Comentariile membrilor:

 =  Cu înțelegeri și (meta)textual, rezonez...
Iulia Elize
[10.Aug.21 21:09]
Foarte mult rezonez cu experiențele tale, narațiunea legată din poeme, dar a ieșit un șir bun de poeme, de fapt, gata de publicat, pentru a judeca, expresiv, un orizont prea rece, ba chiar plin de o asprime dincolo de cuvinte, când vine vorba de mulți de-ai noștri, măcar suntem, și noi, oameni iar noi ne respectăm foarte mult oamenii. Pentru că oamenii noștri sunt frumoși. Rezonez și salut acest demers mai special, pentru că uneori cuvintele pătrund ca un glonț, pentru ca bunul cititor să rezoneze și să înțeleagă, cum trebuie, anumite situații, prin care trec foarte mulți. Noi ne iubim țara, așa cum e ea, mai bună, mai rea, și poate pâinea noastră neagră e mai bună decât pâinea prea albă, însă arsă pe la colțuri, de ne frige putința și neputința, de-a binelea. Salut pâinea neagră românească și acest demers de întoarcere la breaslă, cu bine, unde măcar sunt prieteni buni, cu care (eu sunt fată) dar cred că între băieți se mai iese la o bere bună, care merge bine între băieți. Probabil, băieții știu.

Un alt demers poetic foarte expresiv, cred că toată lumea l-a perceput.

Multe salutări și spor la scris!!!

 =  Iulia
emilian valeriu pal
[11.Aug.21 08:26]
Mulțumesc de înțelegere, răbdare și semn. Am mai spus: știu că e solicitant un astfel de ciclu pentru cititor, dar, postate separat textele își pierd sensul. Sper doar sa nu fi pus răbdarea cititorilor la incercare degeaba

+ În plus,
Iulia Elize
[11.Aug.21 18:05]
E un alt fel de experiență a lecturii, normal că nu e, însă, deloc și Doamne ferește, degeaba. Cum să fie, sunt poeme foarte bune, de ultra-calitate, un lanț atipic și bun, la lectură. Ba chiar ar fi meritat multe stele, pun una, deși mi se pare trasa aceasta cam ”difficult to be graspped. :) DAR MERITĂ SĂ FIM PE AICI! ȘI SĂ REZONĂM LA ASTFEL DE TEXTE EXPRESIVE!

Salutări de pe cealaltă parte a textului tău și de la marginea eliberatoare! Și spor la scris și în continuare!

 =  Încă o dată
emilian valeriu pal
[12.Aug.21 12:22]
Mulțumesc pentru generozitate. Să vină Perseidele

+ stea de zâmbet amar
Florina Daniela Florea
[12.Aug.21 13:05]
După ce am parcurs textul (textele) am rămas cu o tristețe grea agățată de grumaz, la fel de grea precum pietrele de moară de picioarele sinucigașului.
Invadată brusc de negrul ivit dintr-o foto de instagram-UE, căreia nu i-ai aplicat filtrele de culoare, neputința devine o stare de fapt.
Cum spui tu ”mă pipăi și mă întreb dacă sunt viu”

Ești ”vinovat” de emoția asta, pentru că ai avut curaj să scrii.
Cuvântul tău atinge, de fapt ce spun eu, nu atinge, ci trosnește de-a binelea.

Constat, alături:
”Marea Nordului era o groapă comună
în care stăteau aruncate
speranțele noastre de-a valma”

 =  Florina
emilian valeriu pal
[12.Aug.21 18:07]
Mulțumesc pentru citirea constantă și mai ales pentru simțirea fără filtru.

 =  Dau și eu o stea virtuală
adrian rentea
[15.Aug.21 10:40]
Când am citit prima dată textul nu avea nici o stea, mă bucur că a fost înstelat, chiar de mai multe ori, așa cum zicea Iulia că merită. PS: nu a fost solicitant deloc și nici nu a pus răbdarea cititorilor la încercare, textul curge lin. Spor și inspirație în continuare!

 =  Ai curajul să scrii
razvan rachieriu
[15.Aug.21 16:04]
Ai „curajul să scrii” cu „patimă”, fervoare și pasiune, „fără prejudecăți”, fără complexe și fără limitări date de limbajul poetic, astfel încât creația ta să te „vindece” și să scoată la suprafață artistul autentic, genuin și care s-a debarasat de falsități.

 =  Re
emilian valeriu pal
[20.Aug.21 08:03]
Răzvan, Adrian, mulțumesc și vouă pentru înțelegere și lectură.

 =  Remarcabil
Mona Furca
[07.Sep.21 05:45]
DA!!! Un grup de poeme remarcabile, inchegate perfect, creand o imagine puternica, aspra, socanta. Nici o schimbare de sugerat, si nu mi s-au parut de loc greu de urmarit, nici nu m-am putut opri din citit! In plus m-au uns pe suflet...mai simte si altcineva ca mine...
Scuze, nu am timp de ajustat comentariul pentru romana...

 =  Intre ura si admiratie *
Elena Marcu
[25.Sep.21 06:14]
Intre minele lui Solomon, Stan Laurel si hartia din foi de ceapa, m-am foit un pic, pare genul ostentativ, cumva jurnalistic si gratuit, ia uite, ma…
Esti un expert in caruselul emotiilor. Imi cert plozii cand se folosesc de expresia cu “pusul in pat”, apoi pilota in cap ca un glonte, fredonand fericirile.:) :) face ce fac si ei. Ma dezarmeaza.
Pana la un punct, totul pare “tiptil”, inclusiv referintele, care ma obliga sa nu ma bucur de lectura pe de-a-ntregul.
Apoi, in sfarsit, in sfarsit, tacerea.
De fapt, amutirea.


 =  Elena
emilian valeriu pal
[27.Sep.21 13:11]
Nu știu dacă-i de bine sau de rău, oricum, mulțumesc de lectură și semn.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !