Comentariile membrilor:

 =  O amintire vie
Viorel Darie
[20.Jun.20 06:36]

a satului / comunei Sibiel, realizată magistral de autorul Nicolae Tomescu, povestind despre multe întâmplări/situații pline de simbolism ale locului, dar și ale multor localități din Ardeal. Căci, cine altul, decît autorul, care a trăit, a simțit împreună cu localnicii, vremuri dintre cele mai ciudate ale secolului trecut, memorând totul, nu în descrieri simple, ci și în imagini, filme chiar, filme cu sonor, pline de emoții, despre evenimentele impresionante ale Sibielului.

Cine ar fi putut recrea, decât autorul, scene limpezi, vii din localitate, cu Maja satului, sau cu covacia lui Ion Petra, sau evoluția spre modernism a locuințelor spațioase din Sibiel transformate în spații generoase de cazare pentru turiști, ospătați cu cele mai grozave bunătăți culinare, încât, în scurt timp, gospodăriile Sibielului deveniseră popasurile fericite pentru o mulțime de turiști din Europa, ba și din Japonia.

Sau cine ar fi putut descrie mai bine, mai cu suflet, decât autorul, interesante istorii despre oamenii care-și așteaptă a Doua Venire în cimitirul mare și îngrijit al locului. Sau povestea aproape neverosimilă a lui Oprea Constandel, care a trăit, așa i-a fost soarta, ani mulți suferind rigorile Rusiei comuniste. Sau amintirile despre bătrânul preot care crescuse spiritual generații de tineri deveniți, cu timpul, oameni importanți în Sibiel, și nu numai. Dar și imaginile vii cu învățătorul cel dintâi, Andrei Oțetea.

Cu stimă,

Viorel Darie

 =  re Oamintire vie
nicolae tomescu
[21.Jun.20 01:01]
Mulțumesc pentru prezența pe pagină și,mai ales, pentru generosul comentariu.

Toate cele bune
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !