Comentariile membrilor:

 =  sau prin toate lumile
Cojocaru Ramona
[23.Sep.08 22:20]
de fapt cred ca ti-ai facut dragostea cunoscuta in toata lumea tocmai prin toate aceste lucruri care par a fi facute impotriva ei. "bagă-te în gânduri mele dacă ai curaj" ma face sa ma gandesc la minciunile care contribuie la fericirea amandurora. O poezie oarecum egoista, oarecum teribilista("cam asa ceva este dumnezeu") si poate cumva de despartire. initial am privit "mi-am tarat dragostea/pana la sfarsit" ca pe o universalizare a ei, dar acum ma gandesc ca poate aici ai scris finalul dragostei. frumoasa poezia.

 =  dan herciu
Corina Gina Papouis
[23.Sep.08 22:34]
un text cu un dualism prezentat cu o sinceritate de invidiat! remarc repetitia din fiecare dimineata si finalul (very daring, indeed!)
Placut mult!


 =  dimineata lumea nu mai e roz
angela spinei
[23.Sep.08 23:14]
chiar daca e noapte am ascultat fascinata cum ai vorbit despre ea si am zis - de ce nu are curaj sa intre in gandurile lui?

este foarte frumos ce ai scris. si cred ca si ceea ce simti. una dintre ele doare insa cred ca. ghici care!

felicitari!
cu respect
angela s.

 =  &
Dan Cârlea
[23.Sep.08 23:42]
"eu mi-am târât dragostea
până la sfârșit"

nimeni nu poate spune ca aici nu ai gasit forma. Mi-a placut.

 =  un poem spectaculos...
ioana matei
[23.Sep.08 23:42]
parca e aici o nevolnica forma de libertate ce se lupta zadarnic cu libertatea iubirii...imi place cum scrii, dan herciu! cuvintele tale vor sa se inalte... coborand... rafinate sugestii...cred ca esti un poet talentat...

 =  Felicitari pentru curaj.
Diana Iordache
[23.Sep.08 23:52]
Din categoria 'ce facem zi de zi spre a ne duce mai aproape de nefericire' - ne taram dragostea pana la sfarsit. Mare dreptate ai, Dan. Felicitari pentru curaj.

 =  danutz
Carmen-Manuela Macelaru
[24.Sep.08 00:58]
bine ai revenit, ai lipsit cam mult.
textul e rupt din viata, rupt din tine, mi-a placut, parca nu e nici poem, nici respiratie, e ceva intre. ai plecat de la un motto complicat, dar ai lasat sa iasa pe cheia usii ceva ce zacea de mult.
mcm

 =  Cu gura căscată...
Victor Potra
[24.Sep.08 04:32]
... am rămas după ce am citit. E târziu, o să revin mâine, un poem pe care l-aș băga în manualele de a X-a, poate așa să mai salvăm ceva...
Dan, mulțumesc, aveam nevoie să admir pe cineva înainte să mă culc astă seară, zău...

 =  da
Nicoleta Tase
[24.Sep.08 07:40]
Mi-a ramas Paler in urechi de la inceput si asa am citit si sfarsitul. Cum spunea Paler ca barbatul si femeia nu stiu sa se desparta la timp si tarasc dragostea dupa ei ca pe un hoit care miroase urat.

Si lumea... care nu va intelege niciodata din exterior ceea ce e in tine. Oricum ai vorbi despre orice. Mai ales despre o ea. Instantanee asezate ca-ntr-un film. Suprapuse. Senzatia de autenticitate. Are nerv poezia, are suflu.

 =  Dan, DA
Cornel Ștefan Ghica
[24.Sep.08 08:27]
bine ai re-venit, dane. și ai făcut-o în mod magistral, o intrare pe măsura talentului tău.

mi-o plăcut acest "second love", un fel de expunere "second hand" a unei iubiri folosite, un sentiment "la preț redus" intrând în costul realității.
felicitări.


cu respect, Cornel Ștefan Ghica

 =  .
Mihai Robea
[24.Sep.08 13:08]
sunt cateva parti placute, dar mi se pare hazardata alegerea unui citat dintr-un autor, oricare ar fi(cu atat mai mult Octavian Paler) atata timp cat afinitatea in simtire si limbaj este la o distanta de apreciat. Iar un titlu intr-o alta limba decat cea in care a fost scris un text trimite catre o intruziune de chat. Fireste, mai ales in perioada interbelica(si nu doar), se recurgea la termeni, expresii in franceza(mai ales in publicistica), dar franceza avea(si inca mai are) un alt statut, o alta istorie, deci acest recurs era cumva legitim. Ma rog, optiunea fiecaruia.

 =  răspunsuri
dan herciu
[24.Sep.08 15:41]
în primul rând, aș vrea să vă mulțumesc tuturor pentru faptul că ați avut răbdare (și timp) pentru a lăsa un comentariu la acest text!

..și acum pe rând:) :

Cojocaru Ramona
..textul are o doză de egoism.. cred că din momentul în care începem să iubim pe cineva devenim egoiști...

Corina Gina Papouis
...este un text pe două „fronturi” care se întrepătrund undeva la limita dintre gând și faptă

Angela Spinei
nu știu de ce nu are curaj...
de durut dor mai multe dar știu la ce te referi:)..oricum poezia nu a fost scrisă pentru a face rău, dimpotrivă:)

Dan Cârlea
important este pentru mine că ți-a plăcut...restul e...formă :)

Ioana Matei
...nu am vrut să fie spectaculos...sunt doar niște lucruri care se întâmplă, aranjate un pic mai frumos :)

Diana Iordache
...știi vorba aia:”nu am dreptate, așa este”!:)

M.C.M.
ai intuit perfect...totul e undeva la mijloc

Victor Potra
apreciez ironia :) ..dar sper că totuși, chiar ceva, ți-a plăcut

Nicoleta Tase
asta am vrut: autenticitate...bine punctat!...mă bucur că ai observat legătura cu Paler din final!

Cornel Ștefan Ghica
am „reintrat în joc” cum se spune:)..sper să placă ce voi încerca să scriu

Mihai Robea
mulțumesc de critică...o să văd ce pot face.

Adam Claudia
mulțumesc de versuri..

 =  interpretarea mea
George Floarea
[24.Sep.08 21:27]
Eu cred că tocmai atunci când descoperi că ești iubit cauți să scapi de situația asta. Dar când iubești iar persoana iubită nu simte la fel ești stimulat astfel să ți aprinsă mereu flacăra care te face să exiști.gf

 =  ironia era, poate, față de sistem :)
Victor Potra
[24.Sep.08 22:00]
E o poezie în care mulți dintre tinerii de azi și-ar putea regăsi istoria personală, măcar un fragment. Sintetică și totuși explicită, metafore gândite bine, care îți permit să te agăți de ele de la nivelul unei experiențe comune, apoi te aruncă în revelație, decupaj cinematografic, e o scriere care poate concura cu un joc video pentru cum își alocă timpul un adolescent...
Chiar mi-ar plăcea să vad un asemenea poem într-un manual, cred că ar fi de departe lecția preferată și pagina cea mai hărtănită din carte...

 =  no second word
Elena Mladinovici
[24.Sep.08 23:36]
e un lucru care, in afara textului, ma trimite dincolo de doar o sintagma: "crama lui don’ Titi". si cred ca don' Titi habar n-are cat e de popular si nici ca-i prezent in poeziile tale si-ale mele si-ale altor cativa. probabil ca are crama aia ceva...

in al doilea rand, citatul de la care a pornit totul parca nu putea fi ales mai bine..octavian paler e pentru mine cel care a definit dragostea cel mai frumos..

si in al treilea rand, nu stiu cat imi place textul in sine, pentru ca imi place, dar finalul ala l-as fi apreciat si fara intreaga desfasurare a poemului. adica e perfect acolo, dar la fel de perfect ar fi si ca o poezie de sine statatoare.. (ma intrebam: acelasi lucru se poate spune despre cel care stie cum sa ucida o iubire?)

mi-a placut oricum, mult..desi nu-mi place viata traita-n 3..sau cati or fi..

 =  re2
dan herciu
[24.Sep.08 23:51]
George Floarea
se regăsește în text câte ceva din ceea ce spui in comentariu, dar dacă mai citești odată, un pic mai atent (fără să te superi: ) )poate o să găsești cheia...mulțumesc de comm și te mai aștept!

Victor Potra :am înțeles și mulțumesc!...sistemul e totuși un lucru creat de noi...schimbarea unui sistem presupune un efort inutil, atâta timp cât nu există o variantă apropiată ca valoare și caracteristici (chiar dacă scara de valori (pe care se bazează acesta) este subiectivă )...hai să ne amintim:" dacă există cea mai mică probabilitate ca un lucru să meargă prost, acesta va merge prost":))

cu prietenie
dan h.

 =  Elena Mladinovici
dan herciu
[25.Sep.08 17:53]
eu cred că don titi știe că e popular...sau cel puțin a fost pe vremuri:)
mulțumesc de trecere și aprecieri


 =  .
Iolanda Bob
[28.Sep.08 15:54]
codex, fante de oborex!!

printre atâtea omagii pupincuriste(cu oarece foloase, nu-i vorbă!), printre "sursieri" care copiază, mimează, recompun și se hrănesc nu numai cu poeme "agonice" și "reciproce", ci și cu ...comentariile altora(!!!), ooh my goood: găsesc un fante care încearcă să își pună frumos pe picioare o atmosferă proprie, să pagineze aerisit pentru negânditori, să dea un ton propriu unei lamentații!! domnule herciu, nu îmi mai ajung semnele de exclamație:))

să știți că ideea din paler se regăsea în versurile dvs, nu cred că era necesar să supraexplicați:) o iau ca pe un semn de neîncredere în propriile dvs forțe poetice;)

pare o poveste de viață credibilă, chiar aud o voce a celui căruia îi era dor să se certe cu toată lumea:)poema asta de pahar amar gregar glandular.. e vie;)
nu mi-aș dori să cunosc un astfel de personaj(ptiu, ptiu!), însă citesc cu plăcere cum se omoară o iubire. cred că e singurul subiect pe care bărbații se pricep să îl descrie sincer. când au curajul să fie sinceri. rămân prin preajmă, poate iese și-o bătaie:)

poftă de ceartă cu lumea și vin bun


 =  .
Iolanda Bob
[28.Sep.08 16:02]
nichita obișnuia să scrie dedicații pe șervețele, pentru prieteni...
presupun că aici e doar o indicație de"decor", să știm că versurile au fost scrise la beție(?)

deh, numai Liderii importanți sunt imitați;)
(am observat subtitlul abia la final:))

ar mai fi multe de spus

 =  Bob și agonia
dan herciu
[28.Sep.08 23:09]
doamnă sau domnișoară bob
nu vreau să mă cert și dacă asta e părerea dumnevoastră despre text nu am ce să fac doar să vă mulțumesc de critică
...

problema este alta...dumneavoastră jigniți niște oameni care au lăsat niște comentarii pe acest text (numindu-le pupincuriste)..acest lucru mă deranjează și chiar este un gest urât ...ceea ce mă miră este faptul că unul din editori a lăsat acest comentariu și nu a fost trecut la offtopic ( alți membri ai site-lui au fost chiar retrogradați pentru acest lucru)...dar fiindcă, de când public pe site, m-am obișnuit cu multe lucruri, nu mă prea miră (mai ales când am văzut că sunteți din bucurești..)
...numai bine!

 =  .
Iolanda Bob
[28.Sep.08 23:31]
vorbeam în general, nu mă refeream în special la comentatorii acestui text.
iar cei care nu fac așa ceva nu au de ce să se simtă jigniți!:) orice om de bun simț e intolerant cu genul ăsta de hoție... ”cu metodă”...
o să apară într-o revistă mai multe dovezi/argumente. o să fiți uimit, sau, mă rog, o să vă distrați/indignați...

e dreptul dvs să nu vă placă impresia mea despre ”second love”, dar nu înțeleg de ce sunteți ofuscat...și, mai ales, pe cine apărați??
ce anume v-a deranjat la commul meu despre textul dvs????
faza cu șervețelele e reală, o știm din mărturiile publicate despre nichita...

relaxați-vă dk nu vă știți cu musca pe pălărie:)
somn ușor

 =  rocada mare:)
dan herciu
[28.Sep.08 23:47]
..sunt mai relaxat decât vă imaginați:)...mai ales după ce v-ați "scos":) elegant...
propun pace:
mi-a plăcut comentariul
nu am fost deranjat de nimic
nu apăr pe nimeni
și...nu port căciulă:)
e ok?

 =  .
Iolanda Bob
[29.Sep.08 00:07]
superrelaxat, într/adevăr. dk nu mi/ar fi ”frică” să nu săriți iar, aș spune de/a dreptul flasc:p
nu m/am scos: mă refeream la agonia.ro!
e drept că nu ies mai bine nici alte site/uri comparabile...
dar deja depășim cadrul căsuței dvs de comentarii.

nu trebuie să (vă) placă impresia mea despre ”second love”, nu menajez unde știu că e posibil să fie recepționat mesajul. spunea frumos o fată pe aici, chiar azi, e un atelier de creație...
datorită unor oameni de bun simț, uneori de foarte bun gust, merită ”agonia” în slalom printre trișori:(

mă bucur că nu mai apărați pe nimeni;)

am zis căciulă?;) am vrut să spun coif: doar că nu mi/e clar din ce ar fi făcut coiful cuiva care își târăște dragostea ”pînă la sfârșit”, via don Titi- Sâmbăta de Sus:)

noapte bună... (bine că nu mi/ați cerut mastică, să vă reperez onoarea)

 =  am venit si eu sa pup
Stefania Klein
[29.Sep.08 17:00]
un necunoscut. :)
salut sinceritatea brici si metafora de langa preoti.
hopa sus, daca dragostea ar fi fost atat de grea n-ai fi putut a o tara pana la noi.

cele bune!

 =  re-stefania
dan herciu
[29.Sep.08 22:54]
mulțumesc de trecere și comm...te mai aștept!

 =  :)
vorniceanu ionut
[30.Sep.08 12:53]
"Si sa ma asculte cum le povestesc despre tine " in ciuda a tot asta e iubire .

 =  .
Ioana Barac Grigore
[30.Sep.08 19:10]
cele trei versuri finale nu sunt de mare exceptie. fara ele, textul tau este o bijuterie. felicitari.

...

 =  re-uri
dan herciu
[01.Oct.08 00:31]
Vorniceanu Ionuț
practic,e vorba despre iubire...din alt punct de vedere:)

Ioana Barac Grigore
aprecierile fac bine..dar nu e chiar o bijuterie...mai merge "finisat":)
ultimele trei versuri?..hmmm...mai vedem

mulțumesc!

 =  iubire sau masochism?
vorniceanu ionut
[02.Oct.08 14:35]
e genul de iubire neacceptata.. din diferite motive.. dar e iubire doar ca la celalat nu ajunge decat spectru ei distorsionat de imposibilitatea implinirii. tocmai de aia e genul de iubire care raneste cel mai mult... la genul asta de iubire te referi ?:P:)

 =  Un poem carnivor
OANCEA LAURA TIBERIA
[08.Oct.08 16:56]
Un dualism direct,ironic,incitant,"tarat pana la sfarsit".
Mi-a placut !

 =  ...forta acestui poem...
Ioana Geier
[02.Nov.08 15:15]
Femeia parasita
slefuieste intotdeauna o lacrima
pentru inima altui barbat

Barbatii au si ei formule pentru a redescoperi echilibrul sufletesc.Ia-ta,forta acestui poem m-a convins...
Cu simpatie,
Ioana Geier

 =  periculos, cine mai vrea sa faca pe dumnezeul feminin?
Iakab Cornelia Claudia
[12.Jun.09 02:02]
îmi e dor să mă cert cu toată lumea
care îmi cere explicații inutile
să le spun la toți: „habar n-aveți cum se omoară o iubire...”

un poet puternic, care intelege un antitetic „am învățat că nu poți face pe cineva să te iubească...”
Octavian Paler, ca fiind insasi buba. un cineva e prea cineva, un surogat de provocare, lipseste selectia, cruzimea, pentru a duce dragostea la sfarsit, spre incercarea finala in care sa nu reusesti sa omori iubirea.

si parca le arunci tuturor in fata acel:îmi e dor să mă cert cu toată lumea
care îmi cere explicații inutile

 =  :)
Luca Mihaela
[12.Jun.09 13:05]
Poezia aceasta pe care aș numi-o în stil histrionic "minunată" mă face să mă gandesc la câteva cuvinte ale lui Jacques Salome care sună așa: "Pentru unii, a fi nefericit nu-i o distracție, ci o muncă laborioasă, cu normă întreagă."
Cum altfel am afla secretul uciderii unei iubiri dacă nu cu efort și dăruire și dacă n-ar muri cum ne-am mai bucura de următoarea? Nu știu dacă acest comentariu este potrivit, de vreo 6 ani nu am mai avut contact cu poezia, poate nici nu sunt un bun critic, dar în mod sigur îmi plac versurile acestea... Felicitări!

 =  beat de-atata viata, nu de un vin bun...
slavu diana
[12.Jun.09 13:24]
SINCER, CURAJOS dar de ce atat de EGOIST?
"eu mi-am târât dragostea
până la sfârșit", pus pe harta (cearta), dar cred eu cu zambetul pe buze...
retin:
„habar n-aveți cum se omoară o iubire...”....cum?????
placut, Di
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !