Comentariile membrilor:

+ Cele 9 episoade
nicolae tomescu
[06.Sep.20 13:28]
Cele 9 episoade din Stadionul tuturor sfinților îmi aduc aminte de două opere, zic eu, importante ale literaturii române. Este vorba, despre Cimitirul Buna Vestire de de Tudor Arghezi. Și acolo există destul umor. Începutul Învierii, înaintea Celei de a Doua veniri, produce mari mari încurcături viilor. La fel și începutul romanului, neterminat,Sfântul Sisoe, a lui G. Topârceanu mustește de situații umoristice, de la descrierea locuitorilor raiului și până la aventurile sfântului, scris cu negru în calendar, reîntors pe pământ, la cererea sa, pentru a face minuni.
Consider că cele 9 episoade, fiecare, și toate la un loc, pot sta cu cinste alături de cele 2 opere ce le-am menționat.
Felicitări.

P.S. Nu știu ce se întâmplă cu contorul accesărilor. Văd aici peste 1ooo de accesări iar eu am strâns într-o noapte, la ultima postare, peste 1oo

 =  Re: Cele 9 episoade
Dan Norea
[07.Sep.20 10:24]
Nicolae Tomescu, sunt onorat de comentariu! Cu Arghezi am mai fost comparat, mai exact am găsit eseuri pe internet care făceau o paralelă între poezia mea "Facerea lumii" (tot cu tentă biblică) și cea a lui Arghezi "Adam și Eva". Dar Topârceanu a fost o mare surpriză, mai ales că este unul din umoriștii mei preferați.

Cu contorul de vizualizări e ceva inexplicabil.Încă de la pimul episod, a sărit de 500. Pe măsură ce adăugam episoade, în prima oră după postare, creștea numărul la toate episoadele de până atunci, ajungând ca la ultimul să depășească 1000. Au fost momente în care toate episoadele aveau același contor, să zicem 930.

Mulțumesc preaplecat pentru aprecieri și steluță!

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !