Comentariile membrilor:

 =  mcm
Andrei Trocea
[29.Jul.08 10:23]
mi-a placut acel ritul de adapostire in tine. ca in orice loc sacru, ca in moscheile musulmane, trebuie sa te descalti si sa nu intinezi spatiul sfant.
interesanta ideea de a intra in femeie ca intr-o biserica, de a indumnezei iubirea pentru a fi protejat de duhurile rele.
e si putin orgoliu, e si putina disperare de a nu il pierde.
sfarsitul e frumos si gingas:
"când simți nevoia să-ți speli fruntea
ține-ți respirația, apleacă-te în mine
pe albia mea oricine înfrățește cu fiarele"
cu prietenie,
andrei t

 =  *
George Pașa
[29.Jul.08 10:38]
Mi-a plăcut poezia, prin puterea catharctică pe care a avut-o asupra mea. Versul final e oarecum ambiguu, conține o licență poetică, probabil conștientizată, întrucât sensul din text al verbului "a înfrăți" cerea diateza reflexivă.
Aș acorda o stea, dar nu mă simt în stare să argumentez, dar să știi că oricum pe aceea din sufletul meu ai primit-o.
Mulțumesc pentru o lectură emoționantă!

 =  semn
Svetlana Corobceanu
[29.Jul.08 12:37]
După un prim contact cu poezia ta îți rămân o suită de imagini în suflet,îmi place că transmite ceva, despre cineva, caracterizează stări, mi-a plăcut "prin tine văd tunele/cărări de munte greu de trecut", "când simți nevoia să-ți speli fruntea apleacă-te în mine"

mulțumesc pentru satisfacția lecturii
Svetlana

 =  re
Carmen-Manuela Macelaru
[29.Jul.08 18:03]
andrei,
ca de obicei o noua viziune, nu m-am gandit la ritualul de ablutiune. mi-am amintit ca citisim prin liceu un vers de genul "intru in tine ca-ntr-o biserica", chiar stiam si poemul dar din pacate l-am uitat, nu-mi amitesc nici autorul. dar se pare ca am ramas cu reminiscente in subconstient:):)si acum am dezvaluit fara sa vreau.
george,
am repetat versul ca mi-a placut, desi relativ suav, ca intreg poemul, nu prea puternic a fost emotionant pt tine.
svetlana,
bine ai venit pe pagina mea, si tu ai citat acelasi vers, inseamna ca marcheaza intr-un fel cititorul. ar trebui sa fiu o inchisoare cu efecte curative:)
mcm

 =  Poezia Moderna inseamna poezie inexistenta si ganduri avalgamice infasurate in c
ocheana alexandru
[30.Jul.08 02:59]
Nu vreau sa fiu nepoliticos dar am citit cateva versuri de pe aici (zic versuri pentru ca poezie inseamna arta) si sincer multe dar multe nu prea au valori, doar cateva imagini zamislite pe o coala de hartie sau un format html, cateva cuvinte care impreuna ar trebui sa sugereze idei si sa induca stari de spirit.nu vreau sa fiu rau si sper sa nu ma percepi gresit dar iti dau un sfat, scrie cat mai mult lasandu-te dusa de jocuri agonice de cuvinte si o sa ti se para ceva ce nu ai sa publici niciodata, insa daca vei avea curaj critica o sa te ridice, sau o sa te coboare in functie de primul critic, si prietenii lui.

Viata e DOAR FUM SI OGLINZI.

Din cate vad arunci raul in ceilalti, incearca sa-l vezi in tine, si simte adierea amara ce nu poate fi niciodata descrisa.

Si credema nu-s bolnav psihic ci doar doar normal in anormalitatea mea.
Mult succes in continuare.
========================
Imi cer mii de scuze ca ma bag si eu, imi cer mii de scuze ca am inceput si eu sa scriu si deasemini imi cer mii de scuze ca exist.

 =  alexandru
Carmen-Manuela Macelaru
[30.Jul.08 09:12]
alexandru,
bine ai venit pe pagina mea. mai intai de toate iti spun ca fiecare scrie ceea ce simte, poate nu mereu ce este la moda.
cate despre poezia moderna eu stiu o carte "Poezia moderna de la George Bacovia la Emil Botta", de Nicolae Manolescu; asadar cred ca ma incadrez cu succes.
altfel spus,
Poezia modernă va trebui să se adreseze unui cititor modern, care nu mai are timp de pierdut. Omul nu mai vrea să își epuizeze timpul, cea mai prețioasă resursă, dacă nu obține nimic în schimb. Realitatea noastră este realitatea schimbului. Foarte multe dintre acțiunile noastre sunt determinate exclusiv de privilegiile pe care le vom obține în urma lor. Vremea cavalerilor pe cai albi a apus demult, astăzi multitudinea de posibilități solicită un cinism existențial elementar. Dacă vrem să ne adresăm unui cititor modern, trebuie să îl convingem pe acesta că merită să ne citească.
Oamenii nu mai au timp pentru idealuri înalte, teoriile sterile nu își pot găsi locul într-o lume în care optimizarea este cel mai important fenomen. Nu poți construi împotriva curentului, nu le poți pretinde cititorilor să își schimbe existența pentru a putea relaționa cu textul tău.
mcm

 =  „În dimineața asta nu pândește niciun animal de pradă“
Fabian Anton
[30.Jul.08 11:42]
Diminețile sînt animale de pradă CMM, și tu știi prea bine pentru că altfel nu poate exista nimic din ce este scris aici...
Diminețile sînt animale de pradă și uneori ne place al naibii de mult să le ieșim în cale...

 =  .
Mihai Robea
[30.Jul.08 13:55]
Prezența lui "în mine" este discutabilă, fiindca "gestionează" o intimitate până dincolo de ceea ce este// riscul de a apela de prea multe ori la pronume
probabil ar trebui revenit la ultima strofă
o poezie plăcută

 =  re
Carmen-Manuela Macelaru
[30.Jul.08 15:08]
fabian,
este trecut de pranz, asa ca dimineata a trecut pe langa noi ca o prada, abia acum sangereaza, moare.
mihai,
prezenta lui in mine se poate concretiza f simplu. da, recunosc abuzez de pronume si nu numai aici, asa e.
multumesc si va mai astept
mcm
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !