Comentariile membrilor:

 =  multumirile mele Maria
dumitru cioaca-genuneanu
[29.Nov.05 19:29]
Am citit pe nerasuflate grupajul Mariei care mi-a confirmat inca o data ca Romania este o tara cu oameni foarte talentati. M-a incantat de asemenea sa vad printre participanti multi tineri de varsta mea. Salut inca odata efortul Mariei daruit cu atata generozitate iubitorior de frumoas.

 =  Atenție epigramiști!
Maria Prochipiuc
[30.Nov.05 00:02]
Dumitre, nu cred că ai reușit performața să citești pe nerăsuflate acest articol, fiindcă știu eu câte căni de ceai am băut și ceva cafea după ce l-am aranjat în pagină la recitire. Am descoperit că oamenii acestia sunt niște oameni minunați, ei stau tot timpul cu săbiile gata de atac, dar niciodată nu rănesc. Acest articol s-a vrut a fi în două părți, apoi am renunțat și l-am pus sub forma aceasta, zic eu foarte concentrat, aici e derularea doar a doua momente, ca și altă dat spun că poate voi reveni cu un jurnal de călătorie… dar timpul acesta și-a scos sabia mai ceva decât epigramiștii și mă atacă fără mila…Interesant ar fi să contribui și tu la diverse reviste din România, doar așa te poți aranja pe hârtie... Interesant este că am decoperit într-o antologie pe Sorin Olariu, apoi citind la biografia lui Valeriu Cercel am văzut că și el face parte din cenaclul Frunza de arțar… eu cred că de aici epigramiștii noștri au ce învăța

+ monumentala
Ion Diviza
[30.Nov.05 00:53]
Doamne, Maria, eu nici pe bani n-as fi indeplinit aceasta munca de salahor, ca sa nu zic de ocnas (al internetului) :)
Trebuie sa ai calculator performant ca sa deschizi asemenea text (de vreo 1000 KB). Eu am izbutit sa fac asta abia acum,hat dupa miezul noptii. Desi mi se inchid ochii de oboseala, am remarcat totusi ca nu toti epigramistii sunt identificati. Atentie: intre Radu Pacurar si Ionel Iacob Bencei e Ioan Miclescu de la Campina. Deasupra lui Ioan Toderascu e Nichi Ursei de la Ramnicu Valcea. Intre Vasile Vorobet si Mihai Molesag e Constantin Tudorache de la Ploiesti. Deasupra lui Gheorghe Balici e Mihai Frunza de la Braila. Deocamdata atat.
Totusi n-ai gasit de cuviinta, Maria, sa le comunici confratilor de pe Agonia regretabilul fapt ca plicul meu cu epigrame n-a ajuns la vreme, iar cele 8 volume de Komikaze destinate targului de carte n-au ajuns in general... deci sa nu ma intrebe nimeni de ce nu am luat vreun premiu (de alte dati au fost):)
Acum ca e tarziu, iti aprind o steluta sa gasesti drumul spre Iasi. Desi efortul si realizarea ta merita cu mult mai mult. Radule, pe cand un monument virtual pentru Maria?! :)

 =  un articol excelent!
Vlad Catalin
[30.Nov.05 07:52]
Excelenta prezentare si banuiesc un extraordinar spectacol de versuri! Am fost si eu chemat de tine, Maria si asta pentru ca imi cunosti dragostea mea pentru acest oras teribil, stii nu? Patronii insa te stapanesc fara sa le pese ca este sambata, duminica...

Cate talente v-ati adunat acolo! Si cat as fi vrut sa-l imbratisez pe maestrul Diviza... Doamne, cred ca v-ati simtit extraordinar impreuna. Noroc cu site-ul acesta - cu ajutorul lui si al vostru, cei care redacteaza evenimentele, putem participa si cand nu suntem la orice sarbatoare din tara si nu numai.

Va multumesc prieteni, felicitari Maria pentru articol - ti-a iesit, ca de-obicei, perfect.

Cu stima,
sorin teodoriu

 =  Aștept un nou festival
Maria Prochipiuc
[30.Nov.05 08:19]
Și tu vii cu din astea? Până la urmă știi că era și o datorie morală față de cei care m-au primit acolo ca pe ceva ce nu poate fi definit aici, nu vreau să zic că ar părea o mare laudă, dar tu știi cel mai bine, și apoi eu am simțit dragostea acelor oameni și deschiderea lor. Mulțumesc pentru identificarea epigramiștilor, nu mi-a fost ușor, trebuie să-i mulțumesc prietenului Radu Păcuraru care și-a pierdut mai multe ore pentru a-i identifica pe rând pe fiecare, și acum în final mă bucur că totuși m-am descurcat cât de cât într-o lume necunoscută mie. Da, am făcut și ultimile notații, și dacă ai să te uiți ai să vezi că nu-i știi nici tu pe toți, au mai rămas câțiva neindentificați, bine că pe unii i-am pierdut nu se vor găsi aici, motivul nici eu nu știu.Urmează să fac și CD-ul și la următorul festival îl lansam…
Referitor la plicul tău, astea erau din culise, ca și alte lucruri care s-au mai întâmplat pe acolo, ai uitat se pare că și eu am plecat de acolo fără caricatură, fără… sau știi tu ce s-a întâmplat, mă gândesc că poate chiar tu ești acela… Păi domnule Diviza mai trebuie sa mai lași și pe alții să câștige, fiindcă din câte știu eu, în fiecare an ai plecat cu câte ceva. Mulțumesc pentru apreciere, știu că erai convins că nu voi mai scrie nimic după atâta vreme, dar ți-ai dat seama că durează. Să nu mă ocolești nici altă dată de la aceste manifestări. Mulțumesc!

+ gandesc deci..rezist
Dana Stefan
[30.Nov.05 08:22]
uite clujul, mai nostalgic ca niciodata in sufletul meu acum, tocmai pentru ca se amesteca aici imagini ale cetatii studentesti ce-a gazduit si iata, gazduieste si acum cu generozitate tineri in ale spiritului limpezit, indiferent de varste, uite clujul, creionat de mana si sufletul unei moldovence cu o atat de atenta si fina aplecare, incat oameni adunati de prin toate colturile tarii sunt, sub manuirea ei, un TOT ce ne face sa fim parte pana si noi. pentru ca o asemenea cronica (in)semnata, inlesneste sa simti evenimentul, te atinge cand recunosti printre atatia participanti, oameni de suflet de-ai tai, ( gand drag, deci domnule ioan diviza ) si asa cum spue si sorin, traim sarbatoarea rememorand-o odata cu parcurgerea acestui sir de manifestari.
toata consideratia, maria, pentru straduinta si efort.
esti si ramai, inepuizabila.
ferlicitari si cu onoare, epigramistilor!

Linea

 =  Felicitări
Mihai Cucereavii
[30.Nov.05 08:32]
Mulțumim autoarei pentru truda sa și epigramiștilor, din creația cărora ne-am înfruptat și noi.
Ioane, nu apela la Radu, deoarece Maria își face monument singură, cu mâinile sale. :)

+ spectacol și mozaic al prezentării
Ela Victoria Luca
[30.Nov.05 10:22]
Maria prezintă elegant și mozaical un spectacol viu, cu oamenii de o profunzime, aparte, într-un articol ireproșabil ca și compoziție, ca și relatare a evenimentului, cu lumina reflectorului pe fiecare participant, de la 9 la 80 de ani, semn că esențial este cuvântul de spirit și manifestarea lui, cea care ne poartă prin viață pe o corabie solidă și bine cârmuită. Acest articol este profeionist realizat, nu doar sub mâna reporterului, cât prin cuprinzătorul suflet care a reușit să surprindă în filigran fiecare moment din festival.
Admirația mea, Maria, rareori întâlnim oameni atât de firesc dedicați altor oameni, ca un izvor de viață.

și la cluj nu prea ai stat
ochiul ți s-a deformat
s-a făcut un fel de lupă
sufletele să corupă

Nu puteam să te las fără un stângaci catren, fiindcă prea ne prinzi sufletele cu totul și ne lași spiritul să joace liber prin lume.

Ela

 =  Datorită lor epigrama este eternă
Alin Crivineanu
[30.Nov.05 12:49]
Vizitând doar două pagini
de spectacol de imagini
am putut să îmi dau seama
că-i bătrână epigrama.

Felicitări tuturor pentru implicare ! Epigramiști din toate țările uniți-vă !


 =  felicitari si multumiri
maria tirenescu
[30.Nov.05 13:47]
Maria a depus un mare efort pentru a ne aduce la cunostinta tot ce era necesar unui om care tine la acest neam si care vrea sa fie bine informat. Texte, imagini... Eu am ascultat o emisiune de la Radio Cluj in care au fost citite cateva epigrame dintre cele care au participat la Festival. Dar, asa cum stiti, verba volant, scripta manent. Le-am uitat pentru ca am zambit. Acum, le pot citi si savura in liniste. De aceea, ii multumesc Mariei Prochipiuc. Ii felicit pe cei care s-au prezentat la concurs si, in special, pe cei care au castigat.
Felicitari tuturor romanilor cu suflet mare, in ajunul Zilei Nationale a Romaniei!
Cu drag, Maria

+ Epigrama la loc de cinste
Adrian Munteanu
[30.Nov.05 13:53]
Binecunoscuta risipă de generozitate a Mariei ne aduce în față un spectacol fascinant al spiritului, intuiției și dinamismului percepțiilor, o imagine în mișcare a evenimentului despre care nu cred ca mai e ceva suplimentar de spus. Decât aceeași mirare pe care o am dintotdeauna de a constata că cineva are puterea să înregistreze tot, cu gândul la cei de departe care ar merita si ei să li se deschidă o fereastră spre lumea miracolelor.
Tot respectul pentru efort si cunoștințe tehnice.

 =  ...
Felicia Flor Baltag
[30.Nov.05 15:59]
Eu stiu cata munca trebuie depusa pentru realizarea unui astfel de articol, dar cu cea mai mare sinceritate va marturisesc ca in cazul in care ingredientul principal, asa cum mie imi place sa-l numesc, si anume - dragostea de a darui - nu este inclus pe parcursul orelor de munca, in final nu are cum sa iasa ceea ce aveti prezentat mai sus.
Multumim Maria pentru fluviul acesta de daruire ce ne-a aratat de atatea ori ca nu cunoaste cuvantul - limita
Felicitari tuturor epigramistilor premiati si nu numai.

Cu drag, Fely

 =  Impresionant!
Dumitriu Florin Constantin
[01.Dec.05 19:01]
Impresionant acest articol! Cuvintele și imaginile ne-au adus pulsul epigramei în casa noastră. Mie îmi pare rău de faptul că și siteul "Agonia" avea o rubrică demnă de toata lauda, dar care în ultimul timp a cam rămas în paragină... Mulțumesc Maria pentru această frumoasă relatare a Festivalului de Epigramă de la Cluj, care se dovedește încă o dată că este de un real succes! Drag FLORR!

 =  Incă în actualitate!
Maria Prochipiuc
[07.Dec.05 14:16]

VladCătălinului – spectacolul a fost cu adevărat extraordinar, cred că așa ar trebui să se desfășoare și alte evenimente culturale, dar pentru a se putea realiza așa ceva trebuiesc implicate persoanlitățile din conducerea orașului respectiv, sau poate să fie măcar unul dacă nu iubitor de poezie, măcar scriitor și atunci să vezi participare. Talente au fost- ei, dragul meu, eu am fost doar un privitor, o iubitoare de epigram(iști)ă. Meritul aparține lui Ion Diviza, fiindcă el este inițiatorul plecării mele la Cluj. Mulțumesc pentru aprecieri, acum de când te ocupi cu filmatul știi și tu ce înseamnă transferuri , captări, redactări de pe cameră…

Dana - gandesc deci..rezist, și noi ne-am tot gândit atunci, dar a fost imposibil să-ți facem surpriza pe care o plănuisem și așa am umblat prin Cluj după un internet să punem o epigramă de : La mulți ani! până am ajuns la primărie ( bine ca nu la poliție, dar pentru o epigramă de ziua ta merita). Da, Clujul mi-a rămas în memorie mai ales prin oamenii lui, pentru mine nu contează zona în care mă aflu, pentru mine oamenii sunt oameni, iar locurile aparțin acestor oameni. Dana, acolo a fost o mână puternică care a ținut frâul evenimentelor, spectacolul a fost sub regia lui Cornel Udrea, eu doar am redat ceea ce au făcut ei cu atâta profesionalism. Trăiască epigramiștii!

Mihai – de ce omule nu ai venit și tu cu Ion încoace? Nu mai era problemă nici de clone, aici toți au fost pe viu, cine știe poate data viitoare, până atunci să ne auzim cu bine!

Daniela - spectacol și mozaic al prezentării, exact asta a caracterizat întâlnirea de la Cluj, or spune unii că am folosit prea multe imagini, dar nu ai altfel cum să prezinți un spectacol de imagini și culoare, tot sub lumina reflectoarelor am lucrat și eu și cine știe, înțelege, ce înseamnă această muncă, la un articol sunt pretenții mai mari, datele sun date, evenimentele la fel, și așa cum bine ai sesizat participarea nu a avut vârste, nici în rândul specatatorilor, dar nici a epigramiștilor..Oameni sunt peste tot, dar cel mai important lucru e să nu uiți a fi OM.

Alin – eram sigură că măcar cei cu epigrama te poate aduce la un text de-al meu, da epigrama e eternă pentru că umorul nu trebuie să moară niciodată.

Maria – când realizezi ceva de suflet efortul parca nu mai contează, când te uiți și vezi că totuși ai făcut ceva, ai bucurie. Știi ce mă bucură cel mai mult că măcar un membru de pe poezie s-a putut înfrupta din atmosfera de la Cluj.

Adriane – ce mă bucur că ai reușit să guști din frumusețile pregătite aici, că te-ai prins în specatacolul de culoare și lumini, tu omule al scenei știi ce înseamnă astea. Mirarea ta o aseamăn unui copil, care în fața oricărui lucru se miră, de aici am spus și altă dată curățenia și fragilitatea sufletului tău. Pentru tine- nu știu dacă voi reuși să obosesc!

Floris- floare albă de cais, sufletul meu, știi bine că era cât pe ce să fii acolo, vezi ce înseamnă să te bazezi pe ceasuri? Îți mulțumesc pentru ajutorul acordat, nu la acest articol la altele când erau în stare brută și încercam să le adaptăm pentru a nu denatura nimic din momentul respectiv. Mulțumesc fiindcă mereu mă încurajezi atunci când sunt dezamagită că nu-mi iese ceva.

Florine- dacă Floris e floarea albă de cais la modul feminin, ce asemănare îți pot găsi ție, om de suflet și de frumos, tu ești unul dintre cei care a gustat puțin mai mult din atmosfera și entuziasmul epigramiștilor, fiindcă marele Diviza nu a uitat că legătura dintre oameni înainte de toate se face prin cuvânt. Ai de studiat:))), nu te-a lăsat domnul profesor fără material didactic, poate la următorul festival, te aflăm printre participanți
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !