Comentariile membrilor:

 =  Covor roșu, Gala Oscar
Irinel Georgescu
[26.Mar.23 13:20]
Mai mult... de Oscar, de premiile Oscar. Căci apare covorul roșu. Nu cred că ar fi ghicitoare. Multe festivaluri sunt cu câte un covor roșu. E ceva monarhic. Covor roșu se pune și la întâmpinarea unor suverani în țări prietene.

 =  Mulțumesc!
Mihai Miro
[26.Mar.23 13:43]
Poate am făcut o confuzie. Nu este o ghicitoare. Am vrut să satirizez unele staruri care apar în ținute provocatoare. Cred că titlul este destul de sugestiv.
Mulțumesc de trecere și comentariu. Și eu vă citesc cu drag!

 =  N-o să-i schimbe covorului din Cannes culoarea? :)
Irinel Georgescu
[26.Mar.23 14:01]
Nu ați făcut nicio confuzie. Micropoemul este limpede. Nu-i ghicitoare. Am interpretat sensurile. Mulțumesc frumos, pentru tot! Frumos al descoperirilor. E și enigmistică multă la mijloc. Viețuirea are multe fațete, deși e una singură. Pe urmă... Marea dezlegare! Ca răsplată sau nuntă, ori dimpotrivă.
Acest poem aduce mai mult a legendă etiologica. De ce s-a înroșit covorul la gale, festivaluri internaționale. Am o întrebare: n-o să-i schimbe în curând culoarea?

 =  Poate că da!
Mihai Miro
[26.Mar.23 14:15]
De ce s-a înroșit covorul? Pentru că privește în sus și vede multe dedesupturi!
Referitor la culoare! Cred că ALBUL ar fi culoarea cea mai potrivită, mai ales prin ceea ce reprezintă. Probabil că e mai greu de întreținut (glumesc).

+ Micro... mit de Cannes și nu numai! O mică distincție din partea mea.
Irinel Georgescu
[27.Mar.23 21:04]
Superb acest micro... mit, semănând cu o legendă etiologică. Covorul roșu e covorul imaculat, "privitorul" de la Cannes, premiile Grammy, premiile Oscar, ce se împurpurează sărutând cu ochii vedetele muzicii și cinematografiei contemporane.
Succes, inspirație la același nivel înalt estetic pe mai departe!

 =  Distinctie si de la mine
BogdanGeana
[27.Mar.23 21:21]
Eu prefer Premiile Gopo. :)

Rosia mea in 5 de fapt se mai traduce ai asa: daca Mihai ne scrie: dimineata buna... si noi sarim sa ghicim, e semn ca misiunea i-a fost indeplinita. Asadar succes, locul tau e aici!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !