Comentariile membrilor:

+ parere
Claudiu Tosa
[24.Aug.23 15:04]
Odinioara, in subsolul unor poezii modeste dar pline de cuvinte mari erau comentarii pline de vorbe simple, insa sublime si subtile. Astfel, atunci cand cineva derapa, contrastul era atat de puternic incat persoana respectiva se autoexcludea, singura sansa de redobandire a demnitatii fiind apelul la bun simt, realism si eventual scuze. Analog pupincurismul si intelegerile facute pe sub mese erau rare, vagi dar mereu evidente, motiv pentru care nu rezistau.

Grotescul vine insa in momentul in care tot cu texte modeste pardosite in cuvinte mari ai de-a face, dar comentariile nu mai au nimic subtil si sublim sau inteligent ci, se caracterizeaza prin expunerea agresiva a vanitatii, autosuficientiei si complexelor de personalitate. Totul se petrece in lumina unei imposturi cu caracter patologic care mimeaza protectionismul moral, sub forma unei enclave argumentative a carui pretext e apararea unui presupus statut dobandit in afara siteului pe care ar trebui sa il acceptam ca indicator indubitabil si necombatut cu privire la valoarea a ceea ce se publica aici, intern. Un fel de nepotism, un fel de angajari la stat prin mama, tata, bunicul, bunica, sau varul: Angajeaza-l pe X pentru ca e baiat bun, iti spun eu asta. Nu e nevoie sa mai verifci nimic, ia-l direct, accepta-l.
Adica brusc ne-am manelizat. /Conduc un mertzan si atarna lanturile pe mina deci am valoare/ a devenit egal cu /Am mentiuni, premii si m-a pupat in cur nu stiu cine prin vreo cronica sau recenzie, deci nu imi poti critica textele, pentru ca ele au sigiliul sfant al altora care spun si gandesc la fel ca mine/. Sa nu uitam ca atitudinea vine de la oameni intre care e si un membru al Uniunii Scriitorilor din Romania filiala Iasi (ca tot ziceau unii in anii trecuti ca daca vin /oameni cu statut/ siteul are ceva de castigat).

Este in mod evident o absurditate din care nu exista decat doua iesiri:
(1) fie absurditatea in sine va cuprinde tot locul asemenea nimicului din "Die unendliche Geschichte" care se extindea tocmai din cauza ca oamenii pierdusera contactul cu ei insisi.
(2) fie dispare prin actiunea altora care o pot elimina foarte usor.

In cazul primei variante, lucrurile desi par grave, sunt in acelasi timp si simple. Caci nu caderea iti da posibilitatea de a te ridica ci izbirea de suprafata spre care te indrepti. De abia dupa ce ajungi in cel mai de jos punct poti sa te ridici, dar nu cat esti in cadere. Astfel, tot ce trebuie sa facem e sa asteptam. Daca te intrebi ce urmeaza dupa contactul cu solul raspunsul este extrem de simplu: sa ne amintim ca Bastian, pentru a salva Fantasia, atunci cand nu mai ramasese din ea decat un fir de nisip, trebuie sa faca numai un singur lucru: sa aleaga un nou nume. Iar ulterior totul o ia de la capat.

Asta e felul meu de a spune ca am rezonat cu textul tau dar si de a-ti transmite ca nu mor caii cand vor cainii.

 =  completare
Claudiu Tosa
[24.Aug.23 15:27]
Mai putem afirma si ca in momentul de fata am trecut de la "cand vulpea nu ajunge la struguri spune că sunt acri" la "cand vulpea nu ajunge la struguri incepe sa se poarte de parca a facut-o deja". Desi e cam elegant spus.

 =  mărturisesc că am ajuns aici sedus de poezia unei tipe care scria pe-aici
Ionuț Georgescu
[24.Aug.23 15:32]
întâmplător ai enumerat-o într-un comentariu recent legat de cei care te-au "mentorat" pe acest site. Am fost ferm convins convins că voi găsi poezie bună și interlocutori rafinați. Nu era vorba de un puseu de elitism. Era vorba de fumusețea simplității. Dacă la început Rudy, talentat, dar cu mari derapaje de comportament, a putut fi controlat, eliminat, acum m-am trezit cu o agresivitate a mediocrității, a făloșeniei, a dracu mai știe cum poate fi exprimat, încât cred că lui Rudy ar trebui să-i cerem scuze dacă, voluntari, conviețuim lângă asemenea monștri ai spiritului.

+ Un punct pe i
emilian valeriu pal
[24.Aug.23 15:58]
Necesar și decent. Aș mai adăuga faptul că atunci când se condamnă astfel de atitudini, răspunsurile grupului sunt în majoritate diversiuni, atacuri la persoană, dezinformări care nu au decât scopul de a deturna atenția de la problema lor reală.
Nu știu dacă e de plâns sau de râs faptul că și eu am inceput să-l regret pe Rudy, dar el măcar avea talent.
De prin 2004 de când sunt pe aici, rar mi-a fost dat să văd atâta impostură și impocrizie: pe de o parte ești vajnic luptător împotriva uniunii scriitorilor, pe de altă parte faci paradă cu premii și recenzii ale membrilor marcanți din aceeași uniune.
Niciodată nu am văzut un membru care să-și posteze comentariile ca texte de stătătoare, niciodată nu am văzut pseudorecenzii făcute vădit cu scopul de a te răzbuna și a jigni un alt membru, niciodată nu am văzut atâtea amenințări directe, doar pentru că, repet, ai dat în fabrici și uzine.
Păcat că acest site a ajuns în punctul ăsta, un site căruia mulți îi datorăm multe. Aș vrea să sper că nu asta e direcția în care se îndreaptă, deși intuiția mea îmi spune că am avut dreptate încă de la început, când sub primul text pe care l-a postat Radu Herinean referitor la noua versiune a siteului, am spus atunci "reclama mea, regulile mele", anticipând cumva că se va miza doar pe trafic.

 =  vă întreb
Stanica Ilie Viorel
[24.Aug.23 16:06]
cu ce este diferită abordarea voastră de a celor pe care îi “judecați”?
eu, am această circumstanță (nici măcar atenuantă) a prostiei, dar voi, ce explicație aveți?

și intervin cu regret

regret faptul că nu vă puteți abține

și nici nu mai poți deosebi

observ (deloc absent) cum se intervine principial, elegant, subtil… de către unii
voi răbufniți
la fel ca ei
și (ca să nu mă exclud) la fel ca noi

geniul vă îndeamnă?
același comportament patologic?
virtutea?
energia?

chiar nu observați?

(acu’ dacă tăbărâți pe mine, suport. nu am de ales)

+ Mare dreptate ai
Leonard Ancuta
[24.Aug.23 16:07]
Aici pe agonia era altfel odată , era o echipa de redactori care selectau atent textele si amendau derapajele, efectiv aveai, gaseai de multr ori lecturi excelente. Toti oamenii de valoare su migrat sau efectiv au renunțat sa mai posteze, unii si au sters conturile, in fine, de cativa ani mediocratia s a impus. Eu stau pe aici mai mult de plictiseala dar si ca back up pentru texte. Mabucura ca suntcativa cu care pot comunica, pe care ii pot citi si ca uneori ma si distrez cand vad lemurienii poetici desi cred ca greșesc , ca lemurienii sunt simpatici.

 =  pe bune!?
Stanica Ilie Viorel
[24.Aug.23 16:11]
ceea ce se întâmplă pe agonia a devenit literatură încât să fie dusă la rang de martiraj?

aproape că-mi vine să cred că eu sunt poetul secolului

și criticul literar al mileniului

cred că pe aici sunt singurul prost


 =  știi când ești dezamăgit?
Stanica Ilie Viorel
[24.Aug.23 16:15]
când cei de la care ai anumite așteptări dovedesc că nu sunt cu nimic mai presus de tot ce ai lăsat în urmă

 =  Ilie
emilian valeriu pal
[24.Aug.23 16:21]
Așteptările tale nu sunt totuna cu așteptările altora. Eu in viață am învățat că nu se poate cu "lasă că merge si-asa" și să încerci să fii prieten cu toți.
Că tot veni vorba de așteptări, îmi pare rău că tu confuzi o luare de atitudine cu acțiunile care au generat o astfel de atitudine.

 =  Emilian
Stanica Ilie Viorel
[24.Aug.23 17:03]
mulțumesc


 =  Sunt un cârnat, de înțepat, de împușcat!
Dragoș Vișan
[24.Aug.23 17:29]
Și eu sunt ultimul prost. Din poezie, din nepoezie, de aici.

Zic și eu ca Stănică Ilie Viorel că sunt nimeni. Îmi vine să mă împușc primul, ca să nu se mai amărască nimeni. Să dispar, ca un ofițer din al Doilea Război Mondial vinovat de mari crime... neliterare.

Dar mă iert. Și îmi spun mereu: dau seama cumva, mor executat de-un pluton al "eliberării" angloamericano-sovietico-române, ori voi fi dus în Siberia. Din două una. Și mă las prins. Judecat. În orice zi și în orice oră, secundă. Pot fi prizonier, să ajut pe cei victorioși, dar săraciți să se facă treptat stăpâni văcari, jupâni-tavariși ai lumii, jucând pe spinarea mea.

Apoi îmi mai spun: de ce să mă și împușc, pentru că așa îmi ordonă mai-marii, superiorii în literatură? Poate că nimeni nu este mai acătării decât altul. Poate că toți ne mânjim luptând pe frontul tot mai neglijat al literaturii de azi. Poate că și cei din vreo "Rezistență" sunt vinovați ori dimpotrivă, demni. Nu contează vreo înregimentare în vreo tabără mai boemă (dionisiacă) ori mai sobră (apolinică). Nu contează nimic. Învață de la cei ce te critică să scrii mai bine. Învață de la cei care deformează adevărurile că se complac mereu în aceste practici. Habar n-ai avut, acum ai. Ești vinovat doar pentru că scrii acolo unde ai și murit, fiind în 2012 executat. Învierea de Paști, în 2023 e o mare amăgire. Nu e să fie. Omul crucificat care înjură, tâlharul Dragoș Vișan merită de trei ori scuipat că stârv literar. De adepții curățirii literaturii române de azi de toate rebuturile. Eu sunt cârnatul de care vorbește atât de frumos de două zile Claudiu Toșa. Din fasolea otrăvitoare. Aruncați-mă-n găleată, bravi mâncători de chestii mai delicate, dragi gurmeți literari! Dați-mă la câini să dispar, ca să fie liniște odată.

Logica gurmeților este: dacă avem cârnați tradiționali, atunci să-i punem să sfârâie. Dacă nu-s bine pătrunși, îi aruncăm din guri, îi lepădăm. Cârnații n-au șansă Asta este. Sunt născuți sau fătați fără noroc, au mentalitate de robi literari. Îi jignesc pe aleși și atunci când se apropie de bărbie, de mâinile, de palmele și ochii lor. Ei, cârnații ca Dragoș Dadu Vișan, cu ochi nerușinați.

+ Asta oglindă de Agonia!
Emilian Lican
[24.Aug.23 17:44]
Ionuț aici încă se mai scrie câteodată și literatură!
De asta nu ai plecat chiar dacă:
,,Virginitatea și legitimitatea lor morală mă îngrozește."
Cu stimă!

 =  Dragoș, nu pune la suflet!
Ionuţ Caragea
[24.Aug.23 18:08]
Dragoș, nu pune la suflet, sunt doar niște cuvinte care nu te pot atinge. Nimeni nu îți poate lua dreptul să gândești cum vrei și cum poți despre un text literar. Da, știu, unii oameni nu se pot abține, și folosesc un limbaj necuviincios. Întoarce obrajul ori de câte ori este nevoie și lasă-te lovit. Nu riposta, nu spune un cuvânt, și scrie în continuare. Iubește oamenii, oferă-le ce este mai bun din tine. Și ține minte 2 vorbe:

1. Niciodată, nu se aliază o mulțime de deștepți împotriva unui prost. Proștii sunt mereu ignorați de cei cu adevărat inteligenți.

2. Tot ceea ce văd alții în tine, este, psihologic vorbind, o proiecție inconștientă a propriei lor nepuține și a propriei lor frustrări.

Dacă ripostezi, le dai satisfacție, oferindu-le acea energie negativă de care au nevoie pentru a-și proiecta neputințele și frustrările.

Dacă îi ignori total și îți vezi de scrisul tău, vei descoperi că ai lângă tine oameni frumoși, care merită mult mai multă atenție decât cei care te atacă și te desconsideră.

Lasă-i să scrie milioane de eseuri despre tine, despre noi. E pierderea lor și câștigul nostru. E un privilegiu să ți se citească textele cu atâta atenție și să provoace atâtea emoții. E un privilegiu să știi că unii își consumă o bună parte din existență, ca să te analizeze, ca să te critice. Asta demonstrează nu că ești prost, nu că ești cârnat, ci că ești IMPORTANT pentru ei.

După cum vezi, eu nu mai vorbesc cu ignorații. Mă simt perfect. Și nu îi urăsc. Îmi dau seama că fiecare om poate ce poate și se manifestă așa cum poate el. Atâta doar, că eu prefer să interacționez cu oameni cu care rezonez, cu care pot purta o dicuție constructivă. Oameni care caută și o fărâmă de lucru bun din mine, nu numai să scoată la suprafață partea mea întunecată. Știu că am puterea aia malefică și diabolică de a face rău, dar prefer să mă controlez și să las binele din mine să triumfe. E mare lucru să îți poți controla partea întunecată. Toți avem un Iad în noi, cum zicea Sartre, dar toți avem și un paradis al creației, al frumuseții și al iubirii. Te salut și te îmbrățișez, dragul meu PRIETEN!

 =  așa le pune rânduiala pe cale…
Stanica Ilie Viorel
[24.Aug.23 18:12]
auzi una:

“Când un clovn se mută într-un palat, el nu devine rege, ci palatul se transformă în circ.”
netul zice că Moliere a zis asta

 =  Ilie, asta depinde de rege si sfatuitori
Ionuţ Caragea
[24.Aug.23 18:17]
acolo unde regele si sfatuitorii isi fac treaba bine, se poate vorbi de un palat. Palatul nu a fost palat niciodata. Dar ar putea sa devina. Te imbratisez si pe tine!

 =  Un cântec de sezon parafrazat și de mine, paparuda ruda voastră Dadu
Dragoș Vișan
[24.Aug.23 18:26]
Paparudă rudă,
nu e nicio trudă,
un deștept să iasă
ud din orice casă...

Paparudă rudă,
sparge și tu geamul,
fugi ca o zăludă,
potrivește-ți hamul!

 =  Ilie
Claudiu Tosa
[24.Aug.23 18:31]
Pluritatea parerilor si diversitatea in scris de texte si comentarii a fost mereu o carte de vizita pentru locul asta, in timp ce politica etalarii statutului detinut in afara siteului a fost categoric respinsa si bisericutele lasate mereu pe dinafara.
Pumnul in gura a fost un no go dar o provocare, penibilul nu a fost ca acum o virtute iar polemicile niciodata nu s-au coborat la nivelul jucatului cu puta in nisip de genul:
- eu sunt premiat tu nu
- textul asta are multe likeuri pe facebook si nu poate fi criticat
- tu nu ai biografia completata si deci parerea ta nu conteaza
- cine esti tu un anonim sa ma critici pe mine
- utilizatorul X are ceva cu mine pentru ca nu m-a comentat niciodata in 20 de ani de cand scriu pe poezie.ro
- etc

La asta poti adauga traficul de favoruri literare pe principiul, azi esti ciuma maine muma (in functie de cat de buni prieteni suntem), hartuirea celor care indraznesc sa critice creatiile altora si amenintarea primilor prin subsolul textelor (gen lasa ca iti citesc eu toate textele si aflu eu mai multe despre tine, etc), publicarea abuziva a unor comentarii pe post de texte, falsa autovictimizare (vomitam pe ceilalti apoi ne plangem ca ei au facut-o pe noi), sunam administratorul siteului si in mod josnic mintim ca X ar fi pretins ca este editor, etc. Lista e mult mai lunga dar ma opresc aici.

Deci din punctul meu de vedere sunt niste diferente foarte mari si foarte usor de observat.

Totusi, daca tu din cascada de interactiuni din ultimele saptamani doar atat ai inteles, ca in realitate toata lumea e la fel, atunci e inutil sa ne lansam intr-un dialog complex pe subiectul asta (vorbesc in numele meu).

In alta ordine de idei nu mi se pare corect sa propui o dihotomie de tipul ei si voi in conditiile in care aici pe site sunt o sumedenie de oameni care nu se regasesc in categoriile astea doua, dihotomizarea lasand astfel falsa impresie cum ca unii sunt mai importanti ca altii, finalmente relativizand o situatie plina de nuante si reducand-o la ideea ca doar cei care sunt vocali exista si conteaza.

 =  Claudiu, fii bun,
Dragoș Vișan
[24.Aug.23 18:41]
Acum nu-l certa pe Ilie,
ceartă ceața minții mie!

 =  Claudiu
Emilian Lican
[24.Aug.23 18:54]
Nu știu la cine te referi dar argumentația ta îmi place!
Este mai mult decât decentă, este părerea ta absolut literară!

 =  Claudiu
Stanica Ilie Viorel
[24.Aug.23 19:08]
mulțumesc

 =  Ilie
Ionuţ Caragea
[24.Aug.23 20:32]
Poate vei fi convins să ai și aceleași gusturi literare cu trupa de șoc, iar în locul comentariilor tale de bun simț, să spui că texele citite sunt niște manele. Cică bisericuțele trebuie respinse. Poate rămâne doar una singură, a lor. Care să controleze totul, iar dacă apare vreunul care le amenință popularitatea, să devină ținta atacurilor lor. Asta se întâplă de vreo 20 de ani pe Agonia. Ori devii sclavul găștii care controlează Agonia, ori vei fi ținta atacurilor lor. E greu, Ilie, să fii Om liber pe Agonia. Uite, eu nu voi mai face niciun efort de convingere. Îți promit un singur lucru. Voi fi sincer cu textele tale, așa cum am fost cu textele tuturor. Te salut!

 =  Ionuț
Stanica Ilie Viorel
[24.Aug.23 20:51]
chiar îmi doresc să fiți sinceri cu textele mele
indiferent de ce competențe aveți

nu știu dacă mă credeți, dincolo de toate aceste “copilării” pe care le pun pe seama unor derapaje generate de situații speciale și personale, cred și simt că merită să interacționez cu voi și, strict pe acest palier (literar), în fața voastră: tu, Leo, Claudiu, Ottilia, Dragoș, George… nu mai continui lista și sper să se înțeleagă că nu o fac din ignoranță, mă înclin și vă respect

cât de mult puteți să fiți demni de talentul vostru, asta e altceva

dar chiar, pe bune, bravo vouă că vă preocupă literatura, păcat că se depășesc limite care țin de (chiar) demnitatea proprie

 =  Caragea, spui tâmpenii
Ionuț Georgescu
[25.Aug.23 08:23]
citând Sartre cu iadul din noi, fără să citești Sartre, infernul e ceilalti, faptul că îi tot inviți pe prietenii tăi la tăiat de panglici oratorice nu te face mai Batman, îi descalifică pe ei.

 =  Tego, nu mai juca cartea inocenței, naivitatea nu are nicio legătură cu IQ-ul
Ionuț Georgescu
[25.Aug.23 08:29]
nu simți nevoia unei igienizări după ce mesteci un comentariu din ăla grețos, care lasă urme uleioase și mirosuri fetide?

 =  Dragoș, ai devenit hipersensibil la lingușeală
Ionuț Georgescu
[25.Aug.23 08:32]
ești sabotat de propria vanitate

 =  Ionuț G.
Stanica Ilie Viorel
[25.Aug.23 11:18]
Nu joc nici o carte.
Și nici nu fac apel la o atitudine tolerantă.
Observ că se joacă aceeași horă.

Cine își imaginează că nu înțeleg e chiar naiv.
Repet despre faptul că nu am competențe pentru că așa este și am aflat în viața asta că un profesor bun va oferi lecții bune elevului care își acceptă necunoașterea.

Infatuarea unora este atât de evidentă încât nici nu mai trebuie adusă în discuție.

Ce nu pot înțelege e de ce nu se mai termină aceste discuții? Nu este clar că nici una din tabere nu va ceda?
Se vor cerne, natural, talentele autentice de cele autoimpuse.

Oricum, nivelul, lipsa decenței, absurdul, sunt cele care uneori scapă de sub control. Limbajul…

Eu, ca un novice în materie, ce șanse am să “culeg” utilul dacă toate energiile se consumă astfel?

Și mai nașpa e că unii (logic și înțelept pentru ei) au renunțat să se implice.

Referitor la ceea ce ai spus, ca reacție la comentarii, eu am altă abordare… Nu simt greață, mă amuz.
Chiar mai citesc uneori, în real life, unor amici și zic: băi, dă-mă dreak!
Că la noi românul e spumă!
Statisticile interpretate greșit sunt absurde reflectări ale unei realități.

ex. au câștigat 7 medalii de aur și 7 de argint. dar nu spune nimeni că la acele categorii au fost doi competitori (vorba aceea, culmea era să luăm și bronzul, că am fost doar doi le linia de start)

spor!

 =  Tego, și inca o data, si inca o data,
Ionuț Georgescu
[25.Aug.23 11:30]
noi nu vrem sa fim geniali
mari, lungi, ascutiti, decorati,
morti, dusi, rataciti, seculari
si pe deasupra de toate, uitati.
Noi nu vrem sa fim geniali
noi vrem sa fim triumbulinzi

 =  Ilie
Ionuţ Caragea
[25.Aug.23 11:45]
Eu, tabăra Ionuţ Caragea, cedez în faţa grupului de faţă, pentru binele colegilor mei Dragoş Vişan şi Elena Papadopol, dar şi pentru liniştea mea sufletească. Îmi cer scuze tuturor celor care mi-au apreciat textele şi au investit timp şi sentimente ca să le comenteze. Dacă vor să îşi recupereze comentariile şi să le folosească, ulterior, cu alte scopuri, îi rog să mă contacteze pe e-mail. Am o rugăminte pentru grupul de mai sus. Profitaţi de talentul şi generozitatea lui Dragoş şi a Elenei, în cazul în care vor rămâne pe site. Nu îi mai jigniţi. Sănătate maximă tuturor!

 =  rog reducerea nivelului meu la -20
Ionuţ Caragea
[25.Aug.23 11:48]
Domnule Herinean. Rog reducerea nivelului meu la -20, pentru retragerea tuturor textelor şi atacuri repetate la adresa colegilor mei. Sunt singurul vinovat pentru tot tămbălăul de pe acest site. Îmi asum întreaga vină. Vă mulţumesc!

 =  Caragea, comunică-i la telefon lui Radu
Ionuț Georgescu
[25.Aug.23 12:15]
cererea ta, chiar dacă are în redactare o greșeală care se penalizează drastic la BAC. Dinamica ta constând din târâre, furt la cântar, obediență mimată etc e deja brand

 =  i-am dat block
Ionuţ Caragea
[25.Aug.23 13:20]
aseară lui Radu, pe WhatsApp, fiindcă nu şi-a onorat o promisiune şi a lăsat lururile să degenereze. Aşa că, fie că vede el mesajul aici, fie că-l vede editorul care recomandă textele voastre în momentul de faţă, mi-e indiferent. Vreau să fiu pedepsit drastic. Vreau să plătesc pentru toate insultele pe care vi le-am adus, pentru încălcarea regulamentului, pentru ştergerea textelor, pentru tot. Şi cu asta am încheiat. Eu chiar vă doresc să fiţi fericiţi în lumea asta a voastră. Adios!

 =  Ionuț Georgescu,
Maria Mitea
[25.Aug.23 17:00]
Câtă pierdere de timp,
zăbavă în zadar, fără nici-o noimă și în articolul ăsta.

Ionuț, înainte să postez acest articol chiar nu ai sesizat că Spiritele se potoliseră?

Chiar dacă ți-a trecut prin minte hâtra întrebare: ”Mă întreb ce dracu caut eu aici.?” Era de datoria ta să ți-o pui ție însuși fără să m-ai tulburi apele, care de-abia, de-abia se liniștise. Răspunsurile nu vin în gloată, sau situații de conflict, dar nici când cauți înafara ta. Răspunsurile apar când stai cu tine însuți, îți iei inima în dinți , te rupi de grămadă , te retragi într-un colț și sorbi liniștea. Numai în această intimitate cu sinele vei avea Revelații.

Doar că în acest articol (care are atâtea stele și m-a păcălit să mă oprecs asupra-i) se pare că până și tu cel înțelept și reținut/echilibrat de la opinii personale, ai mușcat, prin această scriere, mai tragi clopotele să vezi dacă ” băbuțele cu stea în frunte” mai sunt în viață, ca să profiți de slăbiciunea acestora de a se abține ( de-a cânta aceeiaș meldoie plictisitoare , să ” let go” de la un anumit subiesct pe site.

Comentarii sub text care se repetă în mod impertinent fără pic de respect față de Comunitatea de aici.

Cer ca toți cei de aici să-și ceară scuze pentru lipsa de Considerare și Respect față de fiecare membru care trece pe aici, cine postează, citittorii și cei implcați în adminisrare.


 =  Îmi cer scuze!
Emilian Lican
[26.Aug.23 16:37]
Îmi place cum scrie Maria Mitea, și de asta îmi:
Cer scuze!
În rest sunt bucuros că în sfârșit începem să ne cunoaștem...
Foarte bine!

 =  Câteodată nu am de ce să mai discut cu unii oameni
Dragoș Vișan
[26.Aug.23 16:42]
Ionuț Georgescu e Ionuț Geogescu.
No comment.

 =  Îmi cer scuze, după un moment de reflecție
Ionuţ Caragea
[26.Aug.23 18:54]
Am descoperit de unde a plecat clinciul meu cu Claudiu Toșa, și vreau să îi cer scuze. Pe 9 septembrie 2005, omul acesta mi-a apreciat sincer un poem (Și câte ar mai fi de zis) și mi-a dat câteva sugestii constructive. L-am luat la mișto și nu merita. Sugestiile lui chiar le-am folosit ulterior. Cred că de atunci au pornit problemele între noi. Și cred că am mai găsit niște poeme în care mi-a făcut niște comentarii constructive. Așa că, pentru felul în care m-am purtat, încă de la început, cu Claudiu Toșa, îi cer scuze. Îmi retrag și toate acuzațiile ulterioare. I-am citit niște poeme de dragoste, scrise prin Germania, iar acest om este capabil de sentimente frumoase. Și este un om inteligent și citit. Nu trebuia să-mi bat joc de el.

Îmi cer scuze și lui Leo Ancuța. Și el mi-a făcut câteva complimente. Nu multe, dar au fost sincere. L-am făcut bădăran etc etc. Nu merita. E un om bun, care are o viată dificilă și e măcinat de probleme de sănătate. E foarte talentat. Îmi plac poemele lui de dragoste.

Îmi cer scuze lui Ionuț Georgescu. Este un om deștept și talentat. Nu știu cine e, dar are unele texte foarte bune. Scrie în stilul lui Borges. Nu trebuia să-l ridiculizez.

Îmi cer scuze lui Emilian Pal. E un poet deștept și talentat. Cred că are și el supărările lui prin străinătate. Știu ce înseamnă. Nu trebuia să pun degetul pe rană.

Îmi cer scuze și celorlalți. Nu trebuia să ripostez în niciun fel. Nu am acționat creștinește. Trebuia să fiu umil, nu răzbunător.

Vă doresc tuturor multă sănătate și mult succes!

 =  Caragea
Emilian Lican
[26.Aug.23 22:47]
Te-ai terminat?

 =  Maria
Claudiu Tosa
[26.Aug.23 23:27]
Textul de fata este in realitate o invitatie la dialog, un corp rece si fara puls, disecat si pus pe masa in fata unor oameni in halat alb.
Stelele sunt neoanele din tavan, aprinse toate, ca ceea ce e de vazut sa se vada mai bine si ceea ce mai e de spus sa se spuna mai clar, ca astfel autopsia sa se finalizeze si sa se puna punct o data pentru totdeauna. Lucru care s-a si intamplat dupa cum vezi, textul atingandu-si scopul si demonstrand astfel opusul a ceea ce tu sustii, anume ca el nu face altceva decat sa agite apele. (Nu, spiritele nu se potolisera). Multumesc.


 =  Ionut
Claudiu Tosa
[26.Aug.23 23:41]
Ionut, nu imi sta in caracter ca atunci cand cineva imi intinde o mana sa nu fac si eu acelasi lucru. Cu atat mai mult cu cat in mod indubitabil, atat de o parte cat si de cealalta, multe lucruri au fost scrise pe premisele nervilor si tensiunii ridicate si nu poarta in realitate amprenta definitiva si irevocabila a sinceritatii. Avand convingerea asta iti accept scuzele si in acelasi timp imi cer si eu scuze fata de tine (nu e ca si cum eu nu am ripostat) pentru mistouri, indirecte si afirmatii care pot fi interpretate ca fiind jignitoare, punand astfel punct unei polemici dincolo de care sper sa putem scoate ce este mai frumos, armonios si bine intentionat din noi aici pe site, si poate cine stie, si in viata reala daca ne vom intalni vreodata.

Iti doresc toate cele bune, spor in absolut tot ce ti-ai propus si te asigur ca nu iti port pica pentru absolut nimic si ca in mine nu exista nici cea mai mica urma de ranchiuna, vazand toata treaba asta ca pe un lucru din care fiecare din noi a invatat cate ceva. Chiar si cei care au stat doar pe margine.

P.S 1: Din momentul asta subiectul e pentru mine defintiv inchis si ma retrag definitiv din acest dialog indiferent ce se va mai scrie si de catre cine, fie ca va fi in subsolul acestui text sau in al altuia, mentionand ca orice tentativa de a-l prelungi, deturna, reinterpreta s.a.m.d va reprezenta pentru mine un act de rea-vointa pe care il voi ignora complet cu tot cu persoana care-l va initia.

P.S 2: Multumesc celor care au lasat ca lucrurile sa se rezolve de la sine si lui Ionut Georgescu pentru postarea textului.

 =  Textul de fata mare
Dragoș Vișan
[26.Aug.23 23:42]
Câtă filosofare, "un corp rece si fara puls" — "textul de fata, este in realitate o invitatie la dialog".

Adică "Lecția de anatomie" a lui Rembrandt. Dialog constructiv textul de fata... Să se lesine, fete sau măști sa cada... Extraordinar. De pus in butelie, nobil...

 =  Sunt un idiot
Ionuţ Caragea
[27.Aug.23 02:31]
M-am întors de la o petrecere muzicală, după terminarea festivalului pentru copii, Vivere, din Oradea. A foat o seară frumoasă, în care i-am avut parteneri de discuție pe Cezar Oatu și Uddi, două voci superbe, două voci excepționale. Am ajuns casă pe la două noaptea și am citit răspunsul mesajului meu. Sunt bucuros că mi s-au acceptat scuzele, sunt profund recunoscător. Trebuie neapărat să lucrez cu mine însumi, fiindcă am făcut multe greșeli. De azi înainte, nu voi mai riposta la nimic și voi încerca să fiu mai bun. Nu știu cât mai am de trăit, 48 de ani din viața mea s-au scurs. În iarna asta am trecut prin clipe groaznice, credean că nu voi mai merge niciodată, acum mă bucur că pot merge ca un normal, cu toate că coloana mea e praf, iar durerile continuă la un nivel tolerabil. Consiser că trebuie să părăsim lumea asta cu demnitate. Poate că par melodramatic, poate că pentru unii par fals, dar am analizat lucrurile și am făcut ce mi-a dictat sufletul. Vă doresc tuturor multă sănătate și mă rog pentru pace în lume și vremuri mai bune. Mi-e rușine de mine însumi, nu am fost modelul care ar fi trebuit să fiu. Sunt un idiot. Asta e, nu știu ce mai trebuie să zic, dar sper ca faptele mele viitoare să fie un act de bună credință. Doamne-ajută, numai de bine tuturor!

 =  Ionuț Caragea
Emilian Lican
[27.Aug.23 07:11]
Toți suntem idioți, dar frumoși! :)
Cu prietenie!

 =  Da, și eu accept scuzele
Ionuţ Caragea
[27.Aug.23 09:07]
Și îmi cer scuze și șefului acestul site și editorilor. Au fost toleranți, au avut răbdare, au sperat să reușim să găsim rezolvare. Sănătate maximă tuturor!

 =  Rămas bun, Ionuț Caragea, omule-poem, care ai adus pe aici ploaia!
Dragoș Vișan
[27.Aug.23 09:21]
"Noi" nu am fi simple "ploi de vară". "Noi", împricinații acestei postări acuzatoare, am fi ploi mai lungi, potopul de "martirizat" solul "literaturii" actuale. Solul fertil prin definiție n-ar avea nevoie de astfel de ploi, niciodată. El e uscatul liniștit! "Noi" am fi largul ploii năpustit, ce poate fi alungat printr-o aparatură de tras rachete mai complicată, de țintit la fix, în norii de grindină și nu numai.
Eu mai rămân. Să împac cer și pământ. S-o iau oricând de la capăt: și de la 0, și de la -10.

 =  Dragoș, nu plec
Ionuţ Caragea
[27.Aug.23 09:32]
Agonia e o parte importantă din viața mea, locul în care am debutat și am evoluat cu sprijinul colegilor de pe site. Am încă multe lucruri de învățat, am încă multe lucruri de oferit. Ție nu-ți mai dau nicio sugestie, faci tu ce simți. Te apreciez, ești un prieten drag, și vreau să-ți fie bine. Multă baftă!

 =  Pacificare. Iertați-mă toți! Mă iertați și voi pe mine? Reușiți aceasta?
Dragoș Vișan
[27.Aug.23 10:07]
Mulțumesc mult, mă bucur, Ionuț Caragea, că te-ai răzgândit astăzi. Eu am rămas și la ariditate cu secetă timp de 11 ani, de -20. Am crezut că mă voi ridica peste 0. Și a biruit gândul revenirii mele "în cărți", după o hotărâre colectivă.

Nu sunt "mai prieten" cu tine decât cu ceilalți. Nu facem nicio bisericuță.

 =  O pace de durată. O împăcare mult dorită. Asta vrem. Pentru toți.
Dragoș Vișan
[27.Aug.23 10:17]
Protestul nostru, Ionuț Caragea, a fost perceput ca fiind un protest prea dur, făcut de tipi recalcitranți. Nici nu voiau să conceapă unii membri, lezați de critica noastră la obiect, pe text, de reacția normală pe propriile noastre scrieri, că noi doi (noi trei, cu Elena Papadopol, noi n, laloaltă cu alți membri ce ar putea fi altădată, pe viitor marginalizați din voia unora, într-un mod similar, regretabil) ne-am văzut înjosiți, bălăcăriți cu tot felul de răstălmăciri, de acuze nefondate. Prea era mare și repetitiv rechizitoriul împotriva noastră, ca piloanele bătute în frunte, la stâlpii infamiei.

Cel care face pe altul "prost", inutil site-lui are o problemă. Nu invers.
Am postat reacțiile mele la astfel de succesive dezinformări-dezonorări. Există. E o poveste de uitat.

Îmi cer și eu iertare tuturor celor care le-am greșit fiind prea sincer și spunând adevărurilor pe nume.

Cer iertare amfitrionului site-lui, Radu Herinean.

 =  Iertare!
Dragoș Vișan
[27.Aug.23 10:19]
Cer iertare domnului Bogdan Geană, o petsonificare a echidistanței și a bunei conduceri pe site. Tuturor editorilor știuți și neștiuți de mine le cer iertare.

Cer iertare celor cărora le-am zis că nu mai discut cu ei (pentru a conteni polemica).

Cer iertare nevinovaților membri. Nu mai trebuie să asiste la așa ceva!

Sabia ruginită a reproșurilor nejustificate de acum înainte ar trebui îngropată definitiv.

Nu sunt o persoană conflictuală. Ci una mereu conciliantă. Dacă mai văd "cuvinte nepotrivite", dacă mai aud vorbe grele înseamnă că problema comunicării în acest cenaclu e problema boală incurabilă. Un leac a fost mereu indicat: împăcarea definitivă, interzicerea oricăror mici acuze, a oricăror sfidări și insinuări că unii să plece de aici.

 =  Dragoş
Ionuţ Caragea
[27.Aug.23 10:29]
eu nu mai vreau să aduc nimic din trecut în nicio discuţie, nu mai vreau să fac nicio referire la nimeni, nu mai vreau să ripostez, nu mai vreau să judec pe nimeni. Să judece Dumnezeu. Mă interesează doar poeziile oamenilor de pe site, să mă bucur de ceea ce descopăr. Şi sper să îmi fac noi prieteni, cu care să mă pot întâlni cânda, undeva, la o bere. Atât am avut de zis. Îţi urez succes!

 =  Maria Mitea, scuze dacă te-au derutat steluțele
Ionuț Georgescu
[28.Aug.23 11:13]
dar e musai să o zic din nou, ca un dumnezeu ce judecă sminteala petrecută pe acest site, apofatic, nu sunt virgin și nu-mi plac ipocriții, catafatic, îmi plac femeile, nu ca oițe ale Domnului, ci ca mistere ale existenței, răzvrătite, îndărătnice și imorale.

 =  Caragea, Dragoș fiți bărbate
Ionuț Georgescu
[28.Aug.23 11:16]
și încercați să uitați de victimele elanului vostru autoreferențial...

 =  domnule Ionuţ Georgescu
Ionuţ Caragea
[28.Aug.23 11:36]
îmi cer încă o dată scuze pentru modul în care v-am tratat. Victimile sunt, de fapt, sunt oameni cumsecade, care merită respect. Îmi retrag toate acuzaţiile şi nu voi mai ignora niciodată spusele dv., indiferent de ce îmi veţi spune. De altfel, este valabil pentru toată lumea. Voi răspunde cu prietenie tuturor comentariilor de sub textele mele (chiar şi celor s-ar vrea să-mi zgândărească orgoliul) sau de sub alte texte, fără să mai fie nimeni sfidat sau luat la mişto. Nu mă consider ipocrit, copnsider că am primit un indiciu clar şi mi-am dat seama unde era rădăcina problemelor. Niciodată nu e prea târziu să fie rezolvate problemele de la rădăcină. Iar dv. aşi avut un rol esenţial. Nu mă voi supăra, oricum, puteţi să mă consideraţi cum vreţi dv. Eu mi-am luat o piatră de pe inimă şi nu mai doresc să pun alta în locul ei. Aşa că nu voi mai judeca niciun om, urmând spusele dumnezeieşti. Voi analiza doar texte literare. Cu prietenie, Ionuţ Caragea.

 =  Ilie
Stanica Ilie Viorel
[28.Aug.23 12:45]
ce nume!

 =  Îmi cer scuze
Leonard Ancuta
[01.Sep.23 23:51]
dacă am supărat sau am lezat pe cineva în comentariile mele. Multumesc.

 =  Eu te iert
Ionuţ Caragea
[01.Sep.23 23:57]
Leo Ancuța, și îți doresc mult succes și multă sănătate!

 =  Leonard Ancuta,
Papadopol Elena
[02.Sep.23 10:37]
Accept scuzele. Îți doresc numai bine!

 =  Domnule Leonard Ancuța,
Dragoș Vișan
[02.Sep.23 11:05]
Și eu vă iert. Dar nu mai pot uita. Așa că aleg muțenia, ca la un ordin catolic monahal, față de dumneavoastră.
Îmi pare nespus de rău! Niciun cuvânt nu mai schimb cu d-stră de acum înainte. Pentru că oricum n-aș mai fi schimbat c-un căluș in gură pentru totdeauna pe aici, iar aceasta ar fi fost dorința dumneavoastră de sfârșit cutremurător de august. Călușul o să-mi vină bine, mulat și curând. Posibilă cădere în definitivul anonimat, deoarece nu vreau să fiu un scriitor în lumea scriitorilor ce m-a tot dezamăgit.

 =  Ionuț Georgescu, mare pamfletar, stabilește "virginitatea" mea fizică!
Dragoș Vișan
[05.Sep.23 23:51]
"Asta e vulgaritate. Atac asupra bunului simț. Virginitatea și legitimitatea lor morală mă îngrozește" (Ne-a verificat și suntem "virgini", Ionuț Georgescu este mare cercetător literar de ouțe si penisuri virgine, al meu și al altuia!). "Virginitatea" e una simplă, așadar fizic depistată de el, nu "literară", precum "legitimitatea". Corect ar fi fost "virginitatea și legitimitatea literarE".

 =  Multe învinuirile nemeritate în primul rând de mine. Ce ți-am făcut???
Dragoș Vișan
[05.Sep.23 23:54]
"Laudele, pupincurelile [...], declarațiile de iubire literară reciprocă";
"Creșteau exponențial. I-am luat la mișto."

"Cu probleme la tranzistori"

Aștept ca autorul să-și ceară iertare. Acest pamflet este îndreptat și împotriva mea.

 =  Aștept scuze. Dacă nu, vă salut și rămas bun, excelsior!
Dragoș Vișan
[05.Sep.23 23:57]
Până nu aud aici scuze din partea autorului, eu îmi stopez toată activitatea pe site.

Rămas bun!

 =  Dragoș, faptul că te-ai recunoscut în pamflet anulează orice solicitare
Ionuț Georgescu
[06.Sep.23 09:32]
de scuze din partea autorului. Precizare, era vorba de virginitatea morală și faptul că părăsești voluntar acest site nu ar trebui să deranjeze pe nimeni.

 =  Ce fain ar fi dacă
Ionuţ Caragea
[06.Sep.23 09:53]
pe acest site s-ar ierta toţi, unii pe alţii, fără să se mai scormonească deloc în trecut. Eu, cel puţin, asta mi-am propus, chit că par un idiot sau un ipocrit. Viaţa e scurtă. Scriem, venim cu ceva frumos la această existenţă. Fiecare cu segmentul lui de cititori. Nu trebuie să ne pară rău că x îl place mai mult pe y, că x şi y se comentează mai mult între ei. Şi ce dacă? Lăsaţi oamenii să se bucure. Fiecare are dreptul să fie fericit, iubit, apreciat. Eu am găsit creaţii frumoase la toţi cei cu care m-am certat. M-am bucurat de ele. Oamenii sunt încercaţi, trec prin diverse chestii care îi macină. Poate că nu reuşesc să gestioneze cum trebuie nişte momente. Eu, de exemplu, m-am comportant prosteşte uneori. Mai bine dau vine pe mine, pe prostiile mele, decât să îi chestionez pe alţii cu privire la alegerile lor, la felul în care s-au comportat. Să judece Dumnezeu, nu noi. Haide să încheiem definitiv toate prostiile astea şi să ne bucurăm de lucrurile frumoase din jur, atâta cât mai putem.

 =  S-a transformat în
Ottilia Ardeleanu
[06.Sep.23 14:44]
biserică agonia?. Nu pot spune catedrală. E prea pompos!

 =  Nihil Sine Deo
Ionuţ Caragea
[06.Sep.23 14:47]
Mai bine biserică decât spital de nebuni.

 =  Domnule Dragoș Vișan,
Papadopol Elena
[06.Sep.23 19:26]
întoarceți-vă către scris și pe site! Aduceți Agoniei și colegilor dumneavoastră de condei, de-aici, bucuria receptării textelor! Dumneavoastră vă cunoașteți de mai mult timp și acest lucru este un element important... aveți amintiri, v-ați întâlnit unii cu alții în discuții,unele mai prietenoase, altele mai... altfel... Vă aflați ca acasă. Iertați și uitați!

 =  Doamna/domnișoara Papadopol, textul ăsta are la bază niște imense gogomănii crit
Ionuț Georgescu
[12.Sep.23 14:52]
bănuiesc că le-ați regăsit citate în text, nu înțeleg de ce în loc să pledați în apărarea enormităților emise, îl rechemați pe Dragoș Vișan într-un comentariu atât de laudativ încât iau doză dublă de Siofor. Sunt convins că îl puteți implora să revină la telefon, pe FB, pe Instagram sau la o cafea.

 =  *Doamna/domnișoara Papadopol...imense gogomănii critice spuse
Ionuț Georgescu
[12.Sep.23 14:57]
cu aplomb de dvs...

 =  Mister Georgescu
Ionuţ Caragea
[12.Sep.23 15:09]
Văd că vă deranjează liniștea și pacea pe site. Cică oamenii cu rațiune ar trebui să trudească la menținerea păcii, în loc să renunțe la ea, băgându-și codița în gogomăniile altora.

 =  Monsieur Caragea, nu știam că am supervisor pe conversații,
Ionuț Georgescu
[12.Sep.23 15:17]
mi se pare absolut aiurea ca o doamnă din triunghiul amoros al literelor de pe site-ul ăsta să-l cheme atât de romantic pe DV, dintr-un un spațiu care-mi aparține exclusiv.

 =  fac apel la omul bun Georgescu
Ionuţ Caragea
[12.Sep.23 15:39]
Mister Georgescu, ți-a luat 6 zile să ți se pară absolut aiurea ceva. Eu propun să închizi comentariile le postare, și-a cerut lumea iertare, e liniște și pace acum pe site. Readucerea în discuție a triunghiului amoros pare mai degrabă o încercare jalnică de a reaprinde un conflict. Ceva de genul: ia să vedem care mai pune botul. Chiar trebuie să îți cadă lumea în genunchi și să facă mătănii în fața măriei tale, astfel încât să devii și dumitale mai bun, mai tolerant?

 =  IG să se roage
Dragoș Vișan
[12.Sep.23 16:57]
Eu nu mai citesc deloc ceea ce scrie doversionistul Ionuț Georgescu.

Îi sfătuiesc pe toți să nu mai citească ce scrie acest om.

Să se roage!

 =  Dragoș Vișan, nu am înțeles deloc chestia aia cu
Ionuț Georgescu
[13.Sep.23 07:49]
"Să se roage!" Cine, cui, de ce? în rest, mesajul e foarte clar.

 =  Monsieur Caragea, era vorba de triunghiul amoros
Ionuț Georgescu
[13.Sep.23 07:53]
al literelor, te rog să nu mai trunchiezi ceea ce spun doar pentru a poza în victimă și a arăta cât de rău sunt eu. Da, sunt rău!

 =  Domnule Georgescu
Ionuţ Caragea
[13.Sep.23 08:21]
faptul că prefer să fiu umil și reconciliant nu este echivalent cu rolul de victimă. Este alegerea mea de a mă controla, de a lăsa partea bună din mine să se manifeste. Dv. preferați, școlărește., să împungeți, să scormoniți, să provocați, ori astea nu sunt calitățile unui om care să dorească liniștea și pacea pe site. Mai bine ați contribui la comentarea textelor celorlați, să încercați să-i ajutați pe cei ar putea beneficia de inteligența și priceperea dv. în domeniul literaturii și al filosofiei. Pace și prietenie!

 =  Mister Gionuț-Genuț, "doversionistule", steluțar fără stele date altora,
Dragoș Vișan
[13.Sep.23 23:01]
Aproape de Canterbury, la marginea comitatului Kent, stâncile Doverului sunt sub corabia ta!

 =  Titlul
Dragoș Vișan
[13.Sep.23 23:09]
"Martirajul" intră-n anale.

 =  Ionut Caragea (sau celui care ne urmareste din... umbra)
Claudiu Tosa
[12.Oct.23 04:23]
Ma retrag din pactul de mai sus. Mitomania, egocentrismul patologic si exercitiul agresiv de relativizare a normelor de bun simt sub pretextul fals al empatiei, alaturi de deschiderea la dialog simulata si modestia falsa sunt chestiuni pe care nu le-ai abandonat ci le-ai deghizat in discursul bunelor intentii, tot pe premisa cultului propriei personalitati.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !