Comentariile membrilor:

 =  Restart peste nenorociri
razvan rachieriu
[20.Feb.07 13:58]
Poezia o asociez cu un joc pe calculator cu mai multe nivele de dificultate.Într-o alegorie a vieții noastre cu calculatorul, eșecurilor le spunem “virus”, mintea este o replică nereușită a memoriei calculatorului, “idealul nostru este Next”.
Dacă ne-am putea curăța de negativități și să “dăm restart” peste părțile dureroase ale vieții, aruncând la “recycle bin” nenorocirile, atunci am înțelege mai bine perfecțiunea calculatorului.
Felicitări !

 =  o interpretare în notă optimistă
Adela Setti
[20.Feb.07 14:29]
atâta că virusul aici este asociat nu eșecurilor, ci tresăririlor profund umane pe care omul viitorului va sfârși prin a nu le recunoaște (vezi tot ce apare în italic). calculatorul nu e perfect, și este perceput ca o amenințare la adresa spiritului viu și creativ. eu cu gândul acesta l-am scris.
mulțumesc, Răzvan.
Adela

 =  :)
maria dobre
[20.Feb.07 14:47]
deci omul este un mecanism cu autoreglaj?hmmm interesant, deci imprevizibilul nu mai are loc intre umerii nostri.pacat nu aici trebuie sa ajungem pt ca in situatia aceasta tb. dat urgent shut down

 =  și eu cred, Maria
Adela Setti
[20.Feb.07 14:55]
că trebuie să facem tot posibilul să nu ajungem așa. textul nu oferă o soluție, în el doar se constată un mod de funcționare și autoreglaj, cum bine ai observat. soluția este doar sugerată. ea nu stă nici în shut down, nici în restart, ci în întârzierea pe cât posibil asupra momentului "virus", acolo e manifestarea sufletului, pe care omul contemporan preferă să o eticheteze drept "slăbiciune", "astenie", "boală", pentru simplul fapt că nu are timp, trebuie să funcționeze social și financiar, opt ore plus opt ore pe zi, și apoi să se redreseze dacă este posibil printr-un somn fără vise, ca să poată funcționa în continuare la cote maxime, în folosul Societății.
Adela
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !