Comentariile membrilor:

 =  felicitari!!
Ionut Caragea
[18.Sep.18 20:58]
Felicitari! Aforismele dumiene sunt usor de respirat, usor de asimilat, fiindca ele nu fac parada metafizica, poetica sau filozofica, ci pun accentul pe sensul cel mai apropiat sufletului. Cu toate acestea, in multe cazuri, ele pastreaza si o doza de mister, provocandu-te sa cauti singur, asa cum am mai zis, drumul spre fericire, adevar, absolut. Ca o observatie personala, cred aforistul merge merge pe directia Iorga-Paler, punand accent pe moralitate. Unele aforisme poarta aura modernitatii, altele reiau, sub o alta forma, sensul unor aforisme care au intrat in constiinta colectiva a umanitatii. Ceea ce demonstreaza ca exista o continuitate intre trecut si prezent.

+ te felicit
Ottilia Ardeleanu
[18.Sep.18 20:58]
și aici, Teo, mergi pe drumul sufletului și al scrisului! Aflu cu această ocazie de editura la care ai tipărit cel de-al treilea volum de citate (oare greșesc?!).

 =  mulțumesc administrației, d/lui Ionuț Caragea și Ottiliei Ar
Teodor Dume
[18.Sep.18 21:18]
mulțumesc administrației pentru intervenția la postarea copertei. persoana în cauză este mereu atentă. un lucru îmbucurător și benefic pentru membrii site/ului.

Ionuț Caragea,
ca de obicei un analist obiectiv care identifică linia directoare a textului,și o face cu mare redsponsabilitate.
mulțumesc din suflet


Ottilia Ardeleanu,
mulțumesc pentru luminița galbenă care luminează drumul celei de a 4/a carte de aforisme.(Vitralii pe un interior scorojit/2016,Colecționarul de răni/2017, Durerea pietrelor/2018 și Umbre și cercuri/2018). Din totalul de 14 semnate până în prezent.

 =  *
George Pașa
[23.Sep.18 19:27]
Felicitări și pentru această nouă carte de aforisme, domnule Dume! Sper să fie cel puțin la fel de reușită ca „Vitralii pe un interior scorojit”, carte pe care o recenzam la data apariției sale (e adevărat, acolo nu erau doar aforisme). Cum zice și domnul Caragea, am observat că unele dintre aforismele domniei voastre rescriu altele cunoscute sau proverbe din înțelepciunea lumii. Aici, în opinia mea, poate fi și un plus (dacă ați reușit să spuneți ceva cu un caracter mai general, nu subiectiv), dar și un minus (dacă, fie și spunând ceva opus, nu atingeți cât mai multe subiectivități, astfel încât să meargă spre generalitate). Până la urmă, aveți dreptate: nu orice vorbă înțeleaptă poate folosi tuturor.

+ Semnul
George Pașa
[23.Sep.18 19:31]
Și steaua „rătăcită”!

 =  mulțumiri, George Pașa...
Teodor Dume
[23.Sep.18 21:33]
pentru trecere și remarcă.
da, sunt 4 cărți de aforisme, din totalul de 14 (până în prezent)
uitându/ne puțin la definiția aforismului aveți dreptate. știm totuși că nu există uniformitate iar nemulțumirile vor persista mereu.depinde și din ce unghi privim...
aștept devoratorul de umbre,în aceste zile, și vi le trimit pe amândouă.

stimă și considerație,
același,
t.dume,

+ Felicitari!!
Mihaela Merchez
[26.Sep.18 11:54]
"când iubești, gestul îți îngăduie să iei forma zilei și să respiri" ...nici nu-mi puteam dori ceva mai frumos pentru ziua de astazi ...:) steluta si poezii minunate!!

 =  mulțumesc, mihaela merchez...
Teodor Dume
[27.Sep.18 17:48]
pentru aplecare asupra textului de față,și nu numai!

cu sinceritate,
t.dume,
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !