Comentariile membrilor:

 =  Trageti!
Manolescu Gorun
[10.Dec.18 14:27]
"APARITIA UNOR NOI TIPURI DE CALCULATORE POATE CONSTITUI O SPERANȚÃ PENTRU MATERIALIZAREA, ÎN SIMBIOZÃ CU FIINȚA UMANÃ, A UNOR RATIONAMENTE 'STRUCTURAL - FENOMENOLOGICE' ?

...calculatoarele biologice, deschid o astfel de posibilitate. Și mă refer mai ales la ultima abordare deoarece Peter Frohertz și colectivul său… au reușit să implanteze cu succes neuroni de melc pe pastile de siliciu ceea ce a condus la explozie a cercetărilor în domeniu. Cu un amendament însă: materializarea menționată nu se va petrece în afara ființei umane ci în interacțiune cu aceasta care va tinde, treptat, spre o adevărată simbioză. Simbioză care deja a început odată cu apariția și dezvoltarea Internetului nostru cel de toate zilele."

Chiar nu va intrigă sfârșitul ăsta ("postmodernist" și nu Postmodern) de-a dreptul terifiant (cu pretenție de "previzune științifică") ? Și nu vă revoltă ? Și nici faptul că S.F.-uri de genul 'Eu Robotul' (Ansimov), 'Marele portret' (Buzzati), 'Deux Ex' (Spinard) etc. par a prinde consistență prin "prezervarea" (chipurile indefinită) a unui "suflet" individual ? Și nu are dreptate Thomas Nagel când spune: 'Deseori ceea ce spunem pentru a exprima absurditatea vieților noastre se referă la spațiu și timp: suntem niște mici fire de praf în vastitatea infinită a universului; viețile noastre sunt doar niște clipe până și la scara temporală geologică, nemaivorbind de una cosmică…n-ar fi o viață, care ar dura indefinit (în Spațiu și Timp) infinit mai absurdă decât una care dureză șaptezeci de ani?' Desfințați - dacă puteți - o astfel de "previziune"! Și întregul "eseu" cu pretenții "științifico-previzionale". Pentru că, altfel, am să vă rog "Trageți, tovarăși !" când îmi va veni cheful să parăsesc "Agonia" asta pe care, uneori, se mai agonizează și frumos. Dar, din ce în ce mai rar…. =  remarcabil
Manuel Vais
[28.Apr.06 06:49]
Eseu remarcabil. De o mare densitate si originalitate. Poate ca ar fi fost bine cele prezentate in comentariul autorului sa fie incluse in incheierea eseului. Insa cu o nota de teribilism atenuata.

 =  Multumesc
Manolescu Gorun
[29.Apr.06 17:31]
Dupa ce l-am recitir, articolul cred ca este prea "tehnic" si ar trebui rescris.

 =  rescris
Manolescu Gorun
[01.May.06 21:27]
l-am rescris!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !