Comentariile membrilor:

 =  cu respect si drag, Laura
barbu cornelia laura
[17.Mar.07 08:19]
oare un inger vorbeste sau mai multi canta ?

 =  Scara vietii spirituale
Cristina Rusu
[17.Mar.07 11:07]
persistenta simbolului Scarii apare fireasca in literatura rasaritului; Scara ramane unul dintre cele mai importante simboluri ale crestinismului. gasim aproape in toate scrierile patristice referinte ale Scarii, treptelor, rai si iad. am retinut lucrarile lui Francisc de Sales ( 1567-1622), "Introduction a la vie devote" si "Traite de l'amour de Dieu",el traseaza calea inaltarii in virtute si caderea in pacate, treptele fiind urcari si prabusiri - asa cum ai specificat si tu in articolul tau. citindu-l, ramane doar sa meditam la propriile noastre "trepte" pe care le avem de urcat. Metonaia si Cultura, ultima parte a articolului tau, a fost bine prinsa in context. te citesc cu placere. drag, bia

 =  Măsura dumnezeiască
Stefan Lucian Muresanu
[17.Mar.07 13:14]
"În simbolismul scării intră ideea de accedere treptată, după puterea de asimilare a omului, la măsura dumnezeiască" pornesc de la sublinierea autorului și întăresc ideea că suntem pe Pământ cu misiunea pe care Cel de Sus ne-a dat-o s-o avem.
Suntem diferiți unul de celălalt tocmai pentru a demonstra unicitatea, doar energiile pa care le depozităm în noi, odată veniți pe lume, și pe care unii mai aproape, alții mai departe s-au vrut să fie față de prezența Celui care ne-a creat.
Evlavia îți dă puterea urcării treptelor Scării sacre iar Icoana te ajută dacă ai încredere în ea, educându-te pentru ea.
Limbajul, stilul oratoric, elevat dă putere scrierii și înțelegere. Te simți în fața unui autor aplecat spre cărțile și împlinirile întru Dumnezeu.
Succes.
17.03.2007

 =  .
Dan Cârlea
[17.Mar.07 18:38]
Foarte bine scris articolul. Florin se perfectioneza, gaseste exact reteta de scriere a unor materiale pretentioase altfel. Iata ca are comentarii pe niste subiecte care nu sunt indragite de marele public .

M-a impresinat, din versurile Cuviosului Ghelasie urmatoarea parte, pe care o consider de mare valoare literara :

"Inima ta este prea strâmtă,/ Nu poate Intra în ea,/ Stă în dreptul Pieptului tău/ Ca o Icoană atârnată de Gât"

Frumoasa analogia cu stiinta aici :
"Așa cum o infimă alterare a constantelor universale în lumea fizică ar face după calculele științifice imposibilă existența vieții, tot așa alterarea „constantelor” vieții spirituale care sunt virtuțile face cu neputință viața duhovnicească."

Iata ca teologia bine prezentata nu te face sa o rupi la fuga, nu seamana cu ceva de genul " asta ai voie, asta nu ai voie ", e ceva traibil, apropiat omului religios."
 =  plus
Dan Cârlea
[17.Mar.07 18:42]"Inima ta este prea strâmtă,/ Nu poate Intra în ea,/ Stă în dreptul Pieptului tău/ Ca o Icoană atârnată de Gât"

( Cuviosul Ghelasie Gheorghe - Manastirea Frasinei )

http://parintele-ghelasie.net

 =  Re
florin caragiu
[19.Mar.07 11:53]
Laura: mulțumesc pentru vizită. Îngerii cântă, cum să nu :)
Cristina: mulțumesc pt feed-back și referințe
Ștefan: Mulțumesc pentru reflecțiile pe marginea textului și aprecieri.
Dane: Mă bucur că ți-a plăcut :)


 =  Un semn
Pandele Maricica
[23.Mar.07 08:09]
Mi-am adus aminte de prin scoala ca si Fecioara Maria a fost anuntata ca o scara in visul lui Iacov: ca o legatura intre cer si pamant. Iar scara chiar are semnificatii extrem de profunde, dupa cum ati remarcat in articol.

 =  Re 2
florin caragiu
[23.Mar.07 15:19]
Așa este, scara lui Iacob a preînchipuit-o și pe Fecioara Maria, Născătoarea de Dumnezeu. Mai sunt într-adevăr multe alte corelații binevenite, aici am încercat o primă reperare. Mulțumesc pentru semn.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !