Comentariile membrilor:

 =  cuvint imposibil
emilian valeriu pal
[15.May.06 12:27]
Mi-ar place sa cred ca schita asta e un fel de cautare a unui cuvint nestiut, de aceea imposibil. Un cuvint care se desprinde ca o coaja de rodie, iar rezultatul-o gravura intr-o pestera neaflata vreodata, dar in care afli toate acele cuvinte.
Placut mult prima si a treia strofa.
Emil

 =  .
MA Ioan Tite
[15.May.06 13:07]
Gravat în roșu imposibil, sufletul lui era cuprins într-o urmă de palmă, dar câte peșteri...

 =  cu simpatie
Rusu Cristina
[15.May.06 14:41]
Iubirea vine la fel, ca o patima imbracata intr-un rosu imposibil, dar norul de credinte spulbera rosul si il transforma in pur. asteptarea aduce ramanerea cuminte. traire, asteptare, visare, pace, intelegere. o poezie complexa cu radacini foarte adanci in fiinta. superba.

 =  răspunsuri
Ela Victoria Luca
[15.May.06 15:16]
Emilian, schița aceasta nu poate cuprinde necuprinsul, de aceea este imposibil cuvântul. Nu știu cum, uneori reușite sunt cele cu soț, alteori cele fără soț, strofele apreciate. O fi ceva schițat și aici, în roșu.

Ioan, de nu ar fi fost peșterile, nici descoperirea spre cer nu ar fi urmat, iar Femeia nu și-ar fi aflat roșul. Mulțumesc.

Cristina, e în fiecare fir de iubire o împletire cu sacrul, alb, altfel și nașterea noastră ar fi imposibilă, cu atât mai mult în peștera aceasta a sufletelor. Mulțumesc.

Ela

 =  De retinut
Andu Moldovean
[15.May.06 15:40]
"fiecare cuvânt i se desprinde
ca o coajă de rodie
dezvăluind un roșu imposibil
de pasiune tăcută
"
As schimba epitetul "tacuta" contrastul vine oarecum previzibil si isi pierde din forta pe langa substantivul "pasiune". As sugera un epitet mai "indirect", poate "pasiune verticala" - ar merge cu "taierea feliilor simetrice" sau "pasiuni concentrice" - poate chiar mai bine, in acord cu "decojirea rodiei"... na, ca m-am lungit, dasteptul de mine... :-)
Poem in care Ela exerseaza din nou simplitatea exprimarii, adresarea directa, imi place sunetul acestor cuvinte izvorate dintr-o privire aruncata de aceasta data "mai altfel" asupra imediatului unei aceleiasi dureri care, insa, pare a nu se sfarsi niciodata.
Un poem de remarcat.
Bobadil.

 =  Andu
Ela Victoria Luca
[15.May.06 19:55]
Mulțumesc, datorită ochiului tău bine privitor dincolo de straturi, despărțind timpul în felii simetric-concentrice, am înțeles că acolo, strofa aceea avea nu defectul tăcedrii, cum se întâmplăm, ci calitatea: acea tăcere verticală. Am schimbat, deja capătă alt nivel de percepție:

fiecare cuvânt i se desprinde
ca o coajă de rodie
dezvăluind un roșu imposibil
într-o pasiune verticală


E atât de potrivită stării descrisă, încât sunt nevoită să tac. Și să dau acum logout, pentru trebi posibile. :)

Ela


 =  er
Ela Victoria Luca
[15.May.06 20:07]
tăcerii, se întâmplă. cam așa e corect

 =  pentru ca mi-a placut...
dorin cozan
[15.May.06 21:03]
...as renunta la "ce neverosimil" si la penultima strofa

 =  Dorin
Ela Victoria Luca
[15.May.06 22:01]
"ce neverosimil" și penultima strofă aduc ceva acestei schițe, e și aici o linie anume. mă voi gândi, iar dacă voi simți că e mai bine, voi renunța. mulțumesc.

Ela

 =  re-Dorin
Ela Victoria Luca
[15.May.06 23:21]
Ai avut dreptate, mulțumesc, e mult mai coerent acum, totul. Să mai treci.

Ela

 =  O fi sacru textul?
Mihai Nasab
[16.May.06 00:17]
ela, rodia mi se pare amară,
femeia în roșu mi se pare însângerată...
menstrual vorbind,
sacrul este însă doar o iluzie cu tot
cu dezlegarea de rigoare...,
dar totul doar
mi se pare.

 =  Mihai
Ela Victoria Luca
[16.May.06 00:21]
Dacă atât ai putut să vezi, bărbătește vorbind, e greu admisibil. Dar cu limitele perceptive ale omului nu mă pot pune. Are el grijă să le depășească oricum. Regret comentariul tău, sara bună.

Ela

 =  doar ca sa stiu
Iluta Elena
[16.May.06 09:09]
Am o intrebare, daca nu e cu suparare. Te rog mult sa-mi spui daca tu scrii in fiecare zi (atat de frumos) sau postezi poezii deja scrise din volumele tale. Sunt doar curioasa. Multumesc.
Alta Ela

 =  Elena
Ela Victoria Luca
[16.May.06 09:14]
Eu scriu. Unele poezii au fost scrise în anii trecuți și doar postate aici, dar nu făceau parte din volum. O parte din poeziile de aici sunt deja cuprinse într-un volum apărut recent. Iar majoritatea sunt scrise pur și simplu așa, odată cu lumina zilei sau a nopții. Mulțumesc mult.

Ela
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !