse encore un peu sans eau, il fleurira. Si tu la laisse trop, elle meurt. Si tu l’arroses, elle pere ses fleurs. Les miennes fleurissent si tu les tiens près du chevalet (...) arrose-les avec les eaux qui chantent. L’important c’est de transformer un pion en n’importe quoi...avant la rocade, regardes que ce que font les feuilles de l’épine...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !