Comentariile membrilor:

 =  mulțumesc administrației...
Teodor Dume
[21.Oct.18 20:33]
pentru postarea copertei
cu sinceritate,

 =  felicitari, inca o data!
Ionut Caragea
[22.Oct.18 12:59]
Felicitari inca o data pentru carte! Texte valoroase, coperta cu mesaj. Fata in fata cu bolovanul propriei neputinte, bolovan care se impotriveste transcendentei. Sunt tare curios cand va reusi Teodor Dume sa ridice bolovanul acesta pana la cer, sa il zideasca in templul paradisului. Teodor Dume si-a facut din suferinta un perpetuum mobile poetic (Se aseamana foarte bine din acest punct de vedere, dar și stilistic vorbind, cu excelenta poetă Angela Marinescu, v. poeme precum "Când totul va fi liniștit", "Acum, în întuneric", "Strigăt", "O lume slabă"), isi intoarce suferinta pe toate partile, valorifica la maxim orice durere, orice obsesie, orice intunecime, orice absenta. Nu e nici primul si nici ultimul care face acest lucru, dar curiozitatea mea personala se leaga mai mult de pasul urmator pe care sper sa-l faca, pasul transcendentei. Chiar, nu ar fi minunat sa vedem o transformare miraculoasa spre o poezie mistica si luminoasa, o poezie transcendentala, asa cum a facut-o inegalabilul Tagore? Dar ce va fi, vom vedea. Sunt etape si etape. Deocamdata, ne bucuram de ceea ce primim in acest moment.

 =  mulțumiri, domnule Ionuț Caragea...
Teodor Dume
[22.Oct.18 19:10]
pentru vizita benefică din pagina mea.
mă bucur că ați diagnosticat fiecare text scris de teodor dume în ultimii câțiva ani și i/ați găsit medicamentația potrivită.
observ că puțini sunt cei care se încumetă să treacă pe aici. nu știu care o fi cauza. promit,totuși, că voi scrie și voi dărui din suflet tot ceea ce cred că va bucura inimile celorlalți.
cu sinceritate,
teodor dume,

+ Poezia ca mantuire
Victor Țarină
[10.Dec.18 14:27]
O carte de o tristete care te duce lin pana la intalnirea cu cei disparuti,in preajma unui Dumnezeu inofensiv, unde tatal joaca table pe panza de paianjen tesuta pe oasele bunicului si fiul(care cand moartea il va cauta va fi departe, departe...) n-a stiut niciodata o rugaciune pana la capat. Dar aceste poezii, scrise din suflet, nu sunt mai mult decat o rugaciune?...poezii care vor supravietui mai ales ca sunt un exercitiu de mantuire.
Felicitari!

 =  victor țarină...
Teodor Dume
[25.Oct.18 17:51]
mulțumiri pemntru popas și semnul primirii cărții. mă bucur că mesajul a ajuns acolo unde trebuie.
da, uneori uităm de noi și de rugăciunea de zi.
totul se adună în ultima clipă, în acea clipă în care ne revedem întreaga viață.

cu sinceritate,
teodor dume,

 =  Notiță de lectură
George Pașa
[27.Oct.18 18:46]
Impresia mea este că, de la un volum la altul, Teodor Dume scrie tot mai bine. O voce poetică mai sigură, care s-a eliberat de disonanțe, cu un patetism moderat. În volumul acesta pot spune, fără a greși, că predominantă este estetica neoexpresionistă. De asemenea, aici sunt prezente și cele mai frumoase poezii de dragoste publicate de dumneasa. Mi-a plăcut cartea, nu doar pentru că se apropie de acea poetică spre care eu înclinam atunci când scriam un poem-manifest.

Felicitări și mult succes, domnule Teodor Dume!

 =  George Pașa...
Teodor Dume
[27.Oct.18 20:10]
mulțumiri pentru aplecare asupra textelor din cartea Față în față cu mine, și nu numai.
mă bucură mult aprecierile pentru că aici pe poezie.ro am avut foarte mulți prieteni, dintre care mi/au rămas alături mai puțin decât puțini, dar cei rămași au valoare și calitate,elemente pe care mi le/au transmis și mie. D/voastră domnule George pașa faceți parte din rândul acestora.
cartea, (cât și celelalte apărute până acum), s/a împlinit datorită unora ca d/voastră. vă mulțumesc și sper că/mi rămâneți alături mereu

cu sinceritate,
același,
teodor dume,

+ felicitări,
Ottilia Ardeleanu
[27.Oct.18 21:38]
Teo, cred că față în față cu tine îți definești încă o dată personalitatea, în maniera binecunoscută. probabil că această oglindă a sufletului îți întoarce răspunsuri la numeroasele întrebări existențiale.

Să fie bine primită de cititori și la cât mai multe cărți sub semnătura ta!

 =  ottilia ardeleanu...
Teodor Dume
[28.Oct.18 14:29]
mulțumiri de suflet pentru popasul tău aici și pentru lumina agâțată de cartea mea care sper să placă cititorilor.
Ottilia, ai un spirit care vine din adâncul sufletului și pătrunde în frumusețea cuvântului pentru a o dărui acelora care au nevoie.

mulțumesc mult
cu sinceritate,
teodor dume,
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !