Comentariile membrilor:

 =  poemul...
ioana matei
[07.Jan.08 12:45]
se desfasoara inconjurat de limite ce restrang fiintarea...limite de timp si de spatiu, limite cauzate de un fel de *degradare* a perceptiilor:
"Soarele s-a spălat pe dinți
Pe cer alunecă spuma albă"...
dar curge frumos din preaplinul sufletului...
Victor, nemurirea se-ascunde inlauntrul nostru...ea *n-are* timp, doar noi *avem* raportandu-ne la *modelul* nostru de nemurire...cand nu mai cauti, nu mai speri si nu mai astepti cu inima deschisa convins fiind ca oricand orice este posibil, da, nu mai e timp pentru nemurire... mi-a placut textul tau...continui sa cred intr-o scriere sincera (o fi bine, o fi rau?)...

 =  Ioana Matei
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
Ioana, mulțumesc pentru lectură.Nu mă așteptam la comentarii.Într-adevăr nemurirea, oricât ar fi de frig, e legată de speranță.Mă bucur că mă citești.

Cu prietenie,
Victor

 =  :)
Carmen-Manuela Macelaru
[07.Jan.08 21:02]
pentru nemurire ar trebuie sa ne facem timp, versul tau: e iarna si prea putin timp pentru nemurire e ca o hibernare,ca o trecere in altceva, ca o metamorfoza, o stranietate placuta.
mcm

 =  Carmen-Manuela
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
Carmen, îmi place că tu te oprești unde vezi ceva de descifrat.Interesantă interpretarea ta dar eu nu știu să-ți dau răspuns,nu știu nici dacă-i vorba de mine ori de omenire.Tu întotdeauna îți înțelegi poeziile?

Mulțumesc mult,Cu prietenie,
Victor

 =  revin....
ioana matei
[08.Jan.08 12:37]
am recitit poezia dintr-o altă *perspectiva* (ajutată de comentariul tau)... poetul, martor constient, "Zvâcnetul vieții" aminteste omenirii ca si-a *uitat*, printr-un lent si ireversibil proces de *degradare*, nemurirea...
"Mă doare prea tare cuvântul
Ca să pot povesti mai departe"...

 =  Ioana Matei
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
Ioana, îți mulțumesc că ai revenit.Ai har în ale interpretării și așa mă mai dumiresc și eu ce poate spune poezia mea care mi se părea defapt prea directă.Cum ai petrecut ieri de ziua numelui?Ieri din păcate nu m-am prins.

Cu prietenie,
Victor

 =  nici eu...
ioana matei
[08.Jan.08 13:24]
nu m-am prins...ieri...poate ca nici azi...iar despre interpretari (dincolo de orice ironie)...e bine sa fie cat mai multe...astfel se deschid mereu orizonturi noi...afland cum percep cei din jur ceea ce scrii te poti si tu, redescoperi, la randul tau...si chiar cunoaste mai bine...cam asa cred eu...sper sa nu fie cu suparare...

 =  N-a fost ironie, Ioana
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
Ioana,n-a fost ironie,din contră mă bucur să descopere alții ce-am scris.Cât despre Sf.Ion, nu m-am prins ieri, deși și pe mine mă cheamă și Ioan.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !