Comentariile membrilor:

 =  Papa Pius
carmen visalon
[18.Jan.06 15:49]
Pentru ca nu stiu sa dansez, si podul ma imbie la saritura-mi-am zis: ce-ar fi sa intru un pic in catedrala, ca tot nu mai e nimeni acum cand toti sunt in piata intrebandu-se patimas:"pacatosul acesta-merita sau nu merita sa-l declaram sfant*?"
Cat despre poezie, mie chiar mi-a placut o plimbare prin Avignon, in plin ev mediu. Tu ce parere ai?
_________
*Procesul de beatificare a Papei Pius al XII-lea este in curs, desi unii evrei se opun, precum si unii lideri de dreapta din guvernul israelian. Eugenio Pacelli, Papa Pius al XII-lea, a incetat din viata la 9 octombrie 1958, la resedinta papala de vara de la Castel Gandolfo, dupa un pontificat de 19 ani. Insa potrivit cercetatorului evreu Pinchas Lapide, actiunile Papei Pius al XII-lea au contribuit, direct sau indirect, la salvarea vietilor a peste 800.000 de vieti evreiesti. Mai mult, departe de orice afinitate fata de Hitler, dupa cum pretinde si dramaturgul Rolf Hochhuth, Papa Pius al XII-lea a fost implicat activ in planurile de rezistenta din Germania in vederea inlaturarii lui Hitler, conform descoperirilor Biroului de Documente Externe britanic despre asa-numita "Schwartze Kapelle", in care erau implicate personalitati germane opozante ale Fuhrerului.

In recent aparuta lucrare "Pius al XII-lea, Papa evreilor", istoricul italian Andrea Tornielli dezvaluie faptul ca Hitler a ordonat in 1943 distrugerea Vaticanului si deportarea Papei Pius al XII-lea in Lichtenstein, ca represalii pentru asistenta pe care Suveranul Pontif a acordat-o evreilor, precum si pentru rezistenta pe care Biserica a opus-o regimului nazist. Printre sustinatorii Papei Pius al XII-lea se numara si fostul ministru italian Giulio Andreotti, care a respins criticile ridicate impotriva Pontifului la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, care il acuzau de pasivitate in fata Holocaustului. In plus, exista marturii ale evreilor din Roma, salvati de la persecutia nazisto-fascista datorita ajutorului Bisericii Catolica, la cerinta Suveranului Pontif.
Mirela Barba
www.culte.ro/ClientSide/RevistaPresei.aspx?ID=26 - 44k

 =  cu multumiri lui Tibik pentru inspiratie
adrian grauenfels
[18.Jan.06 17:03]
tu sa te prelingi ca mercurul
unindu-te si desprinzandu-te
te vor coace femeile in nisip
tu sa te cresti si sa te sfarmi
te vor manca soldatii fara sa stie ca e carne de om
preschimbata in paine si din paine in om
eu voi astepta cu parul smuls
pe marginea podului
deasupra apelor
unindu-se si desprinzandu-se
voi potoli setea vaduvelor ce nu stiu ca sunt carne de om
preschimbata in apa si din apa in om.
TEXT: TIBIK INDRIKOVA

 =  PIUS II
adrian grauenfels
[18.Jan.06 17:25]
carmen merci de precizari dar nu la Pius modernul ma gindeam
ci la PIUS II : Pius II, né Enea Silvio Piccolomini, in Latin Aeneas Sylvius (October 18, 1405 – August 14, 1464) was pope from 1458 until his death. Pius, "whose character reflects almost every tendency of the age in which he lived", was born at Corsignano in the Sienese territory of a noble but decayed family.etc etc seara buna.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !