Comentariile membrilor:

+ remarcabil
Leonard Ancuta
[10.Jan.09 17:53]
fara durata miscarea devine nemiscarea, filmul lumii se transforma intr/un tablou. imi place cum zugravesti in interiorul acestei rame impuse fara durata, si da, mi se pare ciudat, dar simt la fel, durerea parca e un sistem inertial, cand e sa se opreasca parca se concentreaza undeva sub gat. Ce remarc la tine e portavocea ochiului, asta imi spune ca aceasta lipsire de durata e un proces interior, gandit, este in fapt un punct existential, pe o dreapta existentiala, in fiecare cadru lumea e nemiscata si durerea constanta...
ma bucur sa gasesc cateva sensuri aici, sunt convins ca mai pot fi extrase multe, e un poem bogat, taiat fin din putine imagini, apreciez ideea si condensarea.

 =  ...
Ioana Geacăr
[11.Jan.09 11:29]
stănescian poem, însă fără grație...

 =  .
Laurențiu Ion
[11.Jan.09 12:12]
primele două versuri și la fel, ultimele două mi-au plăcut.
ochii, munții, respirația. eiii, daaa. șiii ? adică putem cu toții să creăm niște imagini foarte sugestive și să le integrăm într-un poem-declarație. acest text nu-mi transmite nimic, îmi dă doar senzația că citesc o declarație acneică de dragoste.
fără sens dall capo al fine.

 =  ...
Silvia Bitere
[10.Dec.18 14:27]
Parcă și Emil Cioran spunea ceva de genul acesta.
Pe culmile disperării parcă spunea așa: Trăiesc pentru că munții nu râd și viermii nu cântă.
Comparați vă rog?
Parcă aduce a "munții uită de riduri și se apucă de balet"
iar baletul dacă îl punem lângă urși facem un baler de urși, adică ne gândim puțin și la Țuțea, da?

Silvia

 =  erată
Silvia Bitere
[11.Jan.09 13:45]
balet de urși și nu baler de urși, da?

 =  parere
Gabriela Juganaru
[11.Jan.09 23:52]
parca am mai citit texte ca asta..nu stiu..aceleasi bla-uri puse in alta ordine.in rest, numai de bine :)

 =  parere
Mihai Robea
[12.Jan.09 16:44]
as putea sa ma las atras de caldura care razbate din spatele versurilor. Dar recitind am avut un sentiment de stupoare. Nu intru in detalii, cred ca nu si-ar dori nici autorul.

 =  Plagiat sau inspirație?
Marina Nicolaev
[12.Jan.09 22:10]
Ce coincidență, mon cher!
Profeții de război
Ochiul soldatului e un imens megafon
comandantul strigă avioanelor să ramână în aer
femeile vor opri lactația în clipa în care li se va cere
păsările vor survola granița cu aripile închise
patefoanele vor scârțâi în gol de 33 de ori pe minut
balerine stresate de pliuri se vor întinde ca vele în vânt
respirația noastră va șuiera prin necazurile lumii
cu inconveniența unei nunți amânată
Jesus va muri fără glorie, pe o canapea..


vezi: http://www.omnigraphies.com/modules/smartsection/item.php?itemid=438

 =  nostim
Snowdon King
[03.May.09 17:13]
Pare plagiat, prea se aseamana primele doua randuri. Cadrul este acelasi, unele cuvinte sunt schimbate. Ca si cand ai decora o casa, peretii sunt aceiasi.

 =  Lăsați penița să se odihnească...
Yigru Zeltil
[13.Jan.09 14:50]
...și capul să pleznească...

Că s-ar fi inspirat din poemul meu, destul de probabil, nici nu se mai poate pretinde de la oricine originalitate în epoca postmodernă... Mai mult decât așa-zisa plagiere (și eu când am făcut poemele din revistele padăză am introdus fragmente din realitatea apropiată (precum cotorul unei cărți "Rapid și delicios"), concentrat mai mult pe reproducere fidelă a fluxului informațional decât pe un onirism forțat, pe vise scoase cu cleștele), poate ar fi de reproșat "lipsa de grație" a pastișei, dar niciodată n-am fost un prea mare amator al pastișei (un motiv pentru care multe poeme ale lui Foarță nu sunt chiar în topul preferințelor mele), de fapt, ar fi de reproșat (în opinia mea) ancorarea în "meandrele concretului" social-politic (dacă are poemul de-a face cu luptele din Gaza, așa cum crede mama mea...) și lipsa de detașare față de realitatea exterioară, iar acum sun ca un profesor...

Pe Rameau sau nepotul său propiu îl admir pentru studiile sale (puține dar bune) asupra avangardei; eu știu, măcar în parte, ce poate avangarda, iar domnia sa, care - sunt ferm convins - a citit mai mult decât mine, ar găsi foarte repede idei mult mai bune decât ale mele... Rameau sau nepotul său propriu știe probabil asta chiar mai bine decât mine, dar avangarda n-a fost doar o "mitralieră de confetti" (cum spunea Stephan Roll în legătură cu dadaismul)... E, mai ales, o stare de spirit... În privința asta, nici eu nu pot spune că toate poeziile mele sunt reușite din unghiul meu de vedere (lui Cioran îi trebuie mai puțin ciolan)...

 =  .
nica mădălina
[14.Jan.09 10:21]
versul doi cred ca sustine vertebrele restului. fara el, ele sunt doar colate suprarealist.
da, mi-a placut versul doi, pentru ca, spre deosebire de rest, nu pare sa stie, doar spune.

 =  .
Marina Nicolaev
[14.Jan.09 10:59]
Eu sunt convinsă că este vorba de una și aceeași persoană.
Dedublați-vă, clonați-vă etc.
Experimente faceți unde vreți și câte vreți, dar nu se va mai întâmpla pe Omnigraphies.
Nu mă mai interesează.

 =  Despre cum să te faci că plouă
Călin Sămărghițan
[14.Jan.09 13:59]
O semnalare importantă și de bun simț ca cea a Marinei Nicolaev, rămâne fără rezultat, iar editorii se fac că plouă. Aproape că aș putea spune că mă așteptam la asta. Mulțumesc Marina pentru semnalare, și felicitări pentru atitudine.

 =  sherlock holmes redivivus
dan mihuț
[14.Jan.09 15:02]
marina, călin, vă mulțumim pentru sesizări, nu vă grăbiți să treageți concluzii pripite sau să vă lasați pradă apucăturilor detectiviste ale celor care confundă site-ul acesta cu cine știe ce instituție de tip polițienesc-literar, sau ale celor care scurmă adânc sub ceea ce se întâmplă la vedere. fiți siguri că, dacă nu s-a luat nicio măsură, nu exită motive de suspiciune legate de identitatea autorului de mai sus. doar un pseudonim literar și texte care par că vorbesc aceeași limbă, vă rog să mă credeți, nu constituie vreun 'delict'. dacă aveți voi dovezi, vă rog să le faceți cunoscute. noi nu putem face nimic doar pe baza unor suspiciuni. așa că vă invit la calm.


 =  Cine e Rameau?
Yigru Zeltil
[14.Jan.09 20:01]
Din păcate, nu sunt Rameau (sau nepotul său propriu). Treaba voastră dacă credeți că m-am dedublat, dar, last time I checked, noi doi suntem persoane diferite...

În cazul ăsta ar fi oportun să revenim on topic...

 =  clarificari
adrian grauenfels
[17.Jan.09 11:05]
salut autorului Yigru.. imi pare rau ca nu ma contacteaza..textul original e excelent, am incercat variatiuni pe tema razboiului din Gaza, folosind motivele sale triste si actuale, un dialog ar da rezultate fenomenale .. din pacate interferentele neavenite ucid virtual, in real avem destul si asa..
rameau


 =  steluta ?
Nache Mamier Angela
[03.May.09 17:15]
Plagiat cu "steluta" si admiratori pentru asemenea impostura,încep sa ma nelinistesc!!!!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !