Comentariile membrilor:

+ Felicitări!
Chitul Grigore
[29.Apr.18 19:17]
Fiind unul dintre cei care ți-au urmărit cu plăcere evoluția epigramatică remarcabilă de la debutul pe Agonia și până în prezent, mă bucur că ai reușit să îți strângi toată creația într-un volum consistent, pe care nu pot decât să-l recomand tuturor cititorilor interesați de epigrama de bună calitate și să-i acord o steluță.
În încheiere, cu ochii la frumoasa copertă a cărții tale, trebuie să îmi exprim, totuși, o oarecare îngrijorare...

Atenționare pentru Vali Slavu, la apariția volumului ei de epigrame ,, VALIza poznașă“

În brațe cu poznașa valijoară,
Producătoare certă de antren,
Să fii atentă, când cobori în gară,
Să nu îți uiți pantofii roșii-n tren!

 =  Mulțumesc!
Vali Slavu
[30.Apr.18 10:47]
Grigore, cu strânsul într-un volum e o adevărată poveste. Inițial am făcut o selecție riguroasă și m-am trezit cu vreo 100 de epigrame. Apoi am revenit asupra lor, cu mai multă indulgență, și am selectat 250. Cât despre pantofi, am grijă să nu-i uit, că-s de firmă. Marca Pătrășcan! :)

+ Valicea poznașă
Dan Norea
[30.Apr.18 12:30]
Mulți dintre epigramiștii actuali s-au format pe agonia. Nu îi enumăr că sigur uit pe cineva.
Dar dintre ei, aproape toți au publicat deja cel puțin un volum cu epigrame. Vali rămăsese ultima și era păcat să rămână "virgină".

Deoarece sunt convins că volumul este unul de excepție, vin cu felicitări și cu o steluță, pentru a-i lumina drumul spre inimile cititorilor.

Văzând "Valiza" exclamăm "Aha!"
Acum avem și noi ce critica!


 =  Felicitări
Nicolae Diaconescu
[30.Apr.18 14:15]
Vali Slavu a fost și este o prezență deosebită pe acest site. Felicitări pentru noul volum tipărit.

+ Fenomen
Gârda Petru Ioan
[01.May.18 13:00]
"Vali Slavu este o figură feminină din renașterea epigramei românești, fenomen căruia îi suntem martori privilegiați.”
George Corbu
Vali Slavu însăși e un fenomen, care, după ce s-a descoperit, urcă vertiginos, pentru că are la bază calități cum sunt inteligența, talentul, ambiția, frumusețea. Mi-e drag să-i citesc textele, să-i ascult spiritele, aruncate uneori cu un zâmbet ironic și cu năsucul pe sus. Nu mai sus decât să poată fi sărutat dulce la frecventele întâlniri ale umoriștilor, la care este invitată ca premiantă. Să ai sănătate, Vali, să poți scoate cărți de toate genurile, pentru că ai putea scrie orice. Dacă ai scris tu și un ABECEDAR pentru toate micile capodopere ale țării...

+ Vali dragă,
Ottilia Ardeleanu
[03.May.18 18:04]
sunt mândră să am o prietenă ca tine, de un talent special.
Te felicit pentru această realizare, printre multele, de altfel, în plan profesional. Mă bucură succesul tău, binemeritat.

La cât mai multe cărți poznașe, VALI - za în lanțul de aur al epigramiștilor! =  Vă mulțumesc tuturor!
Vali Slavu
[05.May.18 17:19]
Dan Norea, după festivalul de la Buzău, o să poți critica „VALIza”. Ți-o voi oferi cu drag.
Nicolae Diaconescu, deosebită sau nu, am fost o prezență pe acest site. Au fost vreo șapte ani în care îmi începeam ziua intrând pe Agonia.
Petru-Ioan Gârda, noi am crescut amândoi pe acest site. Cu „abecedăreala” sunt abia la început.
Ottilia Ardelean, prea multe „VALIze” nu vor fi, pentru că scriu puține epigrame. Abia am adunat câteva să umplu „VALIza” aceasta. Care va ajunge și la tine, evident.

+ Specială
Rodean Stefan-Cornel
[21.May.18 17:27]
Am primit cartea, am citit-o, mi-am făcut o părere (nicio surpriză!) și spun foarte pe scurt că, în opinia mea, este un volum special (deosebit) scris de o persoană specială (deosebită), atributele respective fiind - bineînțeles - cu sensuri pozitive.
Câteva argumente:
1. Privind condițiile în care a fost publicată cartea:
- autoarea nu s-a grăbit cu publicarea unui volum de epigrame (caz extrem de rar în lumea epigramiștilor); abia după 9 ani de trudă în breasla epigramiștilor, după ce a fost confirmată și reconfirmată ca epigramistă de mare calibru s-a încumetat la acest proiect; aceasta demonstrează multă înțelepciune și modestie;
- volumul apare în urma altor 4 cărți foarte valoroase (din alte genuri și specii) publicate de Vali Slavu începând cu 2014; cu siguranță, pe lângă alte motive ale acestei „ordini”, unul este importanța pe care autoarea o acordă epigramei și respectul pentru breasla epigramiștilor.
2. Privind structura volumului:
- rar s-a pomenit ca un volum să conțină un capitol-confesiune de nu mai puțin de 5 pagini (cât prefața) în care autorul să descrie devenirea sa ca epigramist și în care meritele să fie atribuite multor alte persoane; nu este vorba de mulțumiri formale ci de descrierea cu multe amănunte a contribuției acestora; în mod evident, Vali Slavu exagerează cu meritele altora și o face în primul rând din modestie, din „teama” de a recunoaște că este „undeva sus” doar datorită calităților și muncii sale (probabil de aceea „dă vina” pe alții).
3. Privind calitatea epigramelor din carte:
- este foarte greu să găsești catrene fără poantă, fără mesaj, cu probleme de prozodie sau de limbaj; ca să nu mai vorbim și de alte „hibe”, prezente „cu generozitate” în foarte multe alte cărți de gen;
- ortografia, corectura, prezentarea grafică sunt alte elemente care fac din opul prezentat ceva „special”.
Felicitări, Vali!
Cu prețuire sinceră,
Cornel

 =  Mulțumiri pentru o radiografie specială!
Vali Slavu
[28.May.18 10:40]
Cartea nu putea ascunde surprize pentru tine, deoarece știai majoritatea epigramelor. Mai mult, pe unele le-ai văzut „născându-se” pe acest site.
Am publicat această carte după nouă ani, dar tu știi că era să mă grăbesc, pentru că se ivise, cu câțiva ani în urmă, o ofertă. Din fericire, acel domn primar nu s-a ținut de cuvânt. Spun „din fericire” pentru că sunt sigură că acum n-aș fi fost mulțumită de calitatea epigramelor din volum.
Pentru breasla epigramiștilor am respect dar și recunoștință. Chiar dacă scriu mult mai ușor și mai bine (zic eu) poezii pentru copii și fabule, sunt conștientă că n-aș fi ajuns aici fără „stagiul” făcut printre epigramiști.
Capitolul-confesiune nu putea lipsi. Acea întâmplare a schimbat multe în viața mea. Nimic din ce am realizat pe plan literar nu s-ar fi întâmplat.

Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase și nu numai!...

+ Era și timpul...
ioan toderascu
[03.Jun.18 21:49]
Da, era și cazul ca simpaticul nostru confrate, dl.Vali Slavu(!) să-și publice epigramele într-un volum (adică „să se adune de pe drumuri”), după ce le-a împrăștiat prin atâte publicații, volume colective de epigrame sau site-uri literare. Desigur, cele mai multe dintre epigramele introduse în „Valiză” îmi sunt cunoscute, le-am citit prin locurile enumerate mai sus, ori în interpretarea autoarei pe scenele festivalurilor la care ne-am intersectat...
Adunate acum într-o carte, rămân surprins, totuși, ce zestre frumoasă a strâns draga noastră colegă în valijoara ei!
Felicitări, Vali, din toată inima!
Mă bucur că voi avea ocazia, cât de curând, să particip și la lansarea volumului respectiv, în cadrul festivalului de la Orăștie! Așa că șarja epigramatică rămâne pentru atunci...

 =  Toate la timpul lor...
Vali Slavu
[17.Jun.18 10:24]
Todo, îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase, dar și pentru sfaturile pe care mi le-ai dat, de-a lungul timpului! Datorită ție am învățat multe și încă mai am de învățat. Mă bucur că ai fost prezent la lansarea de la Orăștie. Șarja pe care mi-ai dedicat-o a fost tare drăguță, dar te las pe tine s-o prezinți.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !