Comentariile membrilor:

 =  Cuvânt de bună ziua...
Anisoara Iordache
[06.Sep.22 12:51]
Jonglerii cu jucăușe cuvinte, sărituri, imagini vizuale, auditive, tot ce vrei.
Mai adaug muzicalitatea versurilor și tonul care vădește optimism.
Mi-a plăcut. Mulțumesc.

 =  Dragă Cristina
Maria Mitea
[06.Sep.22 14:57]
aduci în poemul ăsta o dispoziție jucăușă, o dispoziție de invidiat

”am prieteni stele și soare și prieteni cu aripioare”

Pur și simplu e un poem perfect din toate aspectele literare dar și lumești!

Felicitări! Felicitări!

Cu mult Drag!
maria,


 =  Semn de lectură...
Iulia Elize
[06.Sep.22 16:12]
Pesemne, toți copiii trebuie să fie bucuroși. Ar trebui să învătăm de la ei sau să le citim poeziile tale...

Îmi place rima folosită, e chiar foarte drăguț, pentru un astfel de text, nu deranjează deloc faptului că e o poezie albă foarte pe temă. Foarte bine strunită, fără ca rima să deranjeze, nefiind deloc în antiteză, ci un spor de frumusețe... Destinată copiilor... Dar și ”optimismului”.

Foarte frumos!!!

 =  Anișoara, Maria, Iulia,
Cristina-Monica Moldoveanu
[08.Sep.22 10:57]
Stimate și dragi doamne, Anișoara, Maria, Iulia, sincere mulțumiri! A fost un vechi vis al meu de când eram copil - să scriu poezii pentru copii. Sau descrieri de natură... și, din când în când, îmi amintesc acest lucru.

 =  Părere
Bogdan Geana
[08.Sep.22 12:32]
Apreciez foarte mult tentativa, mai ales că ieri am fost pus față în față cu un eșec de proporții, ceea ce, prin comparație, face ca acest text să fie o capodoperă. Din păcate, ai câteva momente care mi se par nefrecventabile pentru un astfel de text. Încerc să mă explic: ai ludic, ai glosar, cum îi stă bine oricărui text de acest gen (enumerarea e binevenită) și, dintr-o dată, vorbești de pace și de înțelepciunea tibetană. După care, revii la universul celor mici. Păi cu: „deci probabil că asta e pacea și înțelepciunea tibetană” ai întrerupt toată copilăria lipsită de griji. Mi-ar fi plăcut să fii mult mai personală, dincolo de acest evident manifest, și doar atât.Continuă și ieși din general!!!

 =  Bogdan,
Cristina-Monica Moldoveanu
[08.Sep.22 19:28]
Da, recunosc, acel ”moment” cu înțelepciunea tibetană este adult, nu se adresează copilului - dar sincer, alte momente nu mai văd... nu am fost atentă, ideea cu pacea merge și nu e manifest, dar voi încerca să schimb - mulțumesc mult, Bogdan! Sincer, inițial fusese o pezie pentru adulți ratată și, când am adaptat-o, am omis acel lucru; dacă mai cauți eventual prin textele mele, găsești mai multe poezii pentru copii, câteva mai bune - poate le voi pune subtitluri de identificare. Totul a plecat de la faptul că mă obseda versul ”brotăcel și-n iarbă greieri”, când am citit Faust.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !