Comentariile membrilor:

+ Poemul chiștocului și al scrisorii cu 21 de pagini
Irinel Georgescu
[02.Apr.23 07:56]
O zi de 2 aprilie nu poate fi decât amprentată de mirosul chiștocului de acum patru ani, fumat de un poet boem. Exact, "în ziua în care am făcut acest chiștoc". Activitatea noastră le lasă, iar somnul le reaprinde-n vise. Dezacord din grabă, "credeam că | o sticlă de vin și noi doi e suficient". În cea de-a doua parte e vorba de iubirea de la douăj' de ani. S-a dus și ea, consumată. Bine. Text bun, text mărturisire, text ce poartă cititorii și în Marte retrograd, ori "doar în depresie".

+ Țigara această efemeră plăcere...
Emilian Lican
[02.Apr.23 08:33]
Am nereușit să mă las de fumat în anul 2016 pentru a reuși să mă apuc iarăși de acest obicei nesănătos după un an de pauză. Vă felicit domnule Leonard Ancuța pentru ambele performanțe, atât pentru textele dumneavoastră care mă bucură prin lectură cât și pentru ambiția de care dați dovadă.
Doamne-Ajută!

 =  Felicitari
BogdanGeana
[02.Apr.23 09:31]
Dar ai merita 2 rosii. Una pentru ca la 4 ani sper sa o primesc si eu. Nu am decat 3. Dar dupa 2 pe zi, si un an mi se parea pe vremuri o mare reusita.

 =  zece
Stanica Ilie Viorel
[02.Apr.23 10:33]
fumai și eu 20 de ani, anul trecut am împlinit 10 ani de când am renunțat. și nu mi-e dor. visez uneori că fumez și-n vis îmi pare rău că fac asta.


din poem rețin altceva (nu voința), nevoia. nostalgia.
oricum și orice ar măsura, stă călare pe noi și se tot duce, timpul. se preface în timpul renunțărilor, în timpul amintirilor


 =  Ingenios până la cer, și dincolo de el,
Maria Mitea
[02.Apr.23 22:09]
bă nuiesc că există un viu chiștoc, din momnet ce ți-a eșit o capodoperă literară atât de reușită:
” nu știu
la ce vîrstă se maturizează un chiștoc de țigară
dar simt că e majoratul, e momentul cînd poate pleca
singur în lume să-și găsească un rost. ”

Mă faci să-mi pară rău de comitmentul care l-am făcut cu mine însumi la 18 ani,, ” să nu păstrez niciodată nici-un lucru de la vre-un iubit”,
nu am păstrat. Îmi servea acuma ca material didactic ...

Sunt curioasă ce-ai mai păstrat,( te provoc) poetul trebuie provocat până poezia țușnește din el ca un iepure alb,
ca un must ...
Spor!
:)

+ acest text
Ottilia Ardeleanu
[02.Apr.23 23:30]
merită câteva stele fiindcă este despre ce îți place fără a ține cont de repercusiuni.
poate că eu nu aș fi divagat spre alte amintiri, însă, pe întreg, Leonard dă importanță lucrurilor care fac viața, îi dau un sens, o emoție pură.
împotriva țigării, apreciez!

 =  acest text este un fel de a va multumi
Leonard Ancuta
[03.Apr.23 12:23]
pe toți cei care ma cititi. si de a arata că va stimez. si că nu va ifer numic gratuit. aseara l-a, citit in fata unor oameni si m-au aplaudat ca la teatru, m-am simtit bine. uneori ma gandesc cum e sa n-ai spectatori, alteori imi doresc sa nu-i am, ca nu merita nimeni sa vada ale mere orori.

 =  Funny
Iulia Elize
[17.May.23 14:55]
O chestie foarte extra....


Eu una mi-am propus ca la 48 de ani, să am 50 de cărți. Apoi, mi-am zis ce idioată pot să fiu și pot gândi, de îmi doresc să am mai multe cărți decât vârsta...

Nu știu dacă o să pățesc chestia asta ciudat de anormală, dar posibilă. Cu mine. Dacă continui să scriu... E nostim că am gândit la fel de stupizel.

Te salut... Și dacă depășesc numărul cărților, vârstei, te iau la un suc, dacă cumva trec prin București, ca să sărbătoresc apropierea de 50, de pe atunci! Sau măcar virtual, o să îmi aduc aminte! De paralelism...

 =  Precizare...
Iulia Elize
[17.May.23 14:59]
acum am 43/30 (am două cărți în editură...)

nu e chiar așa de rău, mi-ai spune, cred, e încă o oarecare diferență acceptabilă... (am și reeditări, așa că nu sunt total țicnită, de nu mă văd...)

 =  Sunt as la șeptică în trei. Chiar dacă n-am cărți bune (adică dacă n-am)
Dragoș Vișan
[17.May.23 20:47]
În curând o să jucați și 66!

 =  Sper că mă înveți repede, șeptică? căci o să am ce sărbători...
Iulia Elize
[17.May.23 23:26]
Dragoș, jur că dacă/atunci când adun numărul de cărți, cam idiot, încerc să dau de voi doi (să fim în trei, pe la ce vreți voi, în caz că trec prin București) mi-ar plăcea să vă cunosc colegial pe amândoi și să punctez isprava și ”reușința” poetică, mai ales acum în momentul ăsta îl susțin chiar pe Leo care nu răspunde, dar și pe tine, pentru că așa.

Ne vedem pe site.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !