Comentariile membrilor:

 =  un test genial
Amalia Cretu
[29.Nov.07 19:02]
"b. suedezul are un caine
c.danezul bea cu placere ceai..."(Einstein)
nici urat...nici frumos, dar cu totul altfel este cainele meu: un aerdale terrier, vice-campion national!
:)))

 =  pedigree
Liviu Nanu
[29.Nov.07 21:14]
Amalia, mie a vrut să-mi vîndă unul un cîine, cică era de rasă. "are și pedigree", spunea el. Nu m-a păcălit, m-am uitat foarte atent după pete gri, nu avea niciuna. Onorat de prezență și semn. Testul ăla îl știu și eu, l-am și rezolvat. Nu era norvegianul cetățeanul cu pricina? Parcă așa rețin.

 =  Am recitit
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
Am recitit poezia după ce am citit și Câinele lui Einstein.Drăguță poezia lui Păcală,dar drăguț și cățelul lui care ascultă poeme sincere și suficient de scurte...Ți-am apreciat întotdeauna umorul.
Cu respect,Victor

 =  Victor
Liviu Nanu
[30.Nov.07 21:03]
Victor, aprecierea ta mă onorează, mai ales că vine pe un text ludic. Cînd scriu o parodie îmi asum și un risc, dar cei parodiați de mine au simțul umorului și sînt convins că nu se supără. Și eu am avut poezii parodiate și chiar m-a onorat băgatul în seamă, atît timp cît nu cade în vulgaritate, dar slavă Caliopei, nu s-a întîmplat asta decît o singură dată. Sau poate de două ori.

+ de la cinzano la obsesii
Traian Rotărescu
[05.Dec.07 01:25]
Bine ca Pacala, in calitate de proprietar, nu-si propusese sa-l obisnuiasca pe bietul patruped cu o mai larga varietate de formule, inclusiv cele acide (H2SO4) fiindca n-ar mai fi ramas nici oasele din el, simtind, pe pielea lui "binefacerile" stiintei.

"poemele sincere si suficient de scurte pt intelegerea lui" denota malitios ca atat de elogiatul Pacala (impus ca Reprezentantul, prin definitie, al istetimii noastre) era un poet cel putin mediocru, accesibil cel mult regnului animal (si acela dotat cu o inteligenta medie)

Poate ca, desi se impune elogios prin contrast, cainele "de lume", inzestrat cu anumite caracteristici (dovedite) ale succesului social are o intelegere poetica nula.

Poate pentru ca si-a dat seama ca renteaza mai mult sa latre la brunete decat sa priceapa poezii.

Si astfel Pacala moare traiasca...parodiatorurl!

 =  Eu am un caine cantaret.Se vede ca arta nu este straina de nimeni.
Vanghele Ion
[05.Dec.07 07:37]
Frumos si simplu.Sunteti un fericit ca acest caine,nu vi-a furat pantofii sa-i roada preocupat in vreun colt de strada,pe unde masinile nu trec,fiindca nu sunt nici politisti,nici semne de circulatie.Si el,cainele,dupa ce termina cu destramarea acestor obiecte la fel de importante pentru poeti,ca si pentru muritorii de rand,sa-si ridice codita prietenos,dand din ea admirativ pentru Beky,cea cu fundite rosii si cu botul la fel de dulce ca o ciocolata,sa o priveasca cu ochi lacramosi de margica si sa exclame cu un latrat:"L-am cunoscut draga pe poetul Liviu Nanu"."Si cum e draga?""E foarte bun.Mai ales pantoful din dreapta a fost minunat."Ceea ce am scris aici,a fost o gluma,banuiesc ca aveti simtul umorului,dar bucatica cu bucatica,reconstituit peste timp,se va zice despre Dvs.:"A fost un om mare".Si oamenii habar nu au,cruda ironie,ca acest om si poet,este acum langa ei,este cel care vede sufletele si le spune povestile lor nescrise.

 =  răspunsuri
Liviu Nanu
[05.Dec.07 22:06]
Traian, mă bucur că ai prins ideea. Ideea era aia cu brunetele. Dar și aia cu poezia. adică există cel puțin două idei principale, pe care le-ai subliniat. A nu se confunda personajul Păcală cu poetul Păcală, care m-a ajutat în demersul meu liric, servindu-mi o idee (canină). Și pentru care am toată stima, chiar dacă el nu știe.
Vanghele Ion - a) cred că mai am simțul umorului; be) ba mi-a furat pantofii și s-a micționat în ei, în semn de respect; ce) sînt un om mare și un poet și mai mare (cine nu crede ăla e)

 =  Merry Xmas Nanule
Luminita Suse
[21.Dec.07 22:54]
Oh, colosală bucățică, umor Nanu Trademark, calitate 100%. M-ai făcut să râd sincer. Uitasem cum scrii. În vacanța de Crăciun după ce fac sarmale cu tofu o să îți aprofundez poemele, you know what I mean...

 =  Luminița
Liviu Nanu
[22.Dec.07 05:05]
Luminița, îți urez un Crăciun fericit și aștept de la tine rețeta sarmalelor cu tofu. Adică ce nu știu eu este dacă se marinează tofu, cîtă ceapă se pune, dacă merge bulionul italian și ce fel de condiment e mai potrivit, piperul boabe sau ardeiul iute murat. Eu am încercat bulz ciobănesc cu tofu. E excelent, a vortat și cățeaua vecinului de la miros.
Onorat de trecere și semn.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !