Comentariile membrilor:

+ Stea,
Iulia Elize
[30.May.20 20:07]
Da, aș lăsa steaua mea, pentru comoara din sticluța cea mică cu parfum. Aceasta este impresia, simplă, dar plină de adevăr - dacă este să leg de ceea ce arată poemul, că e ca o esență de proveniență orientală, plină de miresme. Slavă cadânei, dar și stâpânei sale, cea cu privirea ascunsă de iașmac, de pe pământ așkim!

Ce căutau totuși pisicile? Ce ghem, parcă, acolo, cu fir de mătase albă? Îmi pare un pic forțat, pentru că turma de capre, parcă, o văd...

Ce iarăși nu am înțeles, părul galben, de poveste, pitulată printre cadâne cu părul ca noaptea, sau, cel mult, castaniu, dar ca esență concentrat-eterică, e frumos! De sunt cumva captive, ele, ”galibinele”, șeicului, sau vreunui padișah tânăr! Mă raportez, mai tare, înspre trecut, de acolo vin de fapt, tot felul de povești, și păstoritul...


Pentru construcție, pentru esențele bine dozate, pentru impresia generală, de sticluță cu parfum, las însă însemn. Pun stea, cu gândul de a se corecta și de a se lucra, cu același curaj, pe unele imagini! Semnul meu de mult curaj! Să se aibă, mult! Curajul e frumos!

 =  mulțumesc
Goea Maria Daniela
[30.May.20 22:59]
sensibilei poete iulia elize pentru citire, înstelare și comentariul generos, sunt onorată și încântată! în câteva cuvinte, explic: personajul acestui basm sarazin descinde din podișurile anatoliene în spațiul european, unde constată absența pisicilor van cu păr de mătase (orientul fără pisici e de neconceput) și unde există domnițe cu păr de aur. am operat cu simboluri mult îndrăgite în acele ținuturi de poveste. ai dreptate, poeții/poetele sunt curajoși, frumoși nebuni ai marilor/micilor orașe. și mi.a plăcut mult comparația sticluță cu parfum (un alt simbol oriental puternic).
poemele scrise în acest registru sunt receptate de către cei/cele cu o delicatețe emoțională aparte, printre care te numeri, cu siguranță, dragă iulia.
din nou, mulțumesc, cu recunoștință și alese gânduri!

 =  Tărâmul sublim
razvan rachieriu
[01.Jun.20 09:24]
Tărâmul sublim, magnific și fabulos descris în poezie are o „liniște” ce dizolvă tumultul, eufonii ce destramă disonanțele și o puritate în spațiile căreia „sufletele” plutesc debarasate de corpurile legate de tina maculantă.

 =  mulțumesc,
Goea Maria Daniela
[02.Jun.20 16:34]
răzvan, pentru frumoasele cuvinte și idei, exprimate cu generozitate!
în această perioadă a anului redevenim copii și depănăm povești nemuritoare...
mulțumesc redacției pentru recomandare, sunt onorată!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !