Comentariile membrilor:

 =  Nu mototoli hartiile
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
Carmen, nu mototoli hârtiile!Niciodată nu poți știi dacă nu cumva în ele se află poezia cea adevărată. E interesant și delirul acesta liniștit cu miros de cloroform.

La mulți ani și An mou fericit!
Victor

 =  ...
Ecaterina Bargan
[03.Jan.08 12:18]
Îi zic refugiu în amintiri și libertate interioară. Anume absența ce umple subconștientul cu multiplele lui treceri. Efectul focalizării, suspansul care nu se lasă anihilat de căderea draperiei și decorul mult prea static în contrast cu dinamicitatea ideilor/frămîntărilor/amintirilor. Pentru că apare dezinvoltura în momentu-n care deschizi ferestrele (și nu fac referințe structurale aici). Independența de a te găsi în ipostaza dorită, fără detențiune, constrîngere, oprimare. Deloc răspăr. Adică pornești dintr-un punct bine solidificat firul ideatic fără a-l scăpa înafară "în sala de cinematograf am rămas doar eu/ să continui mai departe spectacolul" - aici e punctul de care zic. Continuarea pare adîncă, dar nu într-atît cît să cuprindă întreaga imagine a sufletului. Cu toate că ai preferat acea enumerație plină de nerv care, cred eu, susține bine suspansul accentuînd haosul interiot proiectat în afară, viteza cosmică, tensiunea. Remarc oricum germinarea imaginii artistice dezlănțuite în mijlocul amintirilor răsturnate, ca un accent esențial - absența lui, golul interior. Versuri cu rezonanță prin oglindire însă nearticulate categoric. Referitor la "în oglinda retrovizoare" presupun că al doilea tip de oglinzi -retrovizoare- nu este un descriptiv atribuit cuvîntului anterior și deci ar trebui "oglinda" să se termine cu "ă" - "oglindă". Aș zice că se repetă ca sens dacă nu ar fi posibilitatea prezenței altor oglinzi, ca atare, ce fac reflexia. E bun poemul dar aștept ceva mai concentrat fiindcă știu că poți.

 =  re
Carmen-Manuela Macelaru
[03.Jan.08 15:11]
victor,
era un mod de a spune, poezia adevarata inca nu am scris-o, zace latent, o simt, ca o boala. mirosul de cloroform, e un miros morbid, imi aminteste de mina minovici unde faceam practica.
ecaterina,
esti surprinzatoare prin timpul pe care l-ai acordat, ca de obicei un comentariu literar la text, esti f buna de critic , ai rabdare. ceva mai concentrat? este aleatoriu.
va pup
mcm

 =  Semn
Nicolae Popa
[03.Jan.08 17:56]
Carmen-Manuela,
Din păcate am deschis poemul tau abia cînd m-am pomenit cu cineva în prag, care mă așteaptă să mergem undeva, conform unei înțelegeri anterioare. Dar nu pot să nu-ți spun ca acest poem e unul antologic.
Dovezi sunt peste tot...
"prin măduvă treceai tu agale cu mâinile la spate
miroase a cloroform" ș.a.m.d.

La mulți ani!

 =  :)
Carmen-Manuela Macelaru
[04.Jan.08 20:02]
da, in timp ce el se plimba dupa bunul plac prin mine pana la maduva, simt ca ma sufoc uneori ca atunci cand inspir cloroform, asta nu mai reise din text, ti-o spun asa intre noi.La multi ani si tie!
mcm
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !