Comentariile membrilor:

+ - anvergură -
Adrian A. Agheorghesei
[29.Jan.17 16:35]
Un tur de forță! E mult sentiment autentic aici, e multă luptă, e multă durere, e multă resemnare, e și multă dorință încă. Este foarte ușor de căzut în poetizare când se scrie acest stil de poezie (aparent, dintr-o respirație, aparent, fără travaliu tehnic, cu multă alegorie și trop, cu o densitate năucitoare a ideii și informației), însă, în general, discursul rămâne firesc și loial universului lexical ales.

M-aș feri totuși de unele formulări care poartă amprente implacabile, cum ar fi "umărul stâng" (dpdv liric, există doar un umăr stâng în poezia românească - al lui Stănescu). M-aș feri și de aglomerația idee-metaforă. Adică, atunci când am o idee-miză, prefer s-o las goală, să n-o fardez prea tare cu imagine/ culoare. Să nu uităm - din contrast se nasc judecățile estetice. Plus de asta, o idee bună metaforizată fie chiar și numai o măsură în plus este primul pas spre poetizare. În altă ordine de idei, mai sunt mici greșeli (am văzut un "știi" scris prea scurt). Mai e și balast, evident.

Da, e mult talent aici. E și inefabil, e și anvergură. Numărul 11 mi se pare cea mai bună! Textul ar merita recomandat, asta e părerea mea.

De bine!


 =  - titlul -
Adrian A. Agheorghesei
[29.Jan.17 16:36]
pi punct es: titlul ciclului mi se pare foarte bun.

+ mă săruți puțin atât cât pot să mor...
Teodor Dume
[29.Jan.17 16:51]
sigur că da, acoperișuri de 10 plus și multă poezie.
place pentru că e gătit de sărbătoare. îmbinările sunt perfecte, lipiturile deasemenea. fiorul stărilor te aduc în tine însuți și asta pentru a privi din interior spre exterior
"când mor mă strâng în mine să nu uit nimic"

vieții trebuie lumină
stea
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !