Comentariile membrilor:

 =  La mulți ani!
Alina Manole
[12.Dec.05 09:58]
La mulți ani, Virgil! Tot ce îți dorești tu și tot ce îți poate dori un prieten vechi, să fie. Abia aștept să îți recitesc poemele în Mirabile dictu.
Să îți începi ziua cu o yerba, să o continui cu un poem și soare în suflet.

 =  "există întotdeauna o linie verticală"
Ela Victoria Luca
[12.Dec.05 10:26]
Fără-ndoială, poetul re-naște din pântecul fără linii frânte al Muzei. Arta nu încetează acolo unde lumea așează hotar, pentru că "există întotdeauna o linie verticală
și una orizontală ca un bisturiu
peste degetele îngerului păzind pîntecul femeii".
Zerba este întotdeauna mai bună în ziua în care îți regăsești o "dană europolitană de porțelan
prin ceața rotocoalelor de abur sidefiu", să poți ancora o vreme, atât cât pe țărm "ne iubim neantic la întîmplare învăluiți
în nesiguranța caldă din privirile trecătorilor".

Când cărțile de poeme îți vor purta numele, atunci noi cei trecători vom ști cum s-a scris o viață după o călătorie la capătul "neted al universului"

Ela

 =  "semn perpetuu de îndoială"
Monica Manolachi
[12.Dec.05 10:29]
La mulți ani, poete! Sper într-o lansare a lui "Mirabile dictu" pe la noi pe aici.

din poem rețin doar:
"îți promit același nefericit tablou
jazz-ul tău preferat și blonda cu barbă
recunosc era mai bună o yerba
și indiferența mea simbolic dedusă
din atingerile trupului tău"

fără îndoială că "jazzul" și "blonda cu barbă" sunt epitome pentru spațiul american...dacă în cazul jazzului este evident, de "blonda cu barbă" îmi amintesc din manualul de publicitate al lui David Ogylvy, tradus și la noi în aceeași versiune color și la un preț exorbitant... blonda serafică și-a dat cu spumă de ras și e gata să are frumusețe de obraz, dealtfel fin... cu alte cuvinte, întotdeauna poți găsi o formă pentru mesajul pe care vrei să-l transmiți, chit că va zburli prejudecățile...

 =  Felicitari
Armand Sperlea
[12.Dec.05 14:51]
halou

asta se poate numi suprarealism shi filosofie(astrala).
felicitarile mele sincere... nu am citit altceva ce ai scris dar pentru acest moratoriu meriti (drace, sa nu cumva sa imi atrag oprobiul felicitand un mare poet al romaniei intr-un fel atat de searbad:>).
mi-a placut shi acum trebuie neaparat sa caut tot ce ai scris:D

 =  Al XI- lea Univers
DANIELA PALL
[12.Dec.05 15:14]
Uneori peretele neted al celui de al XI-lea univers,de o clipă, ca de o lacrimă tulburat, amintirea unui cîntec, a unui parfum, se transformă-n spirală, cercuri concentrice ...
Bing-Bang!
Din ceața rotocoalelor de abur sidefiu se naște un nou univers: a 12-a zi din cele 12 universuri.
Cît mai multe succese unui mare poet, care a cucerit în universul cuvîntului spațiul său infinit și o floare pe marginea ceștii de cafea.

 =  Marele poet
Andu Moldovean
[12.Dec.05 19:36]
Eu pe astea (din comentarii) cu "marele poet" sau si mai rau "al Romaniei" nu le-am inteles, nu cred ca se refera la Virgil Titarenco... In rest, un poem bun si o aniversare fie ea doar una din multele aducatoare de vesti bune Profetule!
Bobadil.

 =  hehehe
Armand Sperlea
[12.Dec.05 22:38]
halou

ca multe nu intzelege omul cat e in viatza... nu cumva ma kinui sa itzi intzeleg poeziile domnule Moldovean shi cam fara succes din partea mea? (nu cred ca intelectul meu e vinovat) probabil putzina invidie pe acest profet?

apropo, nu citisem nimic de Profet shi nici macar nu shtiam ca e in state... se pare ca e poetul SUA acum... ne mai bucura shi pe noi cu o poezie... dar nu prea vad altceva ce ar putea face:D e treaba grea sa citeshti atata amar de poezii shi texte cate a postat aici... dar nah... vorba aia "o bere de calitate se face in timp".

 =  365 de zile
Virgil Titarenco
[13.Dec.05 18:46]
Acum ca s-a ajuns la 365 de vizionari, cite una pentru fiecare din cele 365 de zile ale anului, cred ca e cazul sa va multumesc pentru urari si sa va doresc acelasi bine voua si familiilor voastre.

virgil titarenco

 =  La Multi Ani.
Dan Dediu
[13.Dec.05 19:47]
"sa ne iubim neantic"?
"și blonda cu barbă"?
"coastele noastre sporadice"?.

 =  si din nou
Anni- Lorei Mainka
[07.Jun.06 18:45]
recitesc dupa aceasta iarna grea aceste rinduri, Va doresc putere inspiratie si serbet si sper sa ma spiralizeze timpul si sa regasesc verticalele pe care se iubeste neantic, unde sunteti, si din nou cindva voi reciti aceste rinduri care par a deveni ca si poezia dlui diaconu casa virtuala a gindurilor mele

 =  sper sa recitim
Anni- Lorei Mainka
[21.Jun.06 01:45]
mi-am amintit de rindurile dvs. si recitesc in speranta sa ne recitim...poezia Dvs. mi-este aproape

 =  Multumesc
Virgil Titarenco
[21.Jun.06 08:48]
Anni,
eu acum imi public textele pe un alt website. Daca te intereseaza ma poti intilni acolo. Pe acest site insa sint putine sanse sa mai postez. Multumesc pentru interes.

 =  o mica replica
Lucian Preda
[21.Jun.07 00:55]
Nu inteleg de ce nu ai introdus si putina literatura aici.

versurile par mai albe decat sunt iar tot ceea ce ai scris pentru mine este un non sens.

stai jos
doi

 =  tarziu-tarziu, sontac-sontac, am ajuns
Ionescu Alexandru
[01.Feb.08 01:00]
cata violenta cereasca naste din aceste versuri... s-a incriptat o pipa de marinar spatial cu soarele pe post de jaratec si praf cosmic in loc de tutun. pentru un om care se face ca nu pricepe ce e aia fosila planetara, e chiar bine.

a LEX.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !