Comentariile membrilor:

 =  Florian Abel, felicitări!
Gârda Petru Ioan
[28.Dec.08 10:57]
Felicitări, cred că sunt foarte bune, unele geniale. Sper că ai primit ceva premiu.

Cârcotașul din mine face, totuși, următoarele observații.

“Făcut-a Dumnezeu toate pe lume” -probleme cu ritmul

“Dar hotărârea-i are bun temei” Ironia are logică dacă scrii
Si hotărârea…

“Cu-n mic, ai omorât alegătorul”
Logic: “ați omorât”

“Sincera lor impostură” – ritmul

Îmi permit să fac observații din două motive:
1. Îmi place cum scrii
2. Primesc, la rându-mi, observații, cu seninătate… (?)

 =  Interesante
Ruse Ion
[28.Dec.08 11:18]
Poate au luat și premiu, de aceea sunt pe prima pagină.Totoși îmi permit să fac anume observații:
Pentru rime ca la "Femeia primordială" gen "lume - bune" sau "zi - vorbi", eram trimis expres la Atelier. Despre ritm s-a pronunțat Gârda Petru. În rest toate bune și la locul lor. Eu am fost premiat la Urziceni, dat epigramele au ajuns la Atelier. De ce?
Ion

 =  Bune
Liviu-Ioan Muresan
[28.Dec.08 20:02]
Epigrame bine alese. Felicitari pentru idei si reactii. La mai multe succese. Nu gasesc greseli ci realizari. O compilatie reusita.

 =  Raspuns pt. Liviu, Ioan, Ion
florian abel
[28.Dec.08 23:54]
Multumesc, Liviu, Ioan, nu trebuie justificat motivul pt care sunt facute observatii, ironia e ca forma sub care au fost trimise la Urziceni este chiar cea recomandata de tine, Ioan, dar le-am editat aici din memorie si nu m-a mai preocupat forma, pentru ca oricum au fost premiate.
Dupa cum mi-a marturisit directorul festivalului, jurizarea s-a facut la Cluj iar eu eram pe locul 1, ulterior s-a renuntat la clasicul 1,2,3, mentiuni, acordandu-se 5 trofee, pentru a se evita prezumptia de favoritism, fiind pentru prima oara cind cineva din Ialomita ia premiul, si fiind singurul participant din judet.
Dintre laureati l-am retinut pe Vasile Larco din Iasi cu care am urcat pe scena, restul nefiind prezenti iar eu fiind preocupat cu ceea ce urma sa citesc in timp ce au fost anuntate premiile.
Domnule ion Ruse, imi pare rau ca nu ati venit la Urziceni, au fost doua zile si, mai ales, nopti, superbe, intretinute de maestrii Cornel Udrea (presedintele juriului) si Ananie Gagniuc plus o buna parte din elita caricaturistilor romani si basarabeni.
M-a intristat ca nu a mai fost nimani dintre agonici, eu am plecat complet nepregatit pentru a realiza un fotoreportaj al evenimentului dar sper sa obtin ceva de la redactorii televiziunilor si presei locale pentru mai multe amanunte.

In rest, daca cineva a trimis epigrame la Mizil, poate ne intalnim acolo,

bafta, F Abel

 =  Felicitări!
Rodean Stefan-Cornel
[29.Dec.08 07:26]
Felicitări Florian, felicitări Ion Ruse, inspirație și succese tot mai mari pe mai departe!
Florian, și mie mi-au plăcut epigramele de mai sus, de fapt, am mai spus, îmi place, în general cum scrii, se vede clar că "ești dotat" cu tot ceea ce trebuie. De data aceasta nu o să "cârcotesc" deloc, e de ajuns cât au făcut-o ceilalți înaintea mea.
Cu prietenie,
Cornel
P.S. Ce faci cu satirele acelea de la "Atelier"?

 =  Salut și felicitări!
Laurentiu Ghita
[29.Dec.08 13:21]
Salut și felicitari, Florian,
Ma bucur sa constat ca aflăm, în sfârșit, rezultate si de la alte concursuri! Avem un Grup, într-adevăr.
Ne vedem la București!

 =  De ce?
Ruse Ion
[10.Dec.18 14:27]
Mă întreb, de ce Agonia nu publică cel puțin rezultatele concursurilor, la care au fost premiați membrii ai site-ului?
Florian Abel, dacă ai fost la Urziceni poate o faci tu! Eu cică, am fost premiat, dar nu am primit nici o înștiințare oficială. Am primit un mandat cu o anume sumă de bani, de la Casa Municipală de Cultură Urziceni, fără nici o altă explicație.
Mă gândesc să nu fie vreo greșeală și îi țin de-o parte pentru a-i returna la nevoie. Poate ai un nr. de telefon de la Urziceni, să mă pot lamuri.
LA MULȚI ANI AGONIA ȘI AGONICI!
Ion Ruse

 =  re Cornel Rodean
florian abel
[29.Dec.08 23:38]
Multumesc, Cornel, am incercat sa fac un copy-paste din mass media ialomiteana, dar unitatea PC-ului meu parca e sora cu reforma, merge tare abtiguit, asa ca am renuntat. In legatura cu satirele de la Atelier, in primul rand, timpul si problemele nu mi-au permis luxul de a reveni, si, secundo, inca nu am inteles cum functioneaza dadanaia, daca de ex. am terminat toate modificarile la "Oda pt. eurowc" si nu mai gasesc nici o modificare de facut, cine anume o scoate din atelier? Ca dupa retusul final a ramas tot acolo, dar explicatii nu da nimeni.
Iar in legatura cu "Suntem mai tari decat americanii", nu cred ca afirmatia conform careia mama unui anume personaj ar detine o pista de aeroport este neaparat jignitoare. In cazul asta, matusa Tamara ar trebui dezgropata si impuscata. Iar referirea la ochi nu priveste vreum handicap fizic, ci voiam sa
dea un bobarnac abilitatilor de "mare farseur" ale distinsului.
Sa recunosc totusi ca sunt putin cam rau de gura. Da-mi place.
Poate trimiteti epigrame la Bucuresti si ne intalnim acolo. As dori sa discutam cateva probleme.

Cu prietenie, FA


 =  Se gaseste, Ion Ruse
florian abel
[30.Dec.08 13:44]
Daca vreti un rezultat oficial, accesati "Concurs epigrame Urziceni dec.2008" si postarile ziarului "Ialomita" din 22 dec.

La multi ani cu sanatate!

 =  Lui F.Abel
violeta andrei
[02.Jan.09 11:06]
Florian, mă bucur sincer și din toată inima!
Felicitări!
Cu stimă,

Violeta A.

 =  felicitari
constantin baciu
[15.Jan.09 00:29]
salut coane, ce ai facut la urziceni? nu ne-am mai intilnit . epigramele sunt bune , bravo

 =  "Criza mondială" mai rea decât "Gripa aviară"
Culicovschi Gheorghe
[14.Mar.09 00:51]
Gheorghe Culicovschi
[13 martie 2009]

Domnului Ion Ruse
Referitor la Premiul de la Urziceni

În 2005 am participat și eu la "Revelionul caricaturiștilor" organizat de Casa Municipală de Cultură Urziceni (Director era domnul Nicolae Petrache), marele maestru de ceremonii fiind și atunci reputatul umorist clujean Cornel Udrea.
Epigramiștii au fost - zic eu - bine reprezentați de D-na doctor (în epigramă)profesor univ. Elis Râpeanu și domnul profesor univ. Ștefan Cazimir, de doamna Constanța Apostol - din Galați, de domnul Mihai Frunză -din Brăila, de domnul Vasile Larco - din Iași, de mine și colegul Lucian Mănăilescu din Buzău, toți cei enumerați plecând acasă cu aprecieri și premii (pentru epigrame trimise prin poștă, pentru cele scrise pe tema "Gripa aviară" acolo lansată și rezolvată cât și pentru "Plugușoarele" scrise și rostite de V. Larco și de mine. "Povara" marelui premiu a fost dusă la Buzău de Lucian Mănăilescu cu ajutorul meu și al unui "Ia-mă Nene!" .
M-am străduit să prezint cele de mai sus ca răspuns la reproșul făcut "Agoniei" de către Florin Abel privind faptul că nici un "agonic" nu a marcat momentul și evenimentul în spațiul oferit de "Agonia".Reproșul nu este întemeiat pe simplul motiv că la "Revelionul" din 4/5 decembrie 2005 nu a participat nici un "agonic". Eu am relatat evenimentul în ziarul buzoian "Viața Buzăului" nr. 485 din 6.12.2005 și iată că - devenind acum două luni coleg întru agonie și aflând de nehotărârea domniei tale privind soarta banilor primiți prin poștă - te instig a-i considera, pe drept, echivalentul în lei al premiului ce ți s-a dat ș a-i cheltui până ce nu ți-i înjumătățește "Criza mondială" sau vreo nouă "Gripă aviară"!
În rest, s-auzim numai de bine!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !