Comentariile membrilor:

 =  aveți dreptate
Adela Setti
[28.Nov.06 16:34]
nimeni nu știe nimic
toți murim - cum, chiar nu mai contează
toți simțim nevoia să ne spunem și să fim ascultați [as the scorpion said to the frog: "it's in my genes"]

problema e că și "marii ratați" depozitați în biblioteci tot cu realitățile astea se luptau și se îngânau. și șoarecii "de hârtie cu venele îmbibate de false precepte" au ajuns așa tot din nevoia de a ști ceva [chiar dacă nu e adevărat], de a muri cu folos [chiar dacă folosul respectiv ține exact până a treia zi de la deces, poate chiar mai puțin], de a se fi înțeles [dacă nu prin propria capacitate de înțelegere, măcar prin a altora mai "mari"].
Suntem blestemați. Dar contează [asta mai mult decât altele]? Ideea e, până la urmă, să ne împăcăm, fiecare, cu propriul blestem [de a nu fi nimic] - care blestem... :)) e același pentru toți.
Cu stimă,
Adela

 =  din kantacombele sinelui
noemi kronstadt
[28.Nov.06 17:38]
domnule peia, textul dumneavoastra este cel al unuia care a citit mult si cu cap, ceea ce nu l-a impiedicat sa cotizeze constiincios la asigurarile sociale, sa-si intoarca desteptatorul,la fel de constiincios, la sase treizeci fix si sa carcoteasca necartezian impotriva rezidentilor cu ifose de sef de scoala...
ceea ce demonstreaza ca, in absenta altei utilitati profane ori charismatice, iubirea de intelepciune ravneste macar la
telul deloc de neglijat al sudalmei artistice, neaosa, dar caligrafiata impecabil

 =  în trecere
Iakab Cornelia Claudia
[28.Nov.06 19:22]
Când omul descoperă că nu e liber, că nu poate să fie și pe deasupra e obligat să coexiste cu ceilalți pe care îi vede mari circari, e normal să fie supărat, să încerce să rupă lanțurile pe care le simte dar nu le cunoaște adevărul, să se zbată sau să se resemneze. Tu ești genul ce aduni forță, sentiment, conștientizezi că nu cunoști modalitatea de utilizare, aștepți, aștepți, apoi clachezi și o consumi pe idei ce nu includ soluții, doar revoltă. Pe acest segment de manifestare, azi te-am citit, ți-am fost alături ca spectator, am dat din cap: nimic nou și am plecat. Nu mi-ai inspirat vreo idee salvatoare, nu m-ai adus mai aproape de una, nici nu m-ai agitat, azi sunt mai echilibrată.

 =  Răspunsuri
ioan peia
[28.Nov.06 21:19]
Adela,
Cred că da, purtăm cu noi un mare blestem. Deși, oricât scormon prin mădularele creierului, nu dau de rost.

Noemi,
Am trăit cu mult mai mult decât am citit. De aici și revolta, care este sau nu a mea, dar sigur e necesară pt a me da măcar șansa iluzorie că am avea ceva de spus.

Cornelia,
Parcă nu ar fi chiar vorba de mine ca individ strict delimitat la existența mea biologică. Îmi fac iluzia că vorbesc în numele celor care simt la fel.

 =  ioane
cornel stefan ghica
[29.Nov.06 01:45]
ioane, acilea nu sunt de acord cu tine; sunt SATUL DE REALITATE. sunt convins ca putini se confrunta cu ea si-o simt cu adevarat.
cred in ARTA. cand esti bolnav ai nevoie de medicamente si de doctori... iar realitatea e o boala cronica (pe care-o mostenim). doar arta ne mai poate "tine pe picioare" (alta forma nu s-a descoperit).
ca sa nu mai vorbesc de artistii care se inspira din "realitate". habar n-au (pan' se lovesc de EA in adevaratul sens).

...iar despre pomelnicul ala de poetii sinucigasi: poate ca n-au stiut sa intrebe. au cautat doar raspunsuri.

cu stima, blueboy

 =  cornel,
ioan peia
[01.Dec.06 23:27]
o să rămâi surprins au ba, eu tot nu știu ce e arta aia!! poate o zupă ceva mai sofisticată?

 =  ioane
cornel stefan ghica
[01.Dec.06 23:35]
nu spun ca-i o zupa "buna la gust", dar cred ca-i sanatoasa (cel putin pentru mine).
oricum, hai sa nu intram in detalii degeaba. pregateste-te pentru maine. iti urez bafta.poate ajung si yo. mi-ar face placere sa cunosc unul dintre "putinii poetii' de pe aici.

cu stima, (cavaleru') blueboy

 =  cornel,
ioan peia
[03.Dec.06 14:41]
nu ne-am cunoscut! nu știu de ce? dar... nu e timpul trecut.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !