Comentariile membrilor:

 =  Alternarea dintre anima si animus, yin si yang
razvan rachieriu
[18.Jan.22 10:20]
Ȋn omul complex, cu o gândire şi viață diversificate, alambicate şi eclectice, alternează anima cu animusul, “yin-ul” cu “yang-ul”, “introspecția şi forța interioară” cu extrovertirea deținând o forță exterioară asigurând integrarea oamenilor în social şi societate şi concordia şi empatia dintre ei.

 =  Răzvan,
Caragata Cristiana Oana
[18.Jan.22 15:08]
aș spune în primul rând concordia chiar dintre anima și animusul proprii, empatia față de noi înșine. În omul complex, de multe ori poate exista o ruptură între percepție și realitate, iar înainte de a ne integra în social, ar trebui să ne integrăm în primul rând în noi, să ne vedem în tot adevărul ființei noastre alambicate și eclectice.

Ca de obicei, îți mulțumesc pentru trecere și semn! Comentariile tale mereu mă fac să-mi privesc propriile texte din alte perspective!

Cu prietenie!

+ Despre pasărea totemică
enea gela
[18.Jan.22 21:41]
Foarte bun text! Coțofana asta e plurisemantică, e gândită pana-n ultima ramificație a metaforei! Merită evidențiat întreg discursul poetic, aciditatea, în unele secvențe, tristețea sau lehamitea, în altele, mi-a plăcut acest text și îl instelez!

+ Ce vârstă frumoasă!
Ottilia Ardeleanu
[19.Jan.22 09:08]
Și ce frumos ai mers pe forța propriului sine, cu toate nuanțele bune-rele, cu toate reușitele ori, dimpotrivă, nereușitele pe care oglinda propriului eu ți le înfățișează cu o sinceritate debordantă.
Pornind de la numele tău, ai făcut o autobiografie restrânsă în jurul datei de naștere folosindu-te abil de semnificațiile substantivului caragață.
Și, totuși, aici nu este o glumă, nici vorbărie etc., ci doar un discurs inteligent, o paralelă între abilitățile păsării descrise și femeia străbătută de timp, dar care își găsește mereu calea!

Frumos, ingenios!

 =  Doamna Enea Gela,
Caragata Cristiana Oana
[19.Jan.22 09:09]
vă mulțumesc din suflet, mă bucur să știu că această coțofană plurisemantică a ajuns în zborul ei unde trebuie!

Cu respect,

 =  Ottillia,
Caragata Cristiana Oana
[19.Jan.22 09:12]
ce bucurie să te regăsesc aici! Mi-ai dăruit un frumos cadou aniversar prin trecerea ta! Mulțumesc din suflet!

Cu prietenie!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !