Comentariile membrilor:

 =  *
Iulia Elize
[29.Aug.20 19:50]
Când David nu bate cu Solomon, înseamnă că totul e bine. Concluzia mea ar fi, să stăm departe de stadion, prin toate mijloacele. (Sper ca îngerii să apere bine poarta, altfel, o vor apăra oamenii...) Problema e... cu mingea cum e? Ce să apere, de fapt, oamenii? Ce poartă? (În absența sau în prezența îngerilor...)


Încercam să glumesc.

 =  Re: *
Dan Norea
[29.Aug.20 21:17]
Iulia Elize, dacă glumești, înseamnă că ai intrat în joc. Textul de față încearcă să demonstreze că poți aborda orice subiect. oricât de sensibil, într-o notă umoristică, dar nu în bătaie de joc, cu suficient bun simț pentru a nu fi acuzat de blasfemie.

Fii pe fază, mai urmează încă opt episoade.

 =  *
Iulia Elize
[29.Aug.20 22:00]
Da, ziceam și eu, e un subiect virtual de arhitectură umoristică cumpănită. Normal, prima remarcă (a mea) era tot cumpănită și cât se poate de onestă, nu altfel, avusesem impresia că era scris despre Eclesiast, că ar fi fost după David. De asta spuneam că menționarea din text nu ar fi fost tocmai punctuală și că nu ar corespunde cu datele istorice cu privire la sursa Eclesiastului, crezusem că era o ironie la adresa neștiutorilor (în consecutivitatea frazei dvs.), mai ales că Eclesiastul e, din câte se spune, după Solomon.


Conex, foarte în altă ordine de idei, părerea mea, și a altora, din câte știu eu, e că atribuirea Eclesiastului lui Solomon nu e tocmai exactă, având în vedere că Solomon era un înțelept, totuși un om de o inteligență intrinsecă, nu un filosof foarte cumpătat în gândire cu o gândire mai așezată-filosofică. Deși, spre bătrânețea sa, poate ar fi fost posibil, ca într-adevăr să ajungă înspre o mare cumpătare... Cine știe... Doar un gând, cu privire la această conexiune, înspre sursa Eclesiastului.

Toate cele bune și spor la scris! Mult succes și în domeniul prozei! V-am mai citit și în domeniul catrene umoristice...

 =  Așteptăm cu interes...
Rodean Stefan-Cornel
[30.Aug.20 07:52]
Ca de obicei la Dan Norea, avem mai sus o proză pe o temă interesantă, „mai altfel”. Dacă suntem avertizați că sunt 8 episoade sunt curios în al câtelea și în ce context vor apărea „Sfântul” Becali, „Preacucernicul” Puiu Iordănescu și alții ca ei, „duși la biserică”, unde vor fi invocate galeriile de la Dinamo și Rapid care, se știe, când „evoluează” sunt, într-adevăr, pe Stadionul Tuturor Sfinților (sfinți pomeniți mai ales atunci când arbitrii greșesc în defavoarea echipelor proprii sau când pe stadion sunt și suporteri ai echipelor adverse) ș.a.m.d.
Deocamdată, atât din partea mea!
Numai bine!
Cornel

 =  Re: Iulia Elize, Cornel Rodean
Dan Norea
[30.Aug.20 10:09]
Iulia Elize, eu am scris că Ecclesiastul e scris de FIUL lui David. Nu știu de ce m-am complicat, puteam scrie direct că e vorba de Solomon. Că e adevărat sau nu, e altă treabă. Multe afirmații din Biblie sau despre Biblie pot fi contestate, dar nu mă încumet eu să fac asta. Cu excepția cazurilor când poate deveni o sursă de umor.
Mulțumesc pentru urări!

Cornel, sunt nouă episoade în total. Dar în toate, stadionul este numai un cadru pentru prezentarea succesivă a sfinților. Deși e o sursă grasă de umor, nu am de gând să abordez tema fotbalului de azi. Îți las ție această oprtunitate, știu că ai umor și talent, pentru a scoate mici capodopere.


 =  te mananca "Sfintii"
marin gabriela
[03.Sep.20 16:39]
Pana la Seful cel Mare,subalternii te fugaresc mai bine.Nu doar Sfintii pot
fi bodigarzi ci si tipurile de ingeri.Aceia care nu apar deloc sunt invizibili.
Pe stadion Ingerii zboara cum pot,iar Sfintii fac abuz de minuni sa influenteze
evolutia scorului.
...Mucenicul din familie nu e scris in calendarul familiei pentru tort?...:)
"Ca peste tot vechimea conteaza."Ca si la vin...
"Vanitas Vanitatum"

 =  Re: te mananca "Sfintii"
Dan Norea
[04.Sep.20 11:32]
Primele fraze sunt comentarii inteligente, care dovedesc o lectură atentă.

Dar ultimul, "Vanitas Vanitatum", mă pune pe gânduri. Să fie doar traducerea sintagmei "deșertăciunea deșertăciunilor" sau să fie o mustrare blândă adresată autorului? Adică mie.

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !