Comentariile membrilor:

 =  ….păi nu-mi prea vine să risc
Popescu Loredana
[10.Nov.08 14:30]
Chiar dacă nu am găsit nici o măslină pe aici – la naiba, nici măcăr o scobitoare, am continuat citirea textului tău așa, atârnată de cordelină .. și-mi era frică... căci știi? - o cordelină dacă-i prea întinsă se rupe și dacă-i prea slabă nu mai vibrează așa cum trebuie în ligheanul universalității noastre... înțelegi, e riscul cam mare să se rupă cordelina și salut cu viziunile! Ai grijă de ceea ce te agăți – n-aș vrea să simt lipsa textelor tale!
P.S. mi-a plăcut poezia cu balaurul... hai pa!

 =  Poemul are spatiu...
Ioana Geier
[10.Nov.08 14:31]
Poemul are spatiu;pot sa-mi bag in el "ecoul si cocorii,/ah,primavara sa-mi dea indurarea / stelei tale/din toate unghiurile!

Cu simpatie,
Ioana

 =  :)
Carmen-Manuela Macelaru
[10.Nov.08 11:47]
inteligent si distractiv.
Se aude? Acum puteți citi…
si am citit, am acultat simfonia 9, buna ideea cu bypass.dar cel mai mult mi-a placut:
contestarea limitelor mele
duce la ruperea meniscului

inseamna ca alergi, imaginar sau nu, tehnica de meditatie sau nu, meniscul are de suferit.
mi-a placut, super!
mcm

 =  multă ironie aici
silviu viorel păcală
[10.Nov.08 14:33]
dar e bine ancorată. Cu stimă!

 =  Vic
Diana Anghel
[10.Nov.08 17:09]
Parcă m-aș fi citit pe mine! Suntem pe aceeași lungime de undă. Poate scriem un duet odată, că mi-au venit niște idei. Asta cu "a mai căzut un copac" e tot miezul! Ne mai citim!

 =  Un nou suflu
Iolanda Bob
[10.Nov.08 17:36]
Vic:D

Văd că s-a ”reîncarnat” feblețea ta:) Ceva mai vioaie de data asta.
Reîncepe distracția...

Cât despre ingineria poietikă pe care o încerci aici, nu cred că a reușit by pass-ul :))Deși ”a mai căzut un capac” prefigurează o forță poetică foarte flossy.

”Ține-o tot așa!” (Îți țin pumnii în bătălia cu donșoara A :D)

 =  antidot la umflarea în pene
Victor Potra
[10.Nov.08 17:47]
Evident, cum a punctat sintetic Silviu, e multă ironie. Aș adăuga, în primul rând autoironie... Eu unul, am periodic nevoie de tratament contra imflamării îngâmfăcioase acute, și-am zis, dacă tot prepar pentru mine, să nu fiu egoist, mai dau și la alții :))
Așa că m-am uitat bine la mine, mi-am zis "Băi, inginerule, ia vezi!", după care m-am strâmbat de râs. Spre marele amuzament al Manuelei Carmen Măcelaru, care s-a prins că de la menisc mi se trage, în primul rând :)
În buna tradiție inginerească, am proiectat coridoare largi între mașini-unelte-strofe, pentru ca oricine să aibă spațiu să-și bage. Am fost un clarvăzător, pentru că, iată, Ioana s-a folosit de facilitate :)
Loredana a apreciat abordarea sportiv-alpinistă a problemei și, grijulie, m-a ciupit de câteva ori de cordelină, să nu fie prea tensionată sau prea slabă, și să nu cad cumva, agățându-mă de mai știu eu ce Doamne ferește... :))
Per total, o producție satisfăcătoare de mult fun și o pauză de luat în serios, experiment reușit, vă mai așteptăm la făbricuța noastră de ghidușii :))

 =  to my flossy one, also to my clone
Victor Potra
[11.Nov.08 00:38]
Floppy Bobby, my dear, am atâtea "flebeți" că simt că dau în flebită de icter că nu-mi dau seama la cine te referi... Cred că e tare amuzant la cum te rânjești, da' mai dă și tu un indiciu, să restrâng cercul suspecților fără să caut în toate comurile, că n-am timp... Apropo, răspund așa târziu pentru că acu venit-am de la muncă...
Lady Dy, mă bucur că spiritual suntem aproape clonați, cel puțin în anumite ipostaze. Deși nu-mi pot reprima intuiția că se face un mișto cosmic de mine, marșez, în ideea că până la urmă o să mă distrez și eu :)) Spre deosebire de tizul tău, eu nu sunt supărăcios, dimpotrivă, de-abia aștept să fiu luat în tărbacă, să răspund cu aceeași monedă... Aceleași scuze pentru răspunsul întârziat :)

 =  ingenioasă sau inginerioasă
Ela Victoria Luca
[11.Nov.08 01:05]
luat măslina, luat martiniul alb (mă rog, să presupunem), luat loc pe fotoliu, nu am dta încă_click_că am vrut mai întâi citesc acest tehno_minus (adică e minus în tehno, plus poeticus?) și citind agale, măi victoraș, mă trezii spunând: mă, victorițo, mamă, nimic, dar nimic nu pricepi.
1. ce are tehnominus cu steaua?
2. ce are licheanu' cu toporu' și univers_alitatea plus înnobilarea spiritului (munca înnobilează omu, omul înnobilează locu_cam așa știa umanista din victorița, că la mate deși avea zece, nu a vrut să o universalizeze ca muncă zilnică și silnică și nici barbiliană familie nu are; scuze pt lungimea parantezei, nu am știut unde să pun marele fix. cu puncte și virgule rafinate)
3. ce înseamnă liniile atât de verticale? se duc la minus tehno? la plus poeticus? sau pur și simplu curge cerneala virtuală în lighean?
4. aia cu bypassu e tare periculoasă de nu reușește, așa că io preferez, ca o victoriță nepictoriță și nematematiciană și nepoeticiană ce sunt, să spun:

byebye

victoria/ela
(că aici așa e corect)

 =  și erata
Ela Victoria Luca
[11.Nov.08 01:07]
desiguramente: dat, ligheanu (mă rog, mergea și licheanu', dar nu vrui să supărăcesc otoru')
restu' greșalelor este voit(e)

 =  inginerios babilonic
carmen nicoara
[11.Nov.08 01:11]
doamna cu costi ioniță a venit la copacul lui mărgineanu?
ce aveți măi peste tot vă ironicizați clonicizați pasteurizați
mai un cocktail molotov sau martini cu simfonii și inimi zdrobite
bag seama că vă jucați de-a pamfletele în arhitecturi lirice
o lume agonică agonică rău cu comicul tragic de situație de rigoare
vix joci bine la ospățul lui belsatar

 =  note de lectură
Anghel Pop
[11.Nov.08 09:42]
Îmi spunea oarecând un oarecine de pe clubliterar: orice prostie ai scrie, va apărea întotdeauna cineva să o elogieze.
Cam așa e și prin paginile domnului Potra, mai mereu.

Domnule Victor, dumneata aduni cuvinte din DEX și le măriți cu forța, chiar dacă sărăcuțele protestează că nu au nici în clin, nici în mânecă unele cu altele?
E un dadaism remixat acilea? Care e tehnica de scriere? Pui bilețele cu cuvinte în bască, le amesteci bine și apoi le arunci pe jos? Care-ți face cu ochiul mai șăgalnic îl bagi în capodoperă?
Sau acesta e un exercițiu de creative writing pe care l-ai făcut în clasa a cincea, cu tovarășa de roma, și ți-a plăcut atât de mult încât ne-ai fericit și pe noi cu el?
Domnule Victor, te întreb și eu, ca nenea Camus pe baciu Cioran: când te vei maturiza și te vei apuca de scris, trecând de etapa infantilă a "ghidușiilor"?

 =  Cu Victorițul Elar pe frunte și cu Carmenicorizatorul în mână ...
Victor Potra
[11.Nov.08 10:58]
Ela, începem cu ce mi-e mai simplu.
Liniile verticale. Într-un design ingineresc bun, ergonomia e foarte importantă. Când lași mai mult de două rânduri albe și ai meticulozitatea să-ți închipui că și contează câte sunt exact, atunci oferi repere utilizatorului pentru numărare. Deci liniuțele verticale sunt ca stâlpii albi de pe marginea șoselei :))
Steaua. Făcând operațiunea de tehnoscădere din lume a tot ce nu încape în percepția inginerului, tot poesisul asociat stelei, căzătoare sau nu, este perfect înlocuibil cu o șurubelniță. Concluzia: fiecare are instrumente, atenție însă la folosirea mecanică, de exemplu scrisul după rețete :))
"ligheanu' cu toporu' și univers_alitatea plus înnobilarea spiritului" sunt măsura rafinamentului pe care fiecare dintre noi îl considerăm statutar propriei, dragei noastre ființe. Dacă tot e să ne bălăcim, măcar să știm de unde până când, nu? :)
bypass-ul e doar o obrăznicie în plus într-o poezie despre minus :))

Carmen, ce zici, îmi stă bine în rol de Daniel? Mai rămâne de ocupat în distribuție Belsatar, dar văd că a apărut și Anghel în peisaj, așa că nu mă îngrijorez. :) Nu lua în tragic nimic, nici măcar creioane nu ascuțim, darămite săbii. Eu unul rânjesc cu gura până la urechi, vină cine-o veni la cine-o pofti, dacă nu ești addicted nu ai cum să nu te distrezi :))

Joyfully yours, Victor

 =  Când o face Moga pere și Anghelul micșunele...
Victor Potra
[11.Nov.08 14:59]
... sau tot în tentă folclorică, când s-or înfrății lupii cu mieii și s-or pupa bot în bot, și când s-or plimba găinile la braț cu vulpile, cumetrind iepurași, cam pe atuncea am să scriu gurdujele de le proclamași scrieri serioase... :))
Dar! Dragule, iubitule, neprețuitule, mirodenia scrierilor mele... nu te supăra! Am trimis buzduganul în pagina tizei doar pentru că mi-era dor de tine! Sau cum zice una din primele manele cu adevărat de succes, "fără tine, fără tine, plânge inimioara-n mine!" Dar ai venit, mulțumesc, ce bine e cu tine!...
Acuși cuvintele: nu sunt măritate, sunt sudate, bre! Când protestează, poc! Le dau cu ciocănelul la concept, și adorm cuminți în configurația dorită :)
Nu e dadaism, e tehnomisticism. Nu uita că până la Dada nu exista dadaismul, ăstă e defectul tău, monșer, gândești în scheme, da' te tratează tata...
Tehnica de scriere e cu simulare pe calculator și cu multe calcule de rezistența materialelor, îți arăt la un cenaclu, dacă ne dăm întâlnire pe acolo. Oricum declin cu îndârjire acuzația că aș fi scris la întâmplare, am folosit șublerul stimabile!...
Acuși, la final, doar o mică observație: mă întrebi "ca nenea Camus pe baciu Cioran". Și e clar imposibil ca tu să fii vreodată Camus. Deci cine mă întreabă de fapt?

 =  .
alexandru moga
[12.Nov.08 01:04]
se pare ca nici inginerie nu prea cunosti bine.

"pac!
a mai căzut un capac"
liniute
liniute

si asa mai departe. draga victor, liniutele tale nu reprezinta nimic. draga victor, inginerul nu foloseste surubelnita. surubelnita este folosita de un muncitor. de un maistru. de un ce vrei tu. de nea caisa, de exemplu. inginerul isi foloseste tartacuta din dotare.

"tehnica de scriere e cu simulare pe calculator?!? calcule de rezistenta materialelor?!? mai baiete tu aberezi la greu daca poti sa spui ca:
"uite măsor! măăă-sor
nooo-tează: sunt_din_topor!" are cumva tangenta cu rezistenta materialelor.

sa nu mai vorbim de literatura. esti complet paralel cu literatura. si cu ingineria.
eu in locul tau m-as rusina. pe cuvant de inginer.

 =  tinere Moga, du-te de te plimbă...
Victor Potra
[13.Nov.08 20:04]
Să-ți explic ingineria când ea era doar un pretext, iese din preocupările mele.

O observație scurtă: distanța dintre "nea caisă" și inginer, este una dintre cauzele unei industrii neperformante pe vremea lui Ceaușescu. Ai idee cât se murdărește pe mâini un inginer la Boeing?

Simularea pe calculator a fost făcută pentru a măsura probabilitatea apariției voastre (cu Anghel) în tandem (se pare că am avut un model bun), calculele de rezistența materialelor se referă la trănicia umorului, care vouă, o dată în plus, vă lipsește.

În rest, ești același Moga, la fel de simpatic și de util ca un sac de box, dar azi doar te mângâi, spre deosebire de voi doi eu am treabă :))

 =  .
alexandru moga
[14.Nov.08 08:22]
amice in momentul in care un inginer ajunge sa se murdareasca pe maini inseamna ca ceva este in neregula in organizatia pentru care lucreaza

in momentul in care un doctor iese din sala de operatie si se duce sa faca siderurgie (vezi revolutia culturala a lui mao) e grav

daca un om cu 18 ani de scoala phD & stuff face munci necalificate sau semi calificate daca o firma foloseste inginerii arhitectii doctorii ca soferi de lux inseamna ca firma respectiva habar nu are de management si se duce dracului de rapa

intr-o intreprindere serioasa exista termene exista fise de post exista permise de lucru exista responsabilitati si fiecare stie foarte bine ce are de facut si masinaria merge unsa
nici macar nea casia nu foloseste clestele pe post de ciocan si surubelnita pe post de vibrator asa cum ne indemni generos s-o facem

dar ce stau eu sa imi bat gura - se vede clar ca habar nu ai sa lucrezi intr-o echipa profesionista habar nu ai lucruri elementare

un "poet" ce scrie

"contestarea limitelor mele
duce la ruperea meniscului
articulațiilor gândirii tale" - e jalnic

iar un inginer care ne indemna sa realizam cincinalul in patru ani cu surubelnita isi are locul doar intr-o societate socialista multilateral dezvoltata si nu la boeing

 =  Moga, ai câștigat vreo bursă de scris comuri?
Victor Potra
[14.Nov.08 11:03]
Read my lips:
1. șurubelniță = me_ta_fo_ră
2. inginerie = știința rezolvării unor probleme practice, în diferite contexte, care au ca obiectiv final producția de bunuri.
3. nu am timp = nu am să mă las atras într-o polemică sterilă despre inginerie.
Fii tu ăla mai deștept de data, asta, e bine?

Dacă tot scrii comuri lungi, măcar scrie ceva din care să avem de câștigat cu toții. Povestește-ne, de exemplu, cum e să dormi cu mâna pe tastatură și să-ți iasă niște texte coerente prin simpla tresărire a degețelelor în somn. Te bagi? Hai că acu' ești bursier...

 =  erată la bursierul Moga
Victor Potra
[15.Nov.08 15:55]
"texte coerente" se va citi "texte excelente, recomandate și recomandabile"
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !