Comentariile membrilor:

 =  o amintire pentru întreaga viață
nicolae tomescu
[04.Mar.18 09:20]
într-o natură mirifică, în acea parte a zilei când Ionuț de-abia aștepta să se însereze, să coboare umbra munților, a copacilor peste livezi și grădini ascultând concertul ce venea dinspre pârâu, ... un necontenit orăcăit de broaște, țârâit de greieri, triluri de păsări, copilul are parte de o întâlnire care, sigur, îi va rămâne în amintire pe viață, întâlnirea cu ariciul, care odată adus în casă după ce stătu o vreme ca un ghem nedesfăcut, la un moment dat, începuse să se lungească, să se-întindă, până ce apărură niște lăbuțe mici, mici de tot, și-un căpșor și mai mic, cu bot ascuțit.

Mi-a plăcut descrierea naturii în general precum și a unor componente ale ei dar și intervenția bunicilor care, și de data aceasta, este sursă de informații și îndemn la respectarea naturii.

 =  Experientele nocturne cu natura
Viorel Darie
[04.Mar.18 12:36]

sunt cele mai impresionante, mai ales pentru un copil avid de cunoaștere. E sentimentul dat de răcoarea nopții, de bogăția glasurilor vietăților nevăzute in întuneric, unele sunete ciudate scoase de ființe ce par sinistre, din pârâu, dar mai ales întâlnirea pe cărare cu ceva cu totul misterios, un ghem de arici, sunt lucruri care numai la țară, la bunici, le poate trăi un copil.

Aveți dreptate, Domnule Nicolae Tomescu, atitudinea bunicilor față de ceea ce simte copilul când vede ceva deosebit în natură, îl va impresiona, și nu va uita întamplarea niciodată.

Cu drag

Viorel Darie
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !