Comentariile membrilor:

 =  Ai grijă de Ana!
Emil Dogaru
[02.Nov.08 09:36]
Iulia,

Citesc în continuare cu mare plăcere ce scrii.
Probabil m-ai cucerit încă de la început prin nota de autenticitate ce transpare din fiecare frază. M-ai făcut s-o îndrăgesc pe Ana și să fiu alături de ea, deși știu că n-am cum s-o ajut. Totuși, sunt liniștit. Se află pe mâini bune, atâta timp cât tu ești cea care te îngrijești de destinul ei. Mi-ar plăcea s-o văd în final pe Ana învingătoare. Dincolo de asta, scrii foarte bine. Cu niște inevitabile retușuri stilistice, poate deveni un bun roman.
Cu simpatie.

 =  De dragul Anei
Maria-Gabriela Dobrescu
[02.Nov.08 10:18]
Așa cum am promis, am urmărit-o pe Ana cu privirea de câte ori a trecut pe aici.
M-a îngrijorat puțin criza aceea, dar mă bucur că ai depășit-o și ne lași în continuare să ne bucurăm de Ana. Scena de la spital e descrisă cum nu se putea mai bine. Am încredere în talentul tău și știu că Ana e la fel de puternică ca cea care i-a dat viață.

 =  Cu sinceritate...
cordeanu iulia
[02.Nov.08 15:12]
Ieri am vizitat pe cineva drag mie la spital...poate tot ce scriu nu e decât realitate și-apoi eu n-am nici un merit...realitatea e autentică ...
...și încă nu știu ce se va întâmpla cu Ana și nici încredere nu am că va răzbate...la fel cum nu am eu în mine.Sunt zile în care mi se pare inutil și ...patetic să dai viață unui gen de povestire care nu mai e în ton cu gândirea complicată a generației prezente.
Dar comentarii și chiar critici venite de la oameni pe care-i simt a fi asemeni mie(poate e prea pretențios spus) mă determină să continui...
Mulțumesc tuturor ...din tot sufletul.

 =  Eroina ta crește...
Emil Iliescu
[02.Nov.08 15:54]
Eroina ta crește în maturitate și încearcă să învețe de la viață, ce înseamnă să devii mamă. Este un fenomen cu amplitudini cosmice, de aceea toată mizeria ce o înconjoară, starea primitivă a condițiilor de igienă și asistență socială din spital( din păcate, valabile doar pentru unii, cei fără bani)nu mai contează. Contează că nu peste mult timp va avea lângă ea sufletul dorit și așteptat, care ar putea să-i lumineze viața. Bianca, un nume de basm într-o lume a realităților nude...
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  Să crezi în tine...
Emil Dogaru
[02.Nov.08 16:51]
Iulia,

M-a amuzat formularea: realitatea e autentică. E ca și cum ai spune că adevărul e sincer.
Realitatea e o chestiune supusă percepției personale. Sigur, când vorbim de scris, treburile cu redarea unei realități se complică nițel, fiindcă îți mai trebuie și nițel har.
Nu-ți face probleme, căci tu ai harul acesta.
Trebuie însă să-ți cultivi încrederea în tine.
Îți înțeleg momentele de îndoială, reflectând, cred eu, sensibilitatea ce te caracterizează, care nu te lasă să-ți fie indiferent la ce "cote" te prezinți în fața cititorului, și de ce n-am spune-o, chiar și în fața ta.
Nu te descuraja în urma unor eventuale comparații cu alte genuri de proză despre care socotești în mintea ta că ar fi preferată în ziua de azi.
Stilul tău de a reda pur, viu, simplu, experiențe de viață, îți poate aduce aprecierea pozitivă, chiar dacă nu întotdeauna scrisă, a mult mai multor cititori decât îți închipui.
Încă o dată, curaj! Mă repet, fiindcă simt că de asta ai nevoie acum; talent, așa cum ți-am mai spus-o, există.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !