Comentariile membrilor:

 =  parere
emilian pal
[22.Mar.06 22:04]
Strofa a doua impresioneaza printr-o realitate cit se poate de evidenta in zilele noastre. In rest, o adunatura pestrita de imagni si figuri de stil. Eu cred ca se vrea o parodie, sper sa nu ma insel, la ceea ce se intimpla pe unele site-uri literare. Cu stima
Emilian PAL

 =  regăsirea în tine (comentariu săltăreț)
Botu Cătălin
[22.Mar.06 22:43]
Imaginile tale, ca de obicei, mă iau de ceafă și mă duc cu ele undeva... forța spunerii tale mă torturează dar mă bucur că mă ierți și freci podelele (cui?) cu mațele mele (nu am plete dar am ochelari :), deci și musca pe chelie). Deja mă văd cu ochii prin lentile rătăcind zglobiu pe sub fusta ta largă de femeie de serviciu (prin școala literaturii, fie ea și fără pretenții ca a acestui minunat sait).
Mă văd la ora de franceză, dar profesoara mea era grasă și ne povestea (în română) despre cum s-a plimbat ea (când nu murise bărbatu-so) pe la Paris și prin alte locuri (asta a mea nu avea paranoia persecuției de către vocale pe care am văzut că ai deprins-o tu de la profa ta :)).
Da, mi s-a petrecut să fac biologia la laboratorul de limbi, că nu aveam masă de disecție și nici broaște (umblau olimpicii cu zilele să prindă câte frun amărât de brotac, ce prindeau aia tăiau), deci după mine broaștele chiar au fost la fel (chit că au dotat ăia laboratoarele și cu ochelari nu numai cu căști).
Dar aicea începi să devii subversivă și subliminală, că ai avut vreme (băbătio!) să construiești în tine mii de simboluri abracadabrante împănate cu litere, culori și monștri (le ai numai tu, sunt licențele simbolice ale tale, le-ai făcut special ca să ai ce dezvălui biografilor tăi pe bani grei înainte de a-ți da duhul) și eu unul oricum rămân cu ideea că nu spui nimic în unele versuri (vezi eul consternat urlător), că mă hipnotizezi să am coșmaruri și să țip de ele, să merg în cerc, deci mă faci să alerg hăbăuc cu mintea după desifrarea simbolurilor (cică), pentru ca să îmi adormi conștientul și să îmi intre adânc în mine credința că tu ești miel, șerpoaico, să vin să te caut că te-ai pierdut, îmi plantezi ideea că tu ești mai importantă decât toți ceilalți (că doar ești Oaia rătăcită), îmi spui că am un ren și o renoaică sub buric (nu cred că ai avut onoarea de te uita sub buricul meu, oricum acolo nu e nici Rudolf, nici Rudolfa, nici Moș Crăciun, cel mult ai găsi poate un hitman ;) (personajul din joc) și mai spui și că în matrix io sunt un produs al lu agonia, adică al unei oarecare agonii ce ți se repetă obsedant în privire...
Și da... revii cu altă obsesie a ta, editorii. Săracii de ei, nu te preaslăvesc, nu îți înalță statui și ode, nu îți netezesc drumul, mai lasă în viață și oameni incomozi.
P.S. Cum e cu cei care ți-au furat poemul? Intentași procesul?

 =  agonia agonia agonia
Enache Ionut Laurentiu
[22.Mar.06 23:00]
Claudia, originalitatea si lejeritatea scrierii e darul tau incontestabil.
de când au fost echipate laboratoarele
cu căști ți-ai spus că după tine
broaștele nu vor mai fi la fel


stiu doar ca acest text este plin de subtilitati :), inca incerc sa le descifrez, sper sa reusesc.
cu tot dragul :)

 =  piatra în baltă
Botu Cătălin
[22.Mar.06 23:18]
cel mai demn a fost emilian. s-a dezis complet de situație. comportamentul meu este cum este, dar ionuț chiar întrece orice limite făcând scufundări după piatră.
dacă totuși ai veni matale doamnă claudia să ne spui și nouă ce înseamnă de fapt aceste chestii? că asta e o altă mare însușire de a lu matale... elitismul.trebuie să îți comentezi singură textele, oamenii simpli neavând dezlegări pentru cimiliturile-ți fine

 =  emilian,
Claudia Radu
[23.Mar.06 00:51]
ma bucur ca te-a impresionat "realitatea" din versurile mele, ma intristez ca nu vezi dincolo de pestritul de curca-oaie-serpoaica-reni, ce pot sa-ti spun este ca am visat urat ieri noapte, un e mare si urlator. si nu port ochelari

 =  Ionuț,
Claudia Radu
[23.Mar.06 00:56]
Cred ca incepe sa-mi para rau ca nu am scris decat strofa asta:

"de când au fost echipate laboratoarele
cu căști ți-ai spus că după tine
broaștele nu vor mai fi la fel"

care va place voua, deh, cosmarurile sunt lungi, de aici se trage si titlul ;)

 =  Cătălin,
Claudia Radu
[23.Mar.06 00:59]
Nu cred că mai este necesară o explicație, ai făcut tu o analiză extrem de amănunțită...Mulțumesc.

 =  scriși de firmă agonia agonia agonia
Maria Prochipiuc
[23.Mar.06 08:27]
în fiece găleată ierți câte un mop torturat
freci podelele cu mațele lui în care au crescut ochelari
în amintirea că ai fost cândva la ora de franceză
profesoara îți vorbea despre dreptul
de autoapărare
împotriva agresiunii vocalelor
erai broasca pusă pe masa de disecție
în laboratorul de limbi străine

Încerc azi să mă fac înțeleasă sau mai bine zis să înțeleg o anumită formă de exprimare a poeziei, voi lua în analiză doar versurile de mai sus. Am citit aceste versuri de la cap la cap și invers, încerc să-mi fac o imagine, încerc din răsputeri să găsesc sensuri, semnificații și poate chiar trimiteri. Cu ce-am rămas de aici? Să vedem: că mopul torturat este iertat, probabil de cea/cel care îl folosește, ce să înțeleg de aici, mai mult de atât? Apoi versul al doilea, aici știu eu, ar fi doar sintagma cu mațele, dar, că, a crescut …ochelari în mațele mopului… următoarele versuri merg. După știința mea de interpretări literare, de scrieri în avangardă sau din alte și alte, nu înțeleg care este rolul celor două versuri. Mai departe, poate mă luminează autoarea, totuși cum poate fi numita scrierea aceasta? Apoi, eu cred că dacă dorești în mod deosebit să scrii în alte limbi o poți face pe pagini destinate limbii respective și aici mă refer la titlu, sau ne place să aruncăm așa cu expresii să înțeleagă unii sau alți că… Nu prea merege, e doar părerea mea.

 =  press ctrl/alt/delete
Claudia Radu
[23.Mar.06 19:26]
Maria,

"cred că dacă dorești în mod deosebit să scrii în alte limbi o poți face pe pagini destinate limbii respective și aici mă refer la titlu, sau ne place să aruncăm așa cu expresii să înțeleagă unii sau alți că… Nu prea merege, e doar părerea mea."

Spune, te rog, părerea ta și altor autori care pun titluri în altă limba decât limba română. Scuze, am meniu în engleza, poate tu ai un program de bază în limba română. Și o tastatură pe care nu scrie shift, delete. Bravo ție!
Dacă am ales să șterg așa și numai așa un coșmar (vezi explicația dată lui Ionuț), nu cred că datorez nimănui nici o altă explicație. Atât ție, cât și altora. Treaba ta că nu înțelegi nimic și nu cunoști acest "curent avangardist", poate am inventat eu unul între timp! Who know's! O să mă apuc de scris și Manifestul, poate atunci te lamurești.

Numai bine!

Claudia Radu


 =  deschide boticul spune: oooooooooooeeeeeee
Maria Prochipiuc
[24.Mar.06 11:01]

In primul rând o lămurire, eu scriu pe agonia pentru faptul că mă interesează și părerile altora asupra textelor pe care le postez și primesc atât critici cât și ‘’laude’’. Nu te-am ales pe tine în mod special ca persoană, ci mi-a sărit doar titlul textului în ochi. Trimiterea ta către alți autori era interesantă dacă îmi dădeai și nume, dar așa... eu am o tastatură de la anul 1900 și ceva, nici nu știu ce înseamnă toate acestea...

Nu ți-am cerut nici o explicație era doar o părerea asupra textului, și era interesant să cunosc și eu acest "curent avangardist" în care după cum spui se încadrează poemul tău. Din câte m-am informat și acest curent este cam tot de pe când am eu tastatura. E foarte bine că te încadrezi în acest curent, o fi ceva de genul suprarealismului sau …un curent agresiv revoluționar?… acest curent e un fel de explozie a instinctelor primare scăpate de sub controlul rațiunii…sau poate ceva de genul: disponibilitati sufletești individuale foarte diferite care reacționează la contexte culturale, sociale și politice diverse. Acum, dacă îl parafrazăm pe Tristan Tzara, ar trebui sa precizam ca avangardismul este o stare de spirit; deci, în cadrul mai vast al unor anume caracteristici comune, el poate căpată forme particulare care se schimbă în funcție de evenimente și de persoane.

Dar cred, că tu de fapt, vorbești nu de curentul de acum… ci, de un nou curent de avangardă (dacă spui ca vei scrie manifestul) ceva de genul…Oricum te voi mai citi, să mă pot familiariza cu acest nou curent.

 =  "deschide boticul spune: oooooooooooeeeeeee"
Claudia Radu
[24.Mar.06 21:45]
Cam așa ar trebui să arate un tiltlu de comentariu care "reproduce" un vers din textul comentat.
Doamna Maria, înțeleg că vreți nume de autori care publică pe acest site si au "impertinența" de a-i face un defavor limbii române prin a pune titluri într-o altă limbă. Sunt atât de mulți și de "importanți"...lista este prea lungă pentru a-și găsi loc aici. În rest,...no comment!
Aveți răbdare, când va fi gata manifestul, cu riscul de a face un offtopic o să-l pun în pagina dvs să-l puteți accesa.
Cât despre părerea altora, da, mă interesează și pe mine, dar am tot dreptul să ma simt lezată când "dintre sute de catarge", numai la al meu ați venit să vă uitați chiorâș la steagul arborat. Ei bine, nu!
La cât mai multe stele din partea autorilor cu titluri în engleză (și nu numai)!

cu stimă,
Claudia Radu
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !