Comentariile membrilor:

 =  Scuze...
George Marcu
[28.Jun.06 20:04]
Imi cer scuze dar versurile tale mi-au tulburat creierul in urmatorul mod:

încercai să-mi furi portofelul/ te închipuiai
un mic hot voiai să fiu
fraierul tău pentru subtilizare/ imperfect
îmi măsurai fiece buzunar/ îți spuneam că
după ce mă vei jefui îți vei pierde
degetele în zimtii de prohab ți le voi strivi
în cele cinci unghii
de mana nu vei mai impărți la umbră nicio femeie
40 de zile am bântuit starzile căutând hotul
tremuram/ răsuflarea lui îmi amortea inima
o să se razgandeasca o să țâșnească seva lui prin carnea mea
din creștet până-n tălpi ma doreai din deget până-n madular/ priveam
seductia ascultam cum se elibereaza
în mine
tu.

 =  chei de lectură
Claudia Radu
[28.Jun.06 21:28]
Cineva îmi spunea că ar trebui să ofer "chei de lectură", mai ales când se întâmplă să am "hoți de buzunare" printre comentatori....

Dacă mitul creației, reinterpretat, prin folosirea umbrei "furată" cu o trestie...a dus la astfel de confuzii, nu mă mai mir de nimic de pe site-ul acesta...Ar fi multe de spus, multe chei de "oferit", dar n-am chef, n-am timp și mi-e silă , în acest moment chiar mi-e silă de tot ce în seamnă agonia punct ro

 =  erată
Claudia Radu
[28.Jun.06 21:28]
înseamna*

 =  ..."nu voi mai despărți de umbră nici o femeie"!
Liviu Ioan Copos
[28.Jun.06 21:38]
"...voiai să fiu locul tău de îngenunchere"..."priveam liniștea ascultam cum se surpă/ în tine/ eu".
În stilul caractristic, inconfundabil, cu "imagini" superbe și subtilități de marchiză.

Pe când următoarea recepție?

 =  Subtilități de marchiză
Claudia Radu
[28.Jun.06 22:25]
Cliv,

Îți mulțumesc. Prezența ta m-a înseninat. :)

Deh, "impulsivitate" de berbecuță...și marchiză ;)

drag,
Claudia

 =  intre berbeci
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
ce-ar si sa faci o poezie despre sila? Un celebru om politician a spus odata...mi-e scarba...
sa spunem ca si sufletul are o cheie si ca folosirea acesteia este primordiala in asimilarea unui text. Din start folosirea sursei de inspiratiei transpune poezia in sfera logicului, acuma nu cred ca ar trebui sa judeci lectorul pentru nedezlegarea enigmei sau pentru gradul de incompetenta sau de incultura de care da dovada. Transmiterea mesajului poetic cred ca trebuie sa fie cat mai clar cu putinta, poemul sa fie o cutie de rezonanta intre suflete, iar mintea sa poata filtra cu usurinta condeiul stilizator al poetului. Sa nu se spargem capatele cu nuci...parerea mea...si nu zic mai mult ca o sa-ti sara tandara si vei parasi siteul...mare paguba doamna berbec...

 =  claudia,
Elis Ioan
[29.Jun.06 06:51]
mie mi-a plăcut, nu că ar avea vreo importanță. eu văd suficiente chei...mic dumnezeu (deși aș renunța la mic), loc de îngenunchere, ziduri, 40 zile, trestie...
aș reformula îmi îngheață inima, tu o poți spune și altfel.
acum ...eu aș fi spus că nenea marcu ți-a făcut un compliment. el de regulă prelucrează texte la comentarii. sau mie așa mi s-a părut.
elis

 =  Marquise de Sade
Cristina Carp
[29.Jun.06 15:32]
"îmi măsurai fiece respirare" "încercai să-mi furi umbra" vrand "să fiu locul tău de îngenunchere" si "ascultam cum se surpă în tine eu."
Frumos! Mai trec

 =  o simpla parere
emilian valeriu pal
[29.Jun.06 11:43]
Claudia,
Stiu ca nu e nici locul nici momentul potrivit. Nu iau apararea nimanui si nu atac pe nimeni. Nu pot sa nu remac, cu destula amaraciune, problemele grave cu care se confrunta unii membri. Probabil caldura determina ejaculari precoce si mai putin comentarii care au o cit de mica legatura cu textele, indiferent daca sint bune sau proaste. Ma intreb ce mai urmeaza pentru ca nu e prima data cind se confunda un site, cu defectele si realizarile lui, cu un salon de terapie pentru probleme sexuale. Inclin sa cred ca, in lipsa de argumente, un comentariu cu tente sexuale poate masca o cultura a berii sau a semintelor, asta daca nu cumva pe parcurs descoperim talente ascunse. Din punctul meu de vedere, masca unui comentariu care se vrea de un nivel cel putin la fel de ridicat ca si madularul celui care il face, mi se pare total lipsita de eleganta, indiferent de text, bun sau rau. Dincolo de orgolii, talent in doze mai mari sau mai mici, sarcasm sau orice alta parere obiectiva sau nu, fiecare cititor ar trebui sa dovedeasca un minim bun simt. A comenta, desi exista optiunea de a nu accpeta comentarii, a devenit un drept exercitat abuziv in conditiile in care nu exista o masura a decentei. Pe de alta parte, a poblica presupune si asumarea unor riscuri, ca exemplul de mai sus. Ramin la parerea ca un text poate fi apreciat in orice fel, insa, cind lipsa de eleganta si impotenta interpretarii din partea unui cunoscut sau necunoscut denota forme cronice, eu nu pot decit sa-l consider atac la persoana. Asta daca nu cumva lipsa de decenta e cartea de vizita a unui cititor care vrea sa se prezinte asa cum l-a facut mama natura. Potent sau nu.

Acum despre text:

un poem in stilul tau caracteristic, o impletire de sensuri si chei cu care se deschide drumul spre miezul carnii.
Un raspuns al al anei ingenunchiata in zidire catre mesterul manole. Carnea e doar o fintina prin care apa tisneste, prevestind zborul si prabusirea lui Manole.
Cu drag,
Emil

P.S. Inca o data scuze pentru interventia de mai sus, dar lipsa de respect din unele comentarii imi lasa un gust amar.

 =  er
emilian valeriu pal
[29.Jun.06 11:47]
a nu accepta
a publica

 =  #
Monica Manolachi
[29.Jun.06 13:54]
Claudia, las aici un semn că e frumos poemul... Pe la mijloc am găsit o idee incitantă: "nu vei mai despărți de umbră nicio femeie"!

+ Parere
Andu Moldovean
[29.Jun.06 14:34]
Un poem reusit, parca Marchiza izbuteste aici sa fie mai putin femeiushka si mai mult poet revoltat pe sine si pe Creatorul sau. In final isi cam pierde din forta si baleteaza, cu gratia specifica sexului slab dar al naibii de tare la chestii din astea:
"răsuflarea ta îmi îngheța inima
o să se topească o să țâșnească apa prin carne
din creștet până-n tălpi spuneai din gând până-n inimă
" - daca stam stramb si judecam drept vedem aici o fontana trevi din care tasneste o singura dorinta, din pacate posibil de a fi prost inteleasa, vezi ce s-a intamplat mai sus. Ar fi fost de evitat aceasta exuberanta "tzashnitoare" ca sa-i zic asa, pentru o nota de 10. Asa, e de 9, dar stea tot merita de la mine pentru dualitatea real/ireal, lumina (om)/umbra(moarte) din debutul acestui poem. Sper ca nu vei incepe si tu sa scrii olteanco cu slash-uri din astea, ca alta stea nu mai vezi de la mine! Te-ai luat si tu dupa Cozan... vezi ca ala e razbunator, il stiu eu, si o sa va ceara copyright la toti.
Bobadil.

 =  căldură mare, monșer!
Claudia Radu
[29.Jun.06 15:46]
Recunosc că mi-e greu să dau "răspunsuri", e lungă lista...așa că: mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc...că, pe-o așa "zăpușeală", nimerirăți drumul către casa bunicii...;)

Totuși, mă simt datoare cu "personale":

Andu, așa-i, e de 9 poemul meu e "imperfect", ca orice "creație" ;)

Elis, m-am gândit și eu să modific acolo, momentan nu pot, e prea cald și cred că aș vrea ceva "îngheț", chiar și o inimă "înghețată", sau mai bine o înghețată cu formă de inimă :)

drag pentru cei care au venit aici pentru poem,

Claudia

+ ce-i al marchizei e al marchizei
emilian valeriu pal
[04.Jul.06 10:58]
Din punctul meu de vedere, acest text merita mult mai mult decit un comentariu la alt comentariu, ceea ce m-a facut sa scap din vedere esenta textului. Poate pentru Claudia radu, acest poemul e locul de ingenunchiere al Anei, dupa zidire. Poate ca mai trebuia lucrat dupa cum spunea Bobadil, dar eu cred, ca tocmai asta a vrut sa scoata in evidenta Claudia, in momentul cind a pus titlul "imperfect".
Imperfecta zidire, imperfecta surpare.

Ps. De acord, poate ar trebui renuntat la slah-uri.

Cu apreciere,
Emil

 =  Răspuns târziu
Claudia Radu
[05.Jul.06 16:15]
Emilian,

...ce pot să zic. Mulțumesc.

drag,
Claudia
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !