Comentariile membrilor:

 =  De luat in seama
Daniel Stuparu
[08.Aug.07 21:56]
Iata un interviu nu doar interesant, ci si extrem de actual. Limbajul abstract uneori, stiintific alteori, ii va descuraja poate pe unii cititori, dar pana la urma tocmai in asta consta provocarea.

 =  provocator
Anni- Lorei Mainka
[13.Aug.07 01:02]
bine v-am regasit
sigur ca un ateu e mai aproape de Dumnezeu , el avind timp sa se intrebe daca exista ceea ce el nu crede....cei ce cred, evident ca se ocupa cu.....te miri ce...
oricum mi-ati facut o bucurie cu acest interviu
despre aceasta tema este preocupat si dr. Suteanu, univ. Halifax, absolvent fizica, plecat doar de citiva ani , cautind raspunsuri...pe curind

 =  Răspunsuri
Manolescu Gorun
[14.Aug.07 17:02]
Daniel,
1.Îți mulțumesc pentru aprecieri.
2.„Limbajul abstract uneori, stiintific alteori, ii va descuraja poate pe unii cititori, dar pana la urma tocmai in asta consta provocarea.”
Vezi că, de bine de rău, neîncrederea ta în cultura și inteligența cititorilor nu se justifică. Numărul celor care accesează textul crește încet, dar sigur.
3. Într-o discuție “face to face”, pe care am avut-o la Deko, disctam despre marketing (i.e. cum să facem ca “marfa” noastră – textele – să se “vândă”; fără a face compromisuri d. p. d. v. al calității )
Îmi permit să desconspir (propun) cel puțin două metode adecvate postărilor pe internet,
I. (a) se începe cu niște lucruri ultraelementare astfel încât cititorul să aibă sentimental superiorității și să dorească ca, mai departe, să vadă cât de mediocru este autorul;
(b) se trece rapid la niște lucruri mai puțin elemtare dar pe care cititorul le știe; și va gândi: “totuși autorul mai știe și el câte ceva” (sentimental de superioritate persistă)
(c) urmează câte “ceva” care mai este înțeles numai de două personae: autorul și…Dumnezeu (cititorul déjà a căzut în capcană)
(d) se încheie cu ceea ce poate înțelege numai o singură persoană - evident că nu e autorul (cititorul e K. O.).

II. (a) Inducerea, de la început, a unui complex de inferioritate în cititor (stimularea abiției de a căuta să înțeleagă);
(b) “de-complexarea” acestuia pe parcurs făcându-l să înțeleagă printr-o expunere cât mai clară posibil.

Repet: rețetele par a fi valabile mai ales pt. internet, iar textele nu trebie să depășască, la început, 2 – 3 pagini.

După o serie de texte scrise într-una dintre manierele de mai sus, se reușește (dacă textele au “substanță”) să se formeze un grup de cititori fideli. Și nu mai este nevoie să se recurgă la tot soiul de “manipulări”. Acum se poate scrie în ce mod se dorește, iar textele postate pot crește în întindere – déjà s-a format un set de “clienți dependenti/captivi” ; care nu vor părăsi autorul atâta timp cât nu-i va dezamăgi. Și nu va mai depinde autorul de “consumator”, ci invers.

Mai sunt și alte metode. Teoria ca teoria, practica ne mănâncă.

Cu prietenie,
Gorun

Anni,

Sunt bucuros că ne re-întâlnim (pe internet). Mulțumesc mult pentru apreciere. Precum și pentru informația despre Cristian A. Suteanu. Am intenția să-l contactez.

Cu cele mai bune gânduri,
Gorun

 =  draga prietene
cornel marginean
[15.Aug.07 13:54]
am citit cu un interes maxim textul tau si asa m-am aprins ca am ars intr-un text pe care l-am postat separat cu dedicatie sincera

cu felicitari prietenesti
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !