Comentariile membrilor:

 =  aber das ist...
felix nicolau
[12.Jul.07 22:07]
deci beton! real amuzant, chiar daca unele faze sunt preatari. asta e catalin cel adevarat. am prins si tragicul, n-ai grija. oricum, se vede ca e scrisa de un om matur la cap si copil la suflet

 =  Tout ce qui n'est pas en moi n'est rien !
Cătălin Găian -Konig
[12.Jul.07 23:29]
"...matur la cap si copil la suflet."..."Merci" Frate Felix, sincer vorbind, sa scriu pe sait nu as mai face-o, daca nu ar mai fi cativa pe care chiar ii iubesc...de una de alta...si pe care nu as vrea sa-i las fara a-i mai "deschide"... cu scelerari de-ale mele...In plus am ocazia prin conventii care tin sau nu, sa-mi verific puterea si concizia unor ganduri care alearga pe langa ureche si ochi deopotriva, si in plus, citindu-i pe altii care nu mai prididesc "desfatandu-ne" cu "scelerari"..! Si de ce sa nu recunosc, unii, din ce in ce mai putini, o fac chiar bine..bine de tot !

 =  Insiruire
diana sima
[13.Jul.07 00:35]
Un text teatral as zice mai degraba un monolog plin de salturi mortale care are intr-adevar darul de a te aseza pe scaunul din fata psihiatrului, la o sedinta foto :-) Interesanta si aceasta tehnica de rupere folosind majusculele aparent aiurea... ce sa zic? Manierism in stil Felix Nicolau, nu ma mir ca i-a placut si probabil, l-a si recomandat.
Lara

 =  Lady
Cătălin Găian -Konig
[13.Jul.07 01:02]
D, ai prins cevasilea..dar tehnica de care zici tu, majuscule folosite aparent aiurea, eu nu-i spun asa. Primele poezii pe care le-am scris in urma cu
ha,
ha ha,
ha ha ha..aproape 30 de ani..erau cu versuri care indiferent de unde le "rupeam" aveau majuscule la inceput de "rand"...astazi "vers". Cunosc din surse sigure ca lui nea Marin Sorescu i-a venit, practic vorbind, greu sa se alinieze, dupa nouazecisti privind tehnica folosirii versurilor albe! Te sarut Diana..ne mai auzim pe strasse...poate chiar in..cu....."musonul tau preferat"

 =  ...
laurentiu enache
[13.Jul.07 01:08]
nu cumva dupa doare e o enumeratie ?
daca da cum vine acordul ?

 =  tampito, esti o tampita, cea mai mare tampita, tampita tampitelor!
Dana Mușat
[13.Jul.07 07:35]
Imi amintesc de vremurile frumoase cand eram in liceu...ce vremuri!
Pe atunci, modurile de adresare erau foarte...interesante:)
Si imi aduc aminte cum ne alintam eu si cu prietenele mele de la tampito(care era cel mai presus apelativ..daca auzeai pe cineva ca iti spune "tampito" insemna ca deja erai super tare) si pana la "stafido", "portocalo" si alte cele alese si gustoase.

Asa ca pentru mine a fost deliciu poeziuca asta(impropriu spus "poezie"... o simt ca pe un text modern in versuri, dar nu o pot numi poezie).

Finalul satiric?!


Toate cele bune!

 =  Cu ochii beliți care mirosesc iarna
Poezie amuzantă... dacă nu ar fi vară m-aș gândi că agramatismul este în floare. Dar e drăguț, merită o citire și ideea în sine este bine exploatată.
În rest, din pacate, nu am rămas cu nimic în urmă... poate doar cu un zâmbet pe buze.

Cristina

 =  Dano ..fata
Cătălin Găian -Konig
[13.Jul.07 09:10]
daca iti spun ca de pe acolo a venit modul de adresare, inseamna ca m-as pune bine cu tine, dar sincer zi-mi fata tampito, ala din unspe-a Be a venit dsupa tine sau sanchi, l-ai pus tu ca sa vina ? Misto tipu dar vezi ca l-am vazut cu Denisa..cum care Denisa tampito, Denisa draga tampita aia cu fitze de la E ...Ha, ha ha, ha ha ha ha !Sarutari!

 =  Fata draga,
Cătălin Găian -Konig
[13.Jul.07 09:22]
Daciana, un zambet pe buzele-ti uscate de vremea asta in care iti vine sa intri in pamant de caldura! Ce vrei sa imi doresc mai bine si mai mult de atat. De sarutesc !

 =  Buzele mele sunt...
... desigur, neuscate... și știți de ce? asta numai și numai pentru că și eu... la rândul meu... sunt sărutată de tâmpiți de la scara B care le place să umble pe sub stelele mele. Ce să le faci? Îmi păstrez zâmbetul fără să intru în pământ
Doriți-vă numai bine, numai de bine și nu numai atât...

Premesc sărutescu' dvs.

Cu drag,
Cristina

 =  cel puțin pentru gustul meu,
alina livia lazăr
[13.Jul.07 10:32]


acest text este forțat
și din această cauză
nu reușește să transpire
nici furie
nici detașare
nici umor

remarc amestecul haotic de neologisme și aproape-arhaisme
de interjecții fără culoare
de semne de exclamare printre fragmente neilustrate de semne de punctuație

și mirosurile mirosesc
păsările cânticesc
iar iaurtele iaurțesc

este incredibil cât de prost se poate scrie în ziua de azi, dar nu asta ar fi problema, ci pretenția de a crede că - în fine - chiar ai scris ceva:)


 =  tâmpito, ( poem clasic )
Dan Cârlea
[13.Jul.07 10:31]
știi cât îi respect pe-ai tăi civilizați părinți
și zâmbetul tău fabulos, cu șaorma între dinți,
mi-aduc aminte cu nostalgie inextricabilă,
cum te scobeai în nas, la prima întâlnire mirabilă.

tâmpito,

m-am întâlnit cu fostul tău iubit, prin drumul sării,
mi-a spus că te-a cunoscut la parașutism, prin zona gării,
spunea că iubirea voastră pură lumina ca o faclă
după dragoste, cerurile ți se decantau în ochiul de sticlă

tâmpito,

cică-i găteai specialități, începând cu fasole, terminând cu arpacaș,
stăteai la tv - dolce și-l trimiteai cu vaca pe imaș,
noaptea-l făceai fericit, îl invidiau toți tractoriștii din sat,
nu știau ca dimineața trebuia să care cu roaba lățeii din pat.în fine, închei această poezie de dragoste, ca tre să ies de pe net, că e zapp și cade, o adevărată pacoste,
nu uitați, nea gogu vă pupă
toată viața asta de FKL
și după
 =  schatzy...mia cara..draga moia
Cătălin Găian -Konig
[13.Jul.07 11:08]
vorbesti draga mea, "cel putin" aici, despre gustul tau...hmmm... dar parca Alina Livia Lazar era un ".. exemplar feminin paranoic spontan absent adjudecat liber sincer și irefutabil ghinionist.... care crede în poezia citită pe străzi în tramvai la coadă la taxe și impozite de oameni de diferite culori vârste sexe și, mai ales, cu diferite tipuri de mers..." si eu cred in continuare asta drept pentru care, fata draga, ma semnez.
Cu sarutari dulci..
Al tau Catalin din Victoriei..de fapt, de peste tot !

 =  gogule
Cătălin Găian -Konig
[13.Jul.07 11:18]
unde spusasi ca plecasi...fratzioare..ca mi se facuse un dor de tine..mama, mama ! Rau este ca ne vedem foarte rar, "fetele si baietii" de pe site, care mai au ceva de "basaghit" si in afara. Ca este de una ca este de alta, cum sti si tu, "caci" in viata asta de FKL, precum spune poetul...
"In viata asta-tat de sluta\
Cacatzii scriu in loc sa puta\
Si scriitori-adevarati\
Sunt inghititi de-acesti cacatzi !\
Sa ne traiesti gogule !
Toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim !

 =  ă
Bogdanovici Andreea
[13.Jul.07 11:54]
"Și-al naibii de rău mă doare
Piciorul, picioarele,
Osul, oasele…"

parcă nu sună prea right. :)

mi-a amintit că la subiectele de anul acesta la olimpiada de geografie era "enumerați un factor". :D
cam așa este și cu partea de mai sus.

acum dacă modificați nu o să mai fie textul la recomandate până îl va pune editorul care l-a recomandat din nou.

is your choice.

numa' bine

 =  Deea
Cătălin Găian -Konig
[13.Jul.07 12:06]
Am vrut sa schimb, dar am lasat-o balta...am pus doar un punct, care poate sa rezolve, zic eu, "situatiunea ! arutari..racoroase, fata draga!

 =  în vremea asta, Cătălin...
ioana matei
[13.Jul.07 12:41]
scrie, iubește și, mai ales, râde:
"Ha,
ha ha,
ha ha ha ha. "
ceilalti râd de râsul lui... toți devin afectați...un text povestind, cu umor aproape violent, despre tot mai des poezia-i din jur...și incă ceva...iata, am vorbit despre cuvintele unui "suflet de copil" si genunchiul lui "zburator"... sper ca acest comentariu sa nu afecteze autorul...

 =  respect
Leonard Ancuta
[13.Jul.07 17:06]
las si eu acest mic semn ca o bataie din palme, fiindca se cuvine sa-i aratam respectul aceluia care prin talentul sau mi-a alungat somnul unei dupa amieze calduroase.

 =  ...scrie, iubește și, mai ales, râde...
Cătălin Găian -Konig
[13.Jul.07 21:56]
Draga ioana...nu ma afecteaza nimic pe lumea asta, mai mult decat legile facute de oameni ! Cele ale pamantului, de la facerea lui, alta mancare de peste ! Sufletele celor dusi dintre noi, nu zboara printre noi. Cine spune asta reclama faptul trairii lor. Sufletele vietuiesc in noi, nadajduiesc asemeni noua...dar de ce Doamne iarta-ma ostenesc, povestindu-mi mie ceea ce stiam de mult ! Sunt un om mare cu suflet de copil, care "scrie iubeste si mai ales rade"!
Te sarutesc femeie !
Apropos..faptul ca am pus "un punct"...m-a scos de pe pagina de recomandate? Vreau inapoi ! De ce m-ati scos de pe randul unu banca de la geam..."era un crampei din viata mea ! "

 =  Leonard
Cătălin Găian -Konig
[13.Jul.07 22:03]
Respect la ultimul com al unui om care cu siguranta "scrie, iubeste si mai ales rade". Ma afectezi tampito este gand nealterat de "desuetitudine" si mai ales nedoritor decat de semne care sa faca distinctia dintre "afi aface aavea"..
Cine are urechi de auzit sa auda ! Te salutesc maitre..sa-ti fie numai bine frate!

 =  Catalin Gaian-Konig...
ioana matei
[15.Jul.07 20:06]
poate c-ar fi bine sa-mi citesti comentariul precedent inca odata... multumesc...

 =  Ioana Matei..eu te iubesc
Cătălin Găian -Konig
[16.Jul.07 14:00]
Ioana eu te iubesc...asa cum iubesc viata ! Astfel relationez cu toti cei din jurul meu, buni sau rai...iubindu-i ! Ca este bine sau nu..nu ma intereseaza! Daca lor le este bine, chiar si mie imi este bine, mai conteaza altceva ?

 =  Catalin, tocmai...
ioana matei
[16.Jul.07 14:43]
despre iubirea ta si rautate incercam sa vorbesc... oare cate forme sa aiba iubirea? se pare ca incurcate sunt caile ei... stii ce cred eu ca mai conteaza? sa nu-ti fie bine tie cu pretul raului celuilalt... nu este o acuzatie ci doar un posibil raspuns pentru intrebarea ta...e doar punctul meu de vedere...

+ treaz?
Adrian Suciu
[16.Jul.07 15:00]
Pentru fluturii aia care s-au c... in rotula si pentru bancul asta nesfirsit care risipeste de unde n-are si aduna de unde nici nu-ti vine sa crezi. Tot o muza si-aici prin spate da' luata rau la refec. Judecind dupa bucata aiasta, trebuie ca toate muzele tale sint masochiste. Text tare, "shot dupa shot" si prever ala merge la fix. Erai treaz?

 =  ioana scumpa..
Cătălin Găian -Konig
[16.Jul.07 15:01]
aici ai dreptate..ceea ce tu crezi ca se intampla ..samanta vantului si a furtunii culese...da este de gandit !Mi-ai dat tema pentru acasa !Nu ca nu m-as fi gandit si eu...dar mi se pare normal ca si ea sau el sa nu taca din gura, si sa vorbeasca !? Ca si chestia cu afectatul tampitei..te-ai gandit vreodata ca iubeam femeile...atunci cand scriam despre femei ? Sau la indemana ti-a fost reculul cuvintului.. TAMPITO ?

 =  limbaj violent
Ioana Geacăr
[16.Jul.07 15:02]
Limbaj violent, se poate numi curaj, e ușor de avut curajul ăsta în zilele noastre. Cuvântul "tâmpito" se repetă de 4-5 ori în text, trebuia să-l pui și-n titlu? cred că e prea mult. Probabil că e amuzant spus între femei, era o vorbă odată:"să fiu tâmpit(ă), dar nu dacă-l spune un bărbat unei femei, cum se-ntâmplă în textul tău (ajutat, se pare, de una-două imagini suprarealiste mișcate de fluturi) !
Ps: Nu sunt o prețioasă, îmi place F. Celine.

 =  mai...al lui Suciu
Cătălin Găian -Konig
[16.Jul.07 15:12]
mai...al lui Suciufratele meu de cele lumesti, get de origine de la Glad Menumorut...eram perfect treaz, dar tu mai vazut vrodata alfel...intru-candva ? Pot sa-ti spun insa cum eram "psiho"..eram terminat, obosisem de cat iubisem, se incalecasera amintirile, din cele potcovite si din cele fara de seaman...in plus, ma durea piciorul extrem ! As fi facut orice pentru una din femeile pe care, candva le-am nesocotit, iubindu-le, nu de altceva,( este stiut faptul ca iubirile mari nasc urile fara de seaman !)...doare sa-mi ttreaca durerea ! dar sansa atat de mica esra incat dac citesti urmatoarea postare...a devenit o obsesie ! Sarutari...ca de la frate !Mai al lui Suciu... Sa traiesti in forta si sa mori in liniste si pace !

 =  pareri...
Silvia Miler
[16.Jul.07 15:24]
Poteci batute...
Parca Fanfan le zice mai bine...

(Nostalgiile lui Fanfan


Cand Rechinii se-ntilnesc

La o bomba de spinos,

Despre cafteala vrajesc

Si fapte de pandaimos.

Unul tare in gargara

De meserie talhar:

"Am mardit unul aseara,

Cand se cotea de la bar.

Colo-n colt la Citadin,

Cand i-am pus un moldamin

A mancat asfalt pe burta.

Nu era nimeni pe strada

Sa bungheasca cum il fac,

Bucuros de asa o prada,

L-am intepat la tic-tac.

I-am luat apoi goldeanul,

Un buboi misto, gravat,

Era imbuibat bastanul,

O fi fost vreun avocat.") =  Ioana draga mea !
Cătălin Găian -Konig
[16.Jul.07 15:25]
Ceea ce este violent este intradevar felul in care iubesc ! Uit de mine, si gandesc ca este cel mai bine asa ! Sa uit! Iubirile cu jumatati de masura...nu exista, acelea nu sunt iubiri sunt fracturi...franturi de sentimente sentimentalisme flescaite, asemeni unor ejaculari precoce...si crede-ma este viata pierduta !Mai tii minte, trebuie, in liceu, cand fetele intre ele dialogau incepand cu "ce mai faci tampito ?" Colegele mele, cele mai multe dintre ele erau prietenele mele cele mai bune ! Unul sau doi prieteni baieti am avut, dar fetele erau, cele mai multe dintre ele prietenele mele ! Daca aveau vreo probleme legata de neintelegerea comportamentului baietilor, eu eram cobaiul lor ! Asa am ajuns la 39 de ani albit si impamantenit..dar iubind femeile ! Altfel decat pot unii intelege ! Te sarutesc...

 =  Silvie.."Vartan"
Cătălin Găian -Konig
[16.Jul.07 15:29]
Sylvie Vartan...ehehei...Mai tii minte ? Nostalgiile lui Fanfan...hmm......sunt de citit...dear ! Pupici !

 =  la rima doar c-o nostalgie
Silvia Miler
[16.Jul.07 15:45]
Vartan Sylvie...
pas sa vie
la rima doar c-o nostalgie
Pupi(ici), pupi-colo si colea
Parol, mon serul, zice: "Ba!"
"ha!
ha, ha,
ha, ha, ha!"

 =  e luni
Magdalena Popa
[16.Jul.07 15:51]
asta-nseamna ca lasi semne. sa in-semi ceva. sa semn-ezi fiecare zi de luni dintr-un calendar dincare toate lelelate zile au fost deja rupte. suuuuuuuuuuper, cum ar spune Ioana, fetita de numai 6 ani a unor prieteni

 =  *(o stea verde)
Dana Banu
[16.Jul.07 16:19]
un text natural strălucind prin spontaneitatea discursului și printr-un limbaj dur și neșlefuit, surprinde prin lipsa de coerență și prin agramatismele proverbial asumate de autor

felicitări pentru stele

îți ofer și eu una, verde...

servus

PS: apăi, frate konig, greu cu muzele aiestea, mai bea și un pahar cu apă, ți-a prinde bine, părerea mea...

 =  Nu mi-a placut!
Constantin Codreanu
[16.Jul.07 19:52]
Am revenit si eu dupa o lunga pauza de dizertatie and staff pe poezie.ro sa ma mai "delectez":) cu postarile de pe aici si am inceput, bineinteles cu prima poezie din columan recomandatelor (randul unu de la geam, cum zicea si Catalin:))...
Desi am vazut multa lume laudand poezia, eu o sa subscriu, cu ingaduinta autorului, parerii expuse de Alina Livia Lazar, un text destul de slab, din care as retine doar "Vizitii cu viziuni", in rest, "fluturii care se caca" duc direct la gainatarea de la Stanescu, iar "vorbe vorbindu-se" suna mai mult decat ieftin, o tautologie de clasa 8-a pentru elevi care vor sa impresioneze prin conotatia pozitiva a unei greseli de stil intentionata...

Nu mi-a placut!
Cu drag,
Constantin

 =  kitch
Ioana Geacăr
[16.Jul.07 21:04]
Cătălin,
nu știu de ce e ajuns textul ăsta la recomandate, nu discut chestiunea, e ceva subiectiv, dar
titlul e scârbos, ofensator și de prost gust,
textul - un kich vulgar, nu te îmbăta cu amintiri.
Cineva amintea de stilul lui Felix cu care ai avea ceva in comun: eroare! Felix nu-și ofensează nici personajele, nici lectorii, a învățat de la nen'su Caragiale.

 =  m-a afectat si pe mine
Alberto M. Popesco
[16.Jul.07 21:14]
adica m-a tampit total :D

sa ne fie de bine, tara merge inainte, noi postam poezii, balariile cresc cu patima :D
oarecum amical,

 =  Danei, Ioanei, lui Constantin si lui Alberto de asemenea...
Cătălin Găian -Konig
[16.Jul.07 23:12]
Sora D.B. si frate Codreanu, dragilor de voi Ioana si Alberto imi sunteti cu totii extrem de dragi, daca se poate spune, chiar fara de pret ! Formele voastre de a va arata, fie el si dezgustul despre scriitura mea, imi sunt la fel de dragi ! Cum altfel s-ar simti oare cel care scrie atunci cand toata lumea vede in el un "far" daca nu cumva, Doamne fereste, un idol ! Daca voi vedeti altceva, inseamna ca exist ! Nimic nu este mai de pret decat aceasta !Va iubesc fratilor, pentru ca eu nu cunosc ura, cine ma cunoaste stie lucrul acesta. In plus, asa cum am spus putin mai sus, iubirile cu jumatati de masura...nu exista, acelea nu sunt iubiri, sunt fracturi...franturi de sentimente, sentimentalisme flescaite, asemeni unor ejaculari precoce...si credeti-ma este viata pierduta ! Cu drag va sarutesc pe voi fetelor...va salutez pe voi baieti !templierul

 =  Magdalena draga mea
Cătălin Găian -Konig
[17.Jul.07 06:44]
Punct si de la capat in "calindar", ca la scoala : ianuarie, luni, primavara, unu si litera A, inseamna inceputul! Desi pare incredibil pentru cei care sunt dezgustati de cuvinte pe care le scriu pentru ca le simt, "inceputul" si mai presus de toate, este EL..si ...CRED ...! Tot ce se poate M...

 =  Imparatul e gol !
Chitul Grigore
[17.Jul.07 10:05]
Nu stiu de ce ,citind aceasta poezie si comentariile care o insotesc,am avut senzatia ca sunt copilul din celebrul basm: “Hainele cele noi ale imparatului”. Poate o fi de vine caldura prea mare…
Avand in vedere ca a fost pomenit si numele poetului Marin Sorescu - cu evidente influențe in strofa a treia - as recomanda,totusi,o lectura mai atenta a scrierilor lui,in cazul de fata a volumului “La Lilieci”, pentru a invata mai multe de la maestru…

 =  Draga Grig
Cătălin Găian -Konig
[17.Jul.07 12:13]
Marin Sorescu era de fapt Marin Preda...dar conteaza mai putin lucrul acesta, atat timp cand sunt cititi si unul si celalalt ! Vazand Morometii la tv zilele acestea, m-am trezit, dintr-o data fericit ! Avem istorie !

 =  Cătălin
Iulia Pomagă
[17.Jul.07 14:10]
Azi e marți, nu e reject. E bine. Scriești bine și știi asta. Iar te-ai jucat aici de-a "râsul-plânsul" și a fost ok. Eu am pariat pe pohem pentru fluturii ăia, pentru visul cu vrăjitoare...și pentru că azi-mâine iar se face luni. "ha, ha ha, ha ha ha ha".

 =  sal'tare fata draga
Cătălin Găian -Konig
[17.Jul.07 16:23]
"sanchiu" july pen'cuvinte! Stau sa ma gandesc..."fac la tigari si ma gandesc".Daca nu ne-am mai putea juca de-a rasu'-plansu', ce s-ar putea intampla cu cei "neinduratori", cei neglijenti in felul in care isi distribuie, carutele pocnind de senzatii ! Aici ar fi mers emoticonul care face cu ochiu'! Te sarutesc !

 =  am aflat ceva
Amalia Cretu
[17.Jul.07 22:34]
poezie de idei, aduce in atentia lectorului relativitatea de moment a unor situatii de viata; eul liric da expresie unor raportari la evenimente traite si aduse in atentia noastra prin transcenderea realitatii in scopul accentuarii tensiunii emotionale.
repetitia, metaforizarea si utlizarea unor expresii argotice care contin sensuri usor decelabile fac din poema un semn al revoltei fata de efemeritatea unui etape de viata marcata prin presentimentul unei evolutii sintetic integralista in viziune si dinamica;
in ultima instanta frapeaza formula de a adresare ce tradeaza relatii interpersonale amiabile si permite sublinierea ideii ca la o anumita varsta...totul este permis.
inspiratie, mereu
amalia

 =  Amalia
Cătălin Găian -Konig
[17.Jul.07 23:49]
Sarutari de maini..ce sa mai spun..sarutari de maini..si sa se intalneasca sufletele celor ca noi, draga mea ! Doamne ajuta necredintei noastre!

 =  Banal sau cum ar spune rușii - "boring"
Mihail Bîrsan
[21.Jul.07 21:28]
Sărută mâna și piciorul,
Sărută pruncul și odorul...
Și eu nu m-am născut de ieri,
Am strâns o mie și una de culori.
Dar la obiect să revenim -
Nu m-ai impresionat deloc
Ai pus în reci cuvinte de țăran
O ramă veche de cinci secole încoace
Te plictiseai sau căldura de peste 40'
Nu-ți dădea pace?!

 =  părere
Mihai Robea
[22.Jul.07 15:37]
cu riscurile asumate un text expresiv și reușit. Bine punctate oboseala, revolta, lehamitea; inclusiv de râsul forțat, de dispunerea acestuia. Excrescențele limbajului alimentează cumva notele grave. Original, cu aparențe euforice însă trist.

 =  Fratele meu
Cătălin Găian -Konig
[22.Jul.07 17:02]
Mihai Barsan, chestia cu poezia este simtire imediata, fara ocolisuri am zis ce am simtit, scormonind o lecutza prin spatele de amintiri, atat de aproape simtite , le-am lasat sa respire , asa cu au vrut ele ! Ce a iesit ! Inca ma afecteaza tampita...si al naibii de bine stie sa o faca, incat a devenit obsesie !
Salutari dragule !

 =  mihai barsan
Cătălin Găian -Konig
[22.Jul.07 17:20]
revolta, lehamitea, râsul fortat...este un joc pe marginea prapastiei, pe care mi-l asum...! Iar eu spun, jocul este suportul moral al celor care sunt ucisi de realitatea imediata. face asadar sa "POEZIM" batrane cat vom mai putea poezii !

 =  :?
ciustea andreea m.
[24.Jul.07 06:04]
citind acest ..text,am avut doar revelatia spontana a urmatoarei imagini:o cutie de bere sugrumata cu voma in interior;pe langa aceasta senzatie vizuala,o alta senzatie de tip Nausea lui Roquentin,o angoasa -imi venea sa ies in mijlocul strazii si sa urlu ca o lupoaica.;in gura aveam un gust amar.cerul se innegrise .vantul incepuse sa bata:se anunta apocalipsa poeziei.
felicitari pentru frumoasele senzatii pe care cu atata maiestrie, ai reusit sa mi le induci.(oricum,tu te simteai bine cand ai scris? )

 =  o tampita
Lora Ungureanu
[25.Jul.07 17:15]
M-am simtit tanara iar cand am citit tampenia asta de poezie, si asta nu e de ici de colo...nu am veleitati nici de scriitor nici de comentator, dar imi place sa citesc, mincati-as poezia si satura-m-as de ea...

 =  dear...
Cătălin Găian -Konig
[27.Jul.07 12:59]
andreea..este ceva incredibil de uman sa nu-ti lasi voma la indemana altcuiva..care nu stie ce sa faca...bineinteles cu ea! Nausea este continua...si sensibil egala cu valoarea umana descoperita ! Vezi tu scumpa, in sartre exista o divizie de socante sugestii rocambolesti, a surselor ei...a gretei !Si eu sunt dezgustat peste masura uneori, Antoine este un om fericit poate lucra cu sine... Chestii socoteli... sora mea de ginta...ideea de libertate dispare cand iti dai seama de diferenta dintre existenta si esenta, poti actiona liber pentru a iti sustine proiectul de esenta, valorile create, dar le poti si trada, fiind “condamnata la libertate”.....Chestii socoteli draga mea..Te sarutesc

 =  Lora mama...
Cătălin Găian -Konig
[27.Jul.07 13:12]
nu am citi tot jurmalul...dar mi-a sarit in ochi finalul lui..."fiti dracului sinceri!!! Si cand aveti chef sa va inselati partenerul, trageti-l de mineca ! Spuneti-i: am impresia ca o iau razna! Si aveti mai multa rabdare, inainte de a trece la masuri extreme...Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi." ce nu inteleg eu cum poate un om tanar, ca tine, sa se simta altfel decat ...tanar ! Eu nu cunosc oameni batrani! Faptul ca ei isi spun astfel mi se face o greata sora cu dezgustul si frate bun cu ce vrei tu...draga mea . Mai mama draga ce viata frumoasa mai este de trait, mancati-as...tinereatea..sigur nu m-as satura de ia..! Te sarut Lora fata...

 =  :?
ciustea andreea m.
[31.Jul.07 22:57]
nausea este sensibil egala cu valoarea umana descoperita??poate fi doar,luand cazul constiintelor acute,direct proportionala cu valoarea umana careia sus indicata constiinta i-a descoperit inconsistenta;nu as fi banuit ca pe o fiinta umana o pot ingretosa valorile sale ontologice;dar ma rog,poate din prima parte a acestei asertiuni,lipseste primul termen..pe urma,cum reusesti sa corelezi ideea de libertate cu diferenta dintre existenta si esenta?as dori sa-mi argumentezi in ce masura daca existenta si esenta coincid,ideea de libertate ramane valabila,ca eu ,nu reusesc sa inteleg..(pe langa faptul a eu am ferma pe retina imaginea unei nuci in perete citind acesta afirmatie..);pentru ca imi pare straniu ca amesteci concepte metafizice cu termeni etici.;pe urma,am sa te rog in virtutea principiului ca nu vorbim in dodii,deci ca suntem capabili sa ne explicam afirmatiile,-ce reprezinta un "proiect de esenta".
multumesc anticipat.

 =  Adreea M.
Cătălin Găian -Konig
[01.Aug.07 23:11]
...onto-to-logia...ha ha ha...nu este decat o teorie speculativă despre esențe...principiile ultime ale tuturor lucrurilor! Eu zic ca saracutza se ocupă numai de teorie fără legătură cu practica și cu experiența. Nu ma iau la tranta cu "nima" daca spun ca mi-este greata de prea multa dragoste cum imi este greata de prea multa marlanie! Daca iti plac lucrurile prea frumoase, prea calde, nu te gandeasti deloc la cele urate, si reci, nu te iubesti decat pe tine, si iti cari sinele ca pe o povara care are o singura usa catre cer... lumea ta este stramta si..fie vorba intre noi prea multa psiho..strica, iar
ontotologia...duca-se...caci am o grata...mama mama ! Ma gandesc ca totul sta pana la urma in Iubeste-ti aproapele ca pe tine unsuti...dar sa nu uiti ca aici intra si cei mai mari dusmani ! Asta subiect de studiu...
Te sarutesc ma petite fille

 =  :!
ciustea andreea m.
[02.Aug.07 15:44]
singura iubire veritabila este narcisismul,deci este normal si necesar sa-mi iubesc sinele,pentru a supravietui ca individ;pe urma,personajul istoric IIsus a spus:iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti,deci nu mai mult decat pe tine insuti si implicit pe tine insuti;daca tu,prin natura lucrurilor ,pur toppo,nu-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti,ci mai putin,orice eventuala actiune in sprijinul aproapelui va fi ipocrita(fara fondul afectiv necesar),deci va fi comis un pacat;prin urmare chestia asta a iubirii aproapelui e cu doua taisuri...iar eu ma pot iubi linistita d o a r pe mine insumi(caci in asentimentul preceptului religios,ar fi pacat sa nu ma iubesc,pentru a nu as avea obietul paradigmatic indicat la care sa ma raportez in iubirea pentru "aproapele")asa ca cel putin o parte a dogmei o condivid in mod aleatoriu.
ok?

 =  templierul
Cătălin Găian -Konig
[10.Apr.08 01:51]
k andree...mi-au trebuit 8 luni o saptamana si o zi pentru raspuns ...dar este k !!!!...cu mare drag...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !