Comentariile membrilor:

+ "imi extind spatiul acesta circumscris in piept"
Ela Victoria Luca
[30.Mar.06 01:34]
Pentru cum transgresează poeticul spațiile interioare, pentru privirile verticale, ce văd liniile-cuvinte și le simt vibrația, pentru discursul nu atât de ermetic încât să nu lase citiroului porți de pătrundere în sensuri și în ape paralele - nu doar cultural vorbind -, pentru versurile din miezul poeziei:

suferind tacit de claustrofobie de alergii de raul
marilor si mai ales de raul de mitomanii oh nu nu am
de gand sa plec acum cand aerul se umple printre
picurii uimirilor cu raze si chiar acum cand m-a
lovit in crestet un topor de lumina ah nu ci dintr-o
coarda vocala si poate un unghi al privirii verticale
cu neobisnuita cerbicie imi construiesc o undita
imi extind spatiul acesta circumscris in piept


și pentru că nu mă trec "bizare interogații" cu privire la talentul de a rămâne în liric, dincolo de limitele oricărui curent, remarc acest "potop de cuvinte". "Întru lumină și mai ales întru adevăr", evidențiez.

Ela

 =  interesantă poezia
Iulian Contemporan
[30.Mar.06 02:09]
dar problema-i că o prea mare consecvență uneori strică, adică despre potopul de cuvinte cu un potop de cuvinte e ca și cum ai bea o pălincă exagerat de tare, la vreo 65 de grade, te arde pe gât, te înroșești și ochii-n cap ți se bulbucă, nu te supăra Adina, zic astea în calitate de simplu cititor care vrea ceva puțin-puțin mai aerisit

 =  Nunuism aplicat !
adrian grauenfels
[30.Mar.06 14:30]
ciudat e, cum se scrie NuNuist, chiar in afara metodei. Interesant e ca teoriile postmoderniste ne sfredelesc constiinta . Ce rol au cuvintele daca nu o transparenta a perceptiei senzoriale? Eu zic ca Adina demonstreaza minunat scopul artei : o dizolvare a granitelor intre cunoastere, constructie si rational. Vedem in text o relatie strinsa intre cuvinte, obiecte si perceptia lor in ochii cititorului. Chapeau!

 =  adina ungur
teea mirescu
[31.Mar.06 07:38]
uite cum ma faci tu sa sed noptile cu ochii in monitor si sa ma gandesc iarasi la tot ce este cuprins in "spatiul circumscris in piept"...
si eu vroiam sa te mai citesc. imi fac atat de bine poemele tale.

 =  după "pentru acum" voiam o pauză .... pentru echilibru!
Adrian Firica
[03.Apr.06 00:37]
pentru acum

(apoi lăsam spațiul de articulare)

chiar știind că în această odaie intercostală
...

Un zbor de cuvinte, vine pe rând. Cam dintr-o parte.
 =  raspunsuri
Adina Ungur
[03.Apr.06 01:28]
Dragilor,


Ela, bucurandu-ma pentru felul in care rezoneaza undele tale cu versurile asa-zisului potop, iti multumesc, zambindu-ti, suflete!

Iulian, ti-am perceput orizontul de asteptare, probabil ca o fi cam prea la multe grade, unul peste celalalt, insa cateodata am nevoie sa mai las din preaplin sa iasa pe hartie si cam asa a fost de data asta. Adica, de emotia asta. Multumesc de trecere, nu ma supar deloc, dimpotriva!

Adrian Grauenfels, ce frumos spui tu in doar cateva cuvinte, trebuie sa recunosc ca ma incanta sa descopar un privitor de poezii si nu doar un simplu cititor, iar bucuria mea se va concretiza printr-o vizita la textele tale si neaparat un semn. Nu chiar acum. Multumesc!

Teea scumpa, tu ma bucuri mult si asta pentru ca te stiu si stiu exact cum se asorteaza poeziile mele sufletului meu. Uite cum imi dai tu un rost! Multumesc!

Adrian Firica, multumesc pentru sugestie, hai sa o facem cum zici tu, desi fara punctuatie si fara cadenta de tip clasic a prozodiei versurilor, arajnarea lor nu are decat importanta suflului continuu. Dar o putem modifica. Multumesc!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !